PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608587}
7,6 8,5 tys. ocen
7,6 10 1 8485
Crysis 2
powrót do forum gry Crysis 2

Crysis 2

ocenił(a) grę na 2

Ja grę kupiłem w 7 godzin kampanie przeszedłem
W multi grałem trochę , mnie gra rozczarowała 120 zł na marne .
Jedyny plus tej gry to taki że mogłem zagrać w 3D na full nic po za tym, nudna , na początku gra wygląda bardzo fajnie z czasem nudzi .

ocenił(a) grę na 10
Damian21

Gra jest słaba! Kolejny tępy konsolowy port. Kto siedzi w komputerach i konsolach kilka lat wie o czym mówię. Totalne DNO! :/ Nie po to kupowałem dwa GTX'y 570 w SLI żeby się tak rozczarować, ale na szczęście zostaje jeszcze Battlefield 3 na którego czekam i który napewno nie będzie konsolowym portem! :D

morgoth5

Ja pierdziele. Czy to że gra jest konsolowym portem jest równoznaczne z tym że jest słaba? No raczej nie, weźmy na przykład Riddicka. Gra z konsoli przeniesiona na PC w sposób niemal idealny. Nie mam pojęcia o co się czepiasz konwersji, może podałbyś jakieś konkrety? Aha i jeszcze jedno: pokaż mi grę na PC która wygląda lepiej niż Crysis 2. Tylko mi nie mówi że ładniejsza jest pierwsza część bo to bzdura. Ci co tak mówią chyba nadal są w szoku po tym jak zobaczyli tą grę w 2007 roku. Odpalcie sobie teraz pierwszego Crysisa i Crysisa 2. Różnica mimo że niewielka, ale jest.

zraiwkiller

Zgadzam się z zraiwkiller.

bonecrusher22

Też. Dziś odpaliłem Crysisa 2 na full detalach i to najpiękniejsza gra jaką widziałem. Grafika jest lepsza od tej z 1. Koleś ma rację: nadal jesteście w szoku po 2007.

użytkownik usunięty
MatiZ_3

Crysis 2 jest mega, byłem sceptycznie nastawiony na kontynuację gdyż pierwsza część była wg. mnie taka sobie. Ale jak odpaliłem 2 to cofam wszystko co złego powiedziałem i oczekiwałem po tej grze!

ocenił(a) grę na 6
MatiZ_3

Niestety, ale grafika w jedynce była lepsza, modele były bardziej szczegółowe, a tekstury były naprawdę wysokiej rozdzielczości. Tutaj natomiast słabe tekstury i marne modele są ukrywane pod masą z d*py wyjętych efektów świetlnych.
Grafika oczywiście nie jest zła, ale Crysis 1 miał lepszą. Do dzisiaj odpalenie go na full przy 1920x1080 jest problemem dla większości kart (dopiero karty po 1500zł i więcej dają radę) i nie jest to wina optymalizacji, tylko poziomu grafiki jaką miał Crysis 1.
Crysis 1 miał dynamiczny system dnia i nocy, wolumetryczne chmury, rozmycie w ruchu, dobre odwzorowanie fizyki, ścinanie drzew, ruchomą roślinność (gdy wchodziło się w liście, one się przesuwały). Samochody były bardzo szczegółowo wymodelowane i ich tekstury były wysokiej rozdzielczości. W Crysisie 2 zabrakło tego wszystkiego. http://www.youtube.com/watch?v=fJrnrD0QpH8 wystarczy zobaczyć od 5:09 i już widać różnicę.
Dialogi w Crysis 2 są po prostu suche, infantylne i bez emocji/ze sztucznymi, nietrafionymi emocjami, a głosy są godne pożałowania. Nie wspominając już o tym że główny bohater nie mówi. W Crysis 1 i Crysis: Warhead główni bohaterowie mówili, a dialogi nie były złe, emocje też były w miarę trafione.
Ogółem Crysis 1 - 8/10 Crysis 2 - 6/10

ocenił(a) grę na 7
Patryk567

Oczywiście, że emocje w dialogach Crysis 1 był lepsze... w końcu wiadomo, że wszyscy najemnicy ubrani w wysoko zaawansowane technologicznie kombinezony, to melancholicy z tendencjami do underactingu.

ocenił(a) grę na 8
zraiwkiller

A świstak siedzi i zawija w sreberka. Tekstury z Crysisa 1 ważą 2 razy tyle co z 2. Porównano kilka podobnych tekstur z obu gier. Tekstury z Crysisa 1 to żyleta, a te z 2 są rozmazane. Masz wadę wzroku albo nie widziałeś gry na very high. Albo nie masz zielonego pojęcia o sprzęcie, bo takiej grafiki jak w C1 konsole w życiu nie udzwigną, a Crysis 2 był do nich dostosowywany. 1 to najładniejsza gra ever

morgoth5

morgoth5 widać że tata lub mama ma za dużo pieniążków ! bo normalnie rozumujący człowiek nigdy w ą życiu by nie marnował kasy na dwie takie karty w SLI ! bo kiego ...uja !?

