PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684654}
6,7 3,9 tys. ocen
6,7 10 1 3934
Call of Duty: Ghosts
powrót do forum gry Call of Duty: Ghosts

Hucznie zapowiadany NOWY NEXT-GENOWY silnik CoDa jednak nie jest NOWY - zresztą zgodnie z opinią wielu osób, w tym i moją własną.
Potwierdza to członek studia Infinity Ward.

http://www.cdaction.pl/news-32688/call-of-duty-ghosts---to-nie-jest-silnik-zbudo wany-od-zera.html

waldeck

Mnie nie obchodzi jaki to będzie silnik tylko jak gra finalnie będzie wyglądać. Jak dla mnie (widziałem tylko zwiastun) jest spora poprawa względem poprzedniej części i gra wygląda naprawdę ładnie, nie licząc eksplozji, bo te, niestety, do najlepszych nie należą... Jedno jest pewne: zdecydowanie polepszono jakość tekstur w porównaniu do MW3/BO2.

KubikFilm

Poprawa jest, wiadomo. Tyle że wybuchy, ogień i woda wyglądają... BARDZO źle.
No i tak czy inaczej - szkoda że obietnice o super-wspaniałym-next-genowym silniku to kit :(

ocenił(a) grę na 7
waldeck

Ja właśnie przeczytałem, przejrzałem parę stron o grach i właśnie huczą o tym że jest nowy next-genowy silinik, żeby wykorzystać potencjał nowych konsol :)

forintleader

No skoro pracownik IW mówi, że to "cudo" jest BARDZO zmodyfikowanym starym silnikiem to chyba coś w tym jest, next-genowe to to jest tylko z nazwy niestety.
Ale teraz wiemy, jak mogło wyglądać Modern Warfare 3 czy inne Black Opsy

ocenił(a) grę na 7
waldeck

Ja jestem pełen podziwu dla nich, że i tak 7 lat na jednym silniku graficznym wytrzymali ;d Okazuje się, że nie jest to technologia zbudowana całkowicie od podstaw, bo bazują na starym silniku, którego to przystosowali i ulepszyli na next-genowy silnik. Więc nie będzie szału pewnie jak w BF 4, ale będzie równie pięknie wyglądać.

forintleader

Wygląda ładnie, tyle że wybuchy i woda wyglądają identycznie jak w CoD 2, no, niewiele lepiej

ocenił(a) grę na 7
waldeck

To już mnie mniej martwi. Mam nadzieję tylko na to, że fabuła będzie równie wciągająca i filmowa co w poprzednich częściach :)

waldeck

Zgadzam sie, jak na next genowy silnik to troszke za malo, na szczescie ja jestem fanem multiplayra i najwazniejsze zeby posacie multiplayer byly ciekawe, jak np najemnicy z BO2

waldeck

TO JEST NOWY SILNIK. Tylko, że zrobiony na bazie poprzedniego jak 95 %silników gier.

The_Fallen

To jest stary podrasowany chłam którego używają od lat, tyle że tym razem przyłożyli się do tekstur i zrobili kilka nowych modeli. No i dodali kilka dynamicznych elementów w mapach na multi, chociaż tej dynamiki jeszcze nie pokazali więc może jest to pic na wodę i te dynamiczne elementy będą dynamicznie oskryptowane. Panowie z IW lecą w ciu*a i robią grę na starym silniku tyle ze BARDZO podrasowanym - teraz widzimy wszyscy jak mogło wyglądać MW3, gdyby zechcieli się bardziej do niego przyłożyć.

waldeck

No tak, bo przecież tylko cod korzysta ze starego silnika. Żadna inna gra nie. Jakbyś nie wiedział. BF3 działa na silniku z BC2 tylko zmodyfikowanego. Crysis 3 na silniku Far cry'a 1 tylko bardzo zmodyfikowanego.

The_Fallen

Zresztą ku.rw.a dobrze ze jest jak jest. Co ja ku.rw.a bym nie mógł grać w Ghosts gdyby miał potężny silnik, bo bf4 mi na pewno pojdzie tylko na najnizszych detlach i multi by nie dzialalo komfortowo.

The_Fallen

To i tak lepiej ode mnie, bo mi BF4 nie pójdzie na 100 procent, a i Ghosts tylko na średnich bo wygląda dość ładnie ( nie licząc wody i wybuchów).

waldeck

Woda i wybuchy podobno mają być poprawione. Mają nowy silnik, więc muszą go jeszcze dopracowywać. I nowy silnik, nie znaczy zrobiony od podstaw.

The_Fallen

Tyle że modyfikacje w tych silnikach są tak ogromne, że na pierwszy rzut oka nie widać że C3 jest zrobiony na bazie zmodyfikowanego silnika FC1. Ale że Ghosts jest zrobiony na bazie silnika z CoD2 widać, szczególnie jeśli w trailerze pokazują wodę i wybuchy które jak wyglądają każdy widzi.

waldeck

Bo to jeszcze starsze korzenie ma ten silnik, więc czemu cię to dziwi? To silnik mający genezę aż w początkach FPS'ów.

The_Fallen

No właśnie. Smutne że tak bogata firma jak Activision nie daje czasu/pieniędzy na zbudowanie całkowicie nowego silnika. A przecież wystarczyłoby żeby IW i Treyarch wypuszczali swoje CoDy naprzemiennie ale nie co 2 lata tylko co 4, wtedy wszyscy mieliby MNÓSTWO czasu żeby zrobić coś rewelacyjnego.

waldeck

Nie powinni wypuszczać co 4 lata, bo wtedy multi się znudzi wielu ludziom. Zresztą coroczne cody są fajnym pomysłem. 6 godzin widowiskowej kampani co roku + różne multi.

The_Fallen

Co 4 lata kazda firma, wiec nowe cody pojawialyby sie co 2 lata. W sam raz zeby ludzie nie narzekali