Nie wiem jak Wy, ale ja po reinkarnacji Carmageddona spodziewam się powrotu do formy, konkretnej, świetnej jakościowo, brutalnej ścigałko-rzezi. A tymczasem dowiedziałem się, że poprzez "reincarnation" mają na myśli wydanie czegoś na kształt jedynki w wersji HD... i wygląda to ohydnie. Rozumiem, że footage był sprzed ponad roku, ale gra zapowiada się dla mnie na chwilę obecną jako mega rozczarowanie, prawdopodobnie dużo gorsze od TDR, którego tak wszyscy (włącznie z twórcami najnowszej odsłony) nienawidzą.
a skąd wiesz jak wygląda skoro nie ma żadnych grafik z gry ?
Ja tam odświeżeniem jedynki nie mam nic przeciwko. może być nawet kropla w krople taka sama a z poprawioną grafiką dopasowaną do dzisiejszych standardów.
Nie tylko są grafiki, ale jest i gameplay - z tym, że wszystko w fazie alpha, a zdążyło już trochę czasu minąć od mojego komnetarza i od ukazania się tego filmu. Niemniej jednak mam nadzieję, że zrobią to z pompą, a nie będą się bawić w kompromisy (w końcu skoro mają odwagę obrażać TDR, które znowuż tragiczne nie było, to oby mieli w zanadrzu genialny powrót na miarę serii, tak jak to Mortal Kombat wrócił z pierdalnieciem w najnowszej, dziewiątej odsłonie).
https://www.youtube.com/watch?v=33-S3wN1HXk
Z czym do ludzi?!
Rozczarowanie to łagodnie powiedziane.
https://www.youtube.com/watch?v=TcGx_Holp9k
https://www.youtube.com/watch?v=PFI-GOfOZjA
To jakiś kiepski, niesmaczny żart?
Klapa murowana jak nic.
Gra jest w fazie alfa, a przynajmniej była na tych filmikach, czego się spodziewałeś, spektakularnych fajerwerków, filmiki z fazy alfa, tor i wszystko inne było na tym samym etapie , tę grę robią ludzie odpowiedzialni za poprzednie części, wiec się nie martwię...
Z resztą to jest gra z kickstartera, więc muszą pokazać wczesne etapy gry, że nie przepuścili pieniędzy na coś innego...
Spokojnie. Testuję grę w fazie beta na steamie i wszystko jest jak najbardziej w porządku. Przyjemna rozgrywka, ładne modele samochodów. Jest to jedna z tych gier, o które zupełnie się nie boję.
myślałem że to będzie granie na sentymencie do tej gry starszej rzeszy graczy, ale nic z tych rzeczy. nowy Carmageddon ma w sobie ducha starej wersji + masę nowych powerupów (GROOVIN PEDS!!), świeżych pomysłów i duuuuuużo krwi.
świetne modele pojazdów i ogólnie niezła grafika. soundtrack jest ciężki i energiczny, podobny do tego w jedynce, ale jakościowo dużo lepszy i bardziej rozbudowany.
no i jest multiplayer!
na razie jest to jeszcze beta, więc długo się wczytuje i lubi się wykrzaczyć, ale jak dla mnie już teraz ocena jest 10/10.
Wczesna beta była niedopracowana, lecz uruchamiała wyobraźnię. Ostatecznie prawie wszystko zostało takie... jak w becie! Gra okazała się miałkim i niepotrzebnym skokiem na kasę. Rozwalanie wrogich pojazdów można porównać z rozpalaniem wilgotnych zapałek. Soundtrack w miarę łechce, ale to za mało. Po godzinie rzuciłem w kąt dysku.
No i ta archaiczna grafika oraz kiepska optymalizacja.
Nie grałem jeszcze bo mam za słabego kompa ale spróbuję kiedyś tego czegoś.
Grafika nie byłaby zła, gdyby starali się oddać klimat 3DFX'a, ale niestety... miałkość, miałkość, wszędzie miałkość i brak klimatu. Już TDR cierpiał na pewną utratę impetu i klimatu, a tutaj mamy do czynienia ze zwyczajną olewką.
kwestia gustu, ja się dobrze bawiłem przy tej grze, w sumie jedyne co mam do zarzucenia to słabą optymalizację i długie wczytywanie, liczyłem że poprawią to w finalnej wersji.
Jeżeli to ma byc stary dobry Carmageddon tylko w wersji HD. Jestem jak najbardziej ZA! Jedynka była zaj.bista! Mogliby co prawda dodac trochę nowych aut i map. Najbardziej mi brakuje okienka z nagraniem "emocji" kierowcy ;)