PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608594}
8,0 16 tys. ocen
8,0 10 1 15587
Call of Duty: Modern Warfare 2
powrót do forum gry Call of Duty: Modern Warfare 2

Zacznę od tego że nie grałem w "Black Ops" ale nie słyszałem o niej wiele dobrego. Natomiast
CoD MW-2... hmmm, zacznijmy wywody. Na początek powiem że grało mi się w to dobrze bo
rozwalanie kacapów sprawiało mi jakąś frajdę ale zostało to podane w beznadziejny sposób. Na
pierwszy rzut idzie fabuła, bezsensowne zwroty akcji a sam scenariusz wydawał się jakby był
pisany na kolanie. Momentami miałem to wrażenie WTF?! O co tu chodzi? Następnie błędy w
stylu:
-Inwazja trwa kilka godzin a na Juesejskich ulicach już jeżdżą BTRy a nad głowami latają
śmigłowce z czerwonymi gwiazdami. O ile jeszcze ciężki sprzęt zrozumiem (zrzuty na paletach z
Antonowów) to helikoptery?
-Ruscy na swoim uzbrojeniu mają karabiny typu FAMAS i Steyer, jako śmigłowców używają
Cayuse. Na jednym z forów gdy poruszyłem ten temat od razu obrońcy gry zaczęli mi mówić "To
nie prawdziwi Ruscy", "Przecież też mogą kupowac broń"... bla bla bla. Jasne, a mi jedzie czołg,
równie dobrze mogli dać ruskim Abramsy.
Po tym mogę dalej powiedzieć tylko tyle że ta część przypomina wysokobudżetowy film gdzie
fabuła jest tylko pretekstem (np. Transformers 2), twórcy równie dobrze mogli zrobić puste
mapy na których atakują zewsząd wrogowie. Efekt byłby identyczny, zresztą to nie mój pomysł a
wyczytany gdzieś i kiedyś. Widać że twórcy zamiast stawiać na dobrą fabułę jak w CoD 4 zrobili
pustą łupaninę, a to nie dobrze.

ocenił(a) grę na 10
pionas666

krótko i na temat bez komentarza

ocenił(a) grę na 7
Eminem97

O co ci chodzi koleś? Jeśli nie podoba ci się moja opinia to napisz swoje uzasadnienie. Chętnie posłucham twoich racji. Pozdro

ocenił(a) grę na 10
pionas666

Moim zdaniem fabuła mimo wszystko epicka. Lubię bardzo MW2 ale też mi irytuje nieco ta bezradność amerykanów co do ruskiej inwazji. Chociaż jak pokazał 9.11 jest to możliwe. Co do asortymentu wroga - CoD to nie symulacja, dali na różnorodność, gdyby rosjanie mieli tylko kałachy to zwyczajnie gra byłaby nudna.

użytkownik usunięty
Eminem97

Zajebistą masz opinie.

ocenił(a) grę na 4
pionas666

Mim zdaniem różnież najsłabsza część, chociąż Black Ops również wyśmienity nie jest

ocenił(a) grę na 6
pionas666

grałem póki co w MW2 i BO i obydwie mi się średnio podobały przez brak ciągłości rozgrywki/scenariusza

ocenił(a) grę na 10
pionas666

fabuła w mw2 jest na poziomie dobrego filmu, a co do broni i realizmu polecam operation flashpoint albo ArmA, to sa symulacje strzelania na wojnie (ale od razu ostrzegam, grubsza strzelanina raz na 15 min latania po mapie). Poza tym mw2 swietnie trzyma sie na sieci (pomimo niedociagniec) i jesli tylko oponenci posiadaja odpowiedni sprzet to mozna troche posiekać, generalnie nie chodzi o symulacje tylko o akcje

ocenił(a) grę na 8
pionas666

w mw 2 słaba fabuła.trochę nudnawe misje (choć niektóre fajne).multiplayer całkiem całkiem.wszyscy lubią tą grę ze względu na multiplayer ,a według mnie multiplayer to nie wszystko fabuła musi też gracza zaciekawić.A w mw2 tak nie było.Jedna ciekawa rzecz mw2 to misje specjalne. Black ops to inna gra.Według mnie świetna fabuła, świetny tryb zombie i nawet dobry multiplayer.dodam że zgadzam sie z pionas 666.Black ops 9/10. mw2 5/10

użytkownik usunięty
pionas666

Black Ops jest świetny, klimat, fabuła, nawet brutalność, ale... właśnie byłby świetny gdyby nie beznadziejny gejmplej polegający na odpieraniu niekończących się przeciwników, miałem wrażenie, że jeśli pod naporem ognia nie przejdziemy tych paru metrów do jakiegoś checkpointa, to nigdy nie przestaną się respawnować

pionas666

powiem tak, historia naciągana ale mapki mi się podobały, patos mi się kompletnie nie podobał....

ocenił(a) grę na 9
Schizofrenik_XXI_wieku

gra lepsza od Black Ops

vince25xx

black ops :) hmm ciekawe mapki i historia ale te akcje z kompem i optymalizacją... za do MW3 ma grafikę nie wiele lepszą od BO i chodził jak złoto... a BC bardzo mocno przycinał, musiałem latać po forach i ogarniać linie w plikach gry