Psyhe

Bzdurna wypowiedź, jeśli ma kasę to dlaczego nie miałby by tego zrobić?

bonecrusher22

Bo to głupie i bez sensu ! Nie ma jak ulegnąć fali tego co jest topowe i mieć wodę zamiast mózgu ,można i tak !

ocenił(a) grę na 10
morgoth5

Gdyby nie to, że Crytek zdecydował wydać drugą część na konsole to inaczej by po prostu zbankrutowali. Sprzedaż pierwszej części, która była ex'em na PC woła o pomstę do nieba. O ile pamiętam, to do 500 000 sztuk sprzedali. Żenada... Halo 3 wyszło w tym samym roku co Crysis, tylko że Halo 3 sprzedało się w milionach ! Od tamtej pory Crytek wiedział, że robiąc tak dobry ex na PC jest po prostu nie opłacalne, bo 75% graczy po prostu ściągnie, a reszta kupi.

ocenił(a) grę na 9
morgoth5

morgoth5,gra jest pierwotnie na pc,to konsole dostają port to po pierwsze. Po drugie to nie chrzań że jest słaba grą,bo jak ten tytuł jest słaby to możemy wymazać z historii wiele tytułów które są uważane za dobre,gdyz są słabsze od crysis 2. Na pewno masz kilka takich swoich ulubionych.

ocenił(a) grę na 5
Damian21

Zgadzam się z opinią. Od siebie dodam iż jest bardziej dynamiczna pod względem walki niż 1 jednak fabuła leży i kwiczy - jest nudna i po 2 godzinach gra się na siłę, nic nie wciąga i na pewno nic mnie nie zmusi by do tej gry wrócić. Ta gra to zwykły pokaz grafiki i nic poza tym.

Damian21

Fabuła jest naciągana, za to nano-kombinezon daje możliwość pobawienia się w predatora na terenie Nowego Jorku, szkoda tylko że nie ma dużo wolnej przestrzeni, ale jeśli dostalibyśmy cały Nowy York do wędrówki to gra ważyła by pewnie z 200 GB i nie miała by tak dobrej optymalizacji na PC.

Damian21

A skąd pomysł że gra jest portem z konsoli? Gdzie znajdę tą informację?

ocenił(a) grę na 2
Damian21

Mi się jedynie podoba w tej grze to że można grać w 3D .
Za pewne wielu z was grało już w tą grę więc powiedźcie mi czy nie wydaje wam się że tam się dużo powtarza rzeczy ? np
Te stworki można było by powiedzieć że są tylko trzy rasy i cały czas się powtarzają aż się nudzi to człowiekowi .
helikopter ten sam przez całą grę lata ...
Szkoda że nie dodali coś takiego jak w bad company 2 że po strzale w budynek lub rzuceniu granata w dom itd , dom się rozwala cały ... tu będziesz strzelał w byle co nic się nie rozwali ...
Następna sprawa w jednej misji gdzie jesteś w budynku i masz do rozwalenia dużą ilość ludzi wraz z helikopterem gdzie do ciebie strzela z rakiet ( sory za głupie tłumaczenie - może ktoś skapnie się o którą misje chodzi ) gdy przez snajperkę popatrzysz na helikopter zauważysz że w środku nie ma pilota :/ jest puste siedzenie ... czy to jakiś bug tej gry ...
I ten dubbing polski też nie jest taki super
Błędów ma gra wiele , słaba inteligencja przeciwników ... na ostatnim poziomie gry nadal przeciwnicy są słabi .
Dodam że piractwo mnie denerwuje a bardziej chodzi mi o to że w Crysis 2 da się grać na piracie w multiplayer ...
Po nowym patchu bodajże 1.1 wpisując byle jaki kod do gry w sieci można grać po sieci ... .
To jest bardzo denerwujące gdyż zaczynają ludzie grający na czitach , skąd to wiem ? grając na sieci zauważyłem właśnie takich ludzi może nie wielu ale są tacy ...
Nie jestem fanem tej gry kupiłem ją jedynie dlatego że sprzedawca w empiku mi polecał bardzo tą grę przez to 3D , owszem 3D wymiata strzały , wybuchy itd to jak realne jest ale brakuje tu czegoś tej gierce nawet pomimo tych błędów które opisałem jako tako tu , grze brakuje tego czegoś , żeby wyrobić sobie opinię o tej grze Crysis 2 zagrałem na konsoli PlayStation 3 na wielkim ekranie nie u mnie żeby nie było że się chwalę , po prostu z kolegami testowaliśmy tą grę w pracy , gra mi się bardziej podobała dlaczego ? , nie wiem jak to określić , graficznie inaczej gra wygląda na pewno też ten duży telewizor daje swoje ale bardziej polecam zagrać na konsoli niż na PC , proszę mnie tu nie oceniać źle ja tylko wyrażam swoją opinię na temat tej gry , chciałem jeszcze dodać coś o broniach jak zapewne zauważyliście broni jest mało , modyfikacja na średnim poziomie , grę na bardzo wysokim poziomie można przejść z palcem w dupie , gra moim zdaniem zresztą nie tylko moim zdaniem ale większość ludzi zasługuje na 6/10 Pozdrawiam.

