Przed chwilą przeszedłem, i trzeba powiedzieć że gra jest dobra ale wdg mnie trochę nie wykorzystano potencjału,mianowicie dlatego że pierwszy poziom jest rewelacyjnie wykonany i oczekiwałem że dalej będzie coś w podobnym stylu a zamiast tego zostałem niemile zaskoczony przez ponad 5 rozdziałów było bardzo dużo jasnych lokacji i kompletnie nie pasowało mi to do gry ale gdy już zabijamy pierwszego władce ciemności to lokacje po nim już są lepsze,może nie aż tak dobre jak w pierwszej lokacji ale dobre.
Fabułajest nawet w porządku szczególnie twist na końcu był bardzo fajny chodź nwm czy ją całą ogarnąłem ale ja ją tak interpretuję
SPOILER Gramy Gabrielem jest on członkiem zakonu którzy mają na celu walkę z złymi siłami któregoś dnia zakon traci kontakt z Bogiem a złe siły stają się coraz silniejsze,nasz bohater przybywa do transylwani by znaleźć strażnika jeziora musi go znal gdy już go znajduje musi wykonać próbę którą zadaje mu strażnik gdy ją wypełniamy zostajemy wpuszczeni do jeziora i stajemy do walki z tytanem,gdy już wygrywamy walkę kontaktujemy się z Marie(zmarła żona Gabriela)ta mówi nam słowa przepowiedni z którego dowiadujemy się że trzeba pokonać władców ciemności by przywrócić kontakt z Bogiem a dodatkowo gabriel dowiaduje się że każdy z władców ma maskę dzięki której można posiąść wyjątkową moc,a nawet wskrzesić człowieka w tym wypadku Gabriel chciałby wskrzesić swoją żonę,po konwersacji Gabriel udaje się zabić władcę łykanów a Zobek władcę wampirów,Gabriel podczas drogi spotyka klaudię która pomaga mu w misji ma ona zdolność przewidywania przyszłości,wie że zginie z rąk gabriela tak też się dzieje dalej nasz bohater walczy z jej ochroniarzem,wygrywa i udaje się dalej do władcy łykanów gdy się spotykają ten twierdzi że to przez Boga powstali władcy ciemności bo wziął tylko dobrą część człowieka a złą zostawił,gabriel mu nie wieży walczą ze sobą gabriel wygrywa,wyrusza pomóc zobekowi z władcą wampirów ale po drodze zabija między innymi orka i kruczą wiedźmę,gdy już dociera do zobeka dowiaduje się że pewien członek zakonu przywłaszczył sobie artefakt który ochrania go przed wampirami przez co inni są narażeni na ataki wampirów,gabriel z zobekiem zabierają artefakt zakonnikowi potem gabriel walczy z pierwszym generałem władcy wampirów gdy wygrywa pewien człowiek ze wsi pokazuje mu drogę do zamku królowej wampirów gdy już tam docieramy spotykamy laurę jest ona córką Carmili(władcy wampirów) gramy z Laurą w szachy, przed grą zakładamy się że jeśli gabriel wygra to Laura pomoże znaleźć mu Carmilę,Gabriel wygrywa a ta nie dotrzymuje swojej obietnicy ale później ponownie się spotykają i ta chcę zabić Gabriela twierdząc że ten oszukiwał podczas ich gry,ale ostatecznie go nie zabija wszystko dzięki Marie dzięki której Laura przypomina sobie chwilę ze swoją prawdziwą matką i ze względu na to postanawia go oszczędzić,po tym wydarzeniu gabriel brnie dalej a po drodze pokonuje drugiego generała,gdy już dociera do Carmili ta próbuje go uwieść jednak nieskutecznie,dalej wmawia gabrielowi że został oszukany i nie da rady wskrzesić jego żony po tych słowach staczają bitwę gabriel wygrywa,i udaje się do Baby Jagi która ma mu pomóc dostać się do krainy umarłych tam znajduje się trzeci władca,gdy już gabriel tam dociera stacza bitwę z Strażnikiem Jeziora,strażnik chce z nim walczyć bo z tego względu iż chce sprawdzić czy gabriel jest godny walki z trzecim władcą gdy gabriel wygrywa udaje się na przód i staje do walki z trzecim władcą i szczątkami smoka które ten przyzwał,gabriel dowiaduje się że trzecim władcą jest zobek a za śmierć Marie i Klaudi jest odpowiedzialny on sam jednak nie zrobił tego świadomie zobek użył do tego maski dzięki której mógł kontolować Gabriela i kazał mu je zabić zobek chciał żeby Maria umarła bo wiedział że gabriel będzie chciał ją wskrzesić a do tego będzie mu potrzebna maska i właśnie o tą maskę chodzi zobekowi wykorzystał gabriela żeby zdobył te 2 fragmenty bo trzeci ma sam zobek gdy już 3 kawałki maski się łączą do zobeka i gabriela dołącza szatan który twierdzi że wykorzystał zobeka podsuwając mu myśli o złączeniu o wykorzystaniu gabriela i złożeniu maski, szatan chce przejąć maskę by skonfrontować się z Bogiem,ale przed konfrontacją musi pokonać gabriela nie udaje mu się to szatan wraca do piekła a gabriel spotyka Marie i ta mu mówi że musi odejść i razem z nią odejdą inne osoby o czystym sercu a gabriel musi zostać by odpokutować swoje winy(chodzi o odpokutowanie zabójstwa Marie i Klaudi)po tym wydarzeniu Gabriel wraca do Laury ta mu mówi że pieczęć która utrzymywała Legendarnego potwora o nazwie zapomniany staje się coraz słabsza gabriel postanawia pomóc Laurze powstrzymać potwora,Laura mówi gabrielowi że zapomniany jest między wymiarami i że człowiek nie może się tam dostać w związku z tym gabriel piję krew Laury i zaczyna stawać się wampirem wchodzi w portał znajduje i konfrontuje się z zapomnianym po trudnym boju wygrywa tę bitwę i wraca z powrotem do swojego wymiaru END SPOILER END
Żeby się za bardzo nie rozpisywać wymienię plusy i minusy gry + podsumowanie
na +
+Przeważnie Klimat jest dobry
+Poziom Trudności
+Epicka Muzyka!!
+Przyzwoity system walki
+Pierwszy poziom jest rewelacyjny
+Qte
+Dubbing
+Długość Gry
+Zagadki logiczne a jeśli nie mamy na nie ochotę możemy dostać od razu rozwiązanie co mi się bardzo spodobało
+Lokacje
+Fabuła jest przyzwoita szczególnie twist na końcu
+Grafika....
na -
-....choć miejscami jest na prawdę brzydko
-Walki z tytanami są udręką
-Czasami wkradała się nuda
-Momentami gra przesadza z ilością zagadek
-Rozdziały 1-5 w których bardzo mało się dzieje
-System ulepszeń
-Bugi!Bugi!!Bugi!!
-Fatalna Praca Kamery
-Występujące problemy z poruszaniem się
-Demo które pokazuje ten pierwszy poziom który rózni się od pozostałych przez co konsument może poczuć się oszukany gdy kupi pełną wersję
-Gabriel jest fajną postaci ale powinien być lepiej nakreślony
-Parkour jest słabo wykonany
Podsumowując gra jest dobra polecam miłośnikom serii Prince Of Persia ode mnie gra dostaje 7,7/10