PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608594}
8,0 16 tys. ocen
8,0 10 1 15587
Call of Duty: Modern Warfare 2
powrót do forum gry Call of Duty: Modern Warfare 2

Spoko

ocenił(a) grę na 7

Desant Ruskich na USA oklepany, niekonsekwentnie przedstawiona postać Soapa, kilka pierwszych misji trochę nużących, głupia decyzja pozbawienia gracza możliwości wychylania się zza winkla, etapy "jeżdżone" przegięte. Poza tym ok. Fajna historyjka z twardymi facetami zabijającymi się nawzajem, i w dobrej obsadzie. Piękna scenografia i światło. Warto zarezerwować sobie 5-6 godzin późnym wieczorem i (z przerwą na kawę) przejść w jednym posiedzeniu.

ocenił(a) grę na 10
dziki_wonrz

wszystkie twoje wady rekompensuje HISTORIA! Jeśli grałeś od 1 część coda to pewnie wiesz o co chodzi bądź nie choć znam ludzi co lubią coda ale singla nie graja. Nie rozumiem takich gości!

ocenił(a) grę na 7
MichaaX

Ja też nie, ale każdy woli co innego. Ja w multi nie grywam (prawie) wcale, zazwyczaj szybko mi się nudzą - w grach kręci mnie intryga, akcja, przygoda - nie nabijanie punktów dla nabijania punktów. Chętnie bym zagrał w sieciowego fps-a z jakimś podziałem na dowódców i podkomendnych, coś, co wymuszałoby koordynację, współpracę i taktykę, ale niekoniecznie dla szeregowego, jeśli taki by powstał.
E. Akurat pierwsze części Cod to były zrzynki ze scen z filmów o drugiej wojnie, chyba że masz na myśli MW1?
Historia jest tu motorem napędowym, a jakże. Jednakże zdarzyło mi się zakrzyknąć bullshit! przy niektórych akcjach, dlatego 7/10.
Zaletą tak krótkiej gry jest jej tempo i płynność, które niemożność wychyłu zza winkla, ergo niechybne branie ostrzału w twarz (szczególnie w levelu w Brazylii), imo zakłóca - w poprzedniej części, grając mądrze, dało się w zasadzie nie ginąć; mniej metody trial&error => lepsza wczuwka => płynniejszy odbiór fabuły. Ale to drobiazg, gra się w to nadal dobrze.