Patrząc na same screeny z gry ma się wrażenie że to nie kolejna część cywilizacji a jakaś darmowa gra przeglądarkowa. Oprawa wizualna jest niesamowicie brzydka. Mam bardzo duże obawy czy taki eksperyment wypali, jeśli tak to bardzo pozytywnie się zaskoczę ale raczej podejrzewam że dalsza historia civ potoczy się podobnie jak historia Heroesów.
Mam nadzieję, że modderzy wezmą się do roboty i szybko dadzą jakiś texture pack zmieniający styl graficzny.
Też się bałem, ale youtuberzy zachwyceni. Do tego IGN Polska dało 9,5/10. Usunęli recenzje bo chyba embargo jest. Też się bałem, ale po filmikach w necie gra mi się już bardzo podoba. Do tego jest trudniejsza niż 5.
No też się pozytywnie zaskoczyłem. Bo faktycznie z tego co widzę po za tymi brzydkimi teksturami gra jest bardzo grywalna, i to mnie cieszy :) Teraz tylko czekać na polska premierę.
Nie są może brzydkie, ale na pewno są inne. A ja znacznie bardziej wole styl graficzny z piątki. Choć nie wykluczam, że z czasem może przekonam się do oprawy szóstki.