ocenił(a) grę na 8
Damian21

Mimo to dałeś grze 2/10 i nie wiem czy w takiej sytuacji należy się śmiać czy płakać.

ocenił(a) grę na 10
Lwie_Serce

Bo Damian jest trolem daje grom 1/10 równoczesnie dodaje je do ulubionych...

Damian21

Ja tam byłem pod ooogromnym wrażeniem tego co zrobili, mimo że w grę grałem na niskich detalach.
Teraz spojler. Po przejściu fali i gdy wyszły te szpikulce obcych, przechodzące przez miasto, mogłem stać w jednej lokacji i oglądać jak to piknie zbudowali. No i najważniejsze, central park, to co z nim zrobili, po przejściu gry moim jedynym marzeniem jest zobaczenie concept artów tej lokacji.
koniec spojlerka

A poza tym, nie wiem na co można narzekać w tej grze, jest akcja, ale równie dobrze możesz przejść po cichu, czasami pojawia się wybór, kampania może trochę zająć. Crysis 1 był nudny, ten ani trochę.

ocenił(a) grę na 7
Damian21

crysis 2... patrząc co wyrabiają przeciwnicy w tej grze miałem wrażenie że dostaliśmy mocno niedopracowaną produkcję - przeciwnicy często kręcą się jak bąki z niewiadomego powodu, ignorują nas, na ostrzał reagują baardzo rzadko zwykle tak że czekają na otwartym polu na swoją śmierć, nawet grad kul nie skusi ich żeby schować się za pobliską skrzynką. niby coś tam próbują chować się czasami ale gdy takiego delikwenta zaszedłem z boku osłony, to widziałem jak z radością przeskakiwał sobie betonową zaporę raz w tę raz tą stronę i to nie była pojedyncza sytuacja. a jak wykańczałem mechy obcych? jeśli była gdzieś jakaś wysoka przeszkoda np kontener to siuup na niego a mech tylko chodził sobie wokoło podczas gdy ja opróżniałem na niego magazynki jeden po drugim. a po drugie to troszkę monotonna moim zdaniem.

uFGoogle

może spróbuj zagrać na wyższym poziomie trudności<?>

ocenił(a) grę na 8
icansee

i jeszcze do konsolowych ignorantów, 500000 egzemplarzy? LOL
Wyniki sprzedaży: Crysis 3 mln
Warhead 1,3 mln
Czy to jest skandaliczna sprzedaz?

ocenił(a) grę na 8
czapel3

Przy CODzie i BFie niestety tak.

Lwie_Serce

właśnie sobie przejrzałem ranking najlepiej sprzedających się gierek 2010 i jakoś BF tam nie figuruje, a lista kończy się na 1mln egzemplarzy

ocenił(a) grę na 8
icansee

Ale w porównaniu do Crysisa niestety jest niezły.

ocenił(a) grę na 7
icansee

już bardziej się nie dało... grałem na "postludzkim wojowniku" skądinąd idiotycznie brzmi, ale to chyba wina polskiej strony.

ocenił(a) grę na 9
icansee

Wiesz co piszesz? o.O Nawet na niskim poziomie trudności przeciwnicy nie powinni próbować przebijać się przez ścianę... Mogą gorzej strzelać, wolniej reagować, ale nie zacinać się na byle płotku czy ścianie :X Już bez jaj..