Mój komp to:
Intel Core 2 Duo E7500 2,93GHz (podkręcony do 3,8 GHz)
Radeon HD6850 1GB
DDR2 4GB 800MHz
Windows 7 64 bit
Że odpalę to wiem, ale czy odpalę tą grę na maksymalnych. Jestem mocno zielony w tych sprawach, więc dla doświadczonych użytkowników mogę robić z siebie idiotę.
No na takim złomie to chyba nawet Doom 1 będzie klatkował...
Nie no, żartuję oczywiście :P Pewnie, że pójdzie. Na Radeonie 4870 chodzi płynnie (jedynie procesor lepszy: 3GHz E8400).
Kiedyś, gdy wychodziła pierwsza część miałem podobnej klasy sprzęt i musiałem grać na średnich, czyli miałem obawy przed tą częscią.
Mam 5-letniego laptopa (GeForce 8600M GS 256 MB, 4 GB RAM, Core2 Duo T7300 @2 GHz). Crysis 1 działał mi na nieco ponad średnich detalach w rozdzielczości 1280x800. Crysis 2 również działa na tym sprzęcie na ustawieniu grafiki o nazwie "Wysokie", czyli najniższe jakie są dostępne. Musiałem jednakże ustawić rozdzielczość 800x600, żeby działało to płynnie. Chodzi 15 FPS więc jak dla mnie jest komfortowo. Tak więc gra, jak na taką grafikę i dzisiejsze czasy, ma dość niskie wymagania skoro działa nawet na dość leciwym i do tego mobilnym sprzęcie jak mój.
Gra chodzi i wygląda świetnie nawet na średnich pc. Optymalizacja tego tytułu to mistrzostwo świata wagi ciężkiej.
Oczywiście, pójdzie nawet na maksymalnych z następujących powodów:
1. Optymalizacja - w porównaniu z jedynką tu jest naprawdę świetna.
2. Gra wyszła też na konsole, dlatego poziom grafiki został obniżony (gorsze modele i tekstury o małej rozdzielczości)
3. Jako że konsole to słaby sprzęt jak na dzisiejsze czasy, to grę przeniesiono do miasta, więc mapy nie są już tak ogromne, co też przekłada się na mniejsze wymagania sprzętowe.
Ogółem Crysis 2 nie ma złej grafiki, ale jest na pewno gorsza od 1, chociaż jest to trochę ukryte przez masę efektów świetlnych (jest ich oczywiście za dużo, bo jakoś trzeba było ukryć te słabe tekstury i modele)
Na karcie GeForce 8800GT 512MB 700/2200 chodzi na full przy około 17FPS (1680x1050) gdzie Crysis 1 nie miał nawet 10FPS, Na GeForce 250GTS 1GB 765/2200 chodzi na full przy okolo 25FPS.
Co do fabuły - jest gorzej niż w jedynce - i znowu, gdyby kontynuowana była fabuła jedynki mogłoby być lepiej, ale oczywiście trzeba było zrobić coś zupełnie innego bo konsolowcy by się pogubili ...
Ja bym uwazal
Ja gralem 1g i moj processor (i7 930) z noctua nhd14 55° na wszystkich corah.
gram na max ustawienniach karta (gtx 480) rozgrzala sie de 89°
a mi pujcie? pżynaimniei na minimalnych pogram?
muj pc to:
i5 ma 4 jajka nie to co wasze huderlawe pocesorki
i 460 GTX 1gb pamieci ddr5 (wasze karty tyle nie mają)
Bedzie hodzić? Odpali się? Zmienić obudowe - da to znaczacy wzrost?
to ffspaniale. Jusz śniongam z jestempiratem.org. A jak mam zasilacz 600w na nakleice mam tylko napisane model "f.uck don't tutch" to dobry?
Gra pójdzie ale nie na pełnych.
Chyba że interesuje cię 20-25 fps co niby jest granicą płynności a tak naprawdę zarąbiście ścina:D
Bo generalnie crysis 2 ma mniejsze wymagania jak jedynka czy warhead.
Ja mam trzy razy gorszy sprzęt od ciebie a idzie mi na full detalach o największej rozdzielczość :D ale i tak gówniana gra
gówniana gra? chyba faktycznie sobie jaja robisz!!! ja kocham strategie, nie przepadam za FPP ale Crysis to mistrzostwo, zagraj w pierwszą część i samodzielny dodatek!!!! Bo jednak Crysis 2 nie jest tak zachwycający gdy nie grałeś w poprzednie części. Jeśli jednak grałeś w poprzednie i uważasz że jest gówniana to oznacza niestety tylko jedno:( że nie gra gówniana a Ty (Co się zdarza:)
Ja mam lapka:
Procesor Intel® Pentium® P6100, 2 GHz
nVidia GeForce 310M, 1024 MB
RAM 3 GB
Miałem sceptyczne nastawienie co do tego "czy pójdzie". Po odpaleniu kopara mi opadła. Ładniejszej gry na swoim komputerze nie widziałem... ok 23fps to może nie jest marzenie ale i tak uważam że działa znakomicie!
Pozdrawiam
Mi na karcie Ati HD4850 działa w max detalach na tv hd-ready więc nie masz się czego bać, chyba że grasz w fullHD wtedy nie wiem.