PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608587}
7,6 8,5 tys. ocen
7,6 10 1 8485
Crysis 2
powrót do forum gry Crysis 2

Jak wiadomo Crysis pierwszy był chyba jedną z najważniejszych gier w historii FPS.
Przepiękna grafika która mimo już kilku latek jeszcze się nie zestarzała (no może trochę).
Może zaczniemy od plusików tej gry?
Gameplay, całkiem niezły mógłbym rzec że bardzo dobry. Grywalność na wysokim poziomie
(jestem graczem xboxa 360) w połączeniu z niezłą akcją i dobrą grafiką chociaż już nie tak
powalającą jak ta w crysisie pierwszym ale nadal trzyma poziom, w końcu w ciągu 4 lat nie
zrobi się jakiś wielkich kroków. Całkiem zróżnicowany multi.
Ale jako że ta gra nie jest ideałem posiada sporo minusów.
A.I. przeciwników jest okropne!!! Czasami widzą mnie w krzakach z odległości kilku dziesięciu
metrów a innym razem nie widzą mnie jak sobie chodzę dosłownie 2 m od nich mordując przy
tym jego kompanów. Tylko się gapi albo wgl jest odwrócony od de mnie. Widocznie strzelił
focha no cóż, może A.I. jest aż tak mocno zaawansowane że przeciwnicy się kłócą i tak dalej
ale nie sądze. Czasami przeciwnicy pozbawieni skrzydeł zawieszają się w powietrzu, czyżby
nowe moduły nanokombinezonu? To dlaczego 2.0 takich umiejętności nie miał? Czuję się
obrażony. Fabuła liniowa, historia już nie tak ciekawa jak w 1 części a lokalizacja całkiem
niezła, choć wolę podziwiać widoki dżungli to nowy york jest ok.
No i teraz multi... U mnie na konsoli jest zawsze z kimś grać ale te lagi... Czasami mi wgl
odłącza xbox live na tym crysisie bez powodu, muszę się wyłączyć grę i dopiero się zalogować i
tak w kółko. Jeszcze te przenoszenie sesji. To jest straszne. No i oczywiście tęsknie za starym
trybem co był w 1 (nie pamiętam już nazwy). Grę oceniam na 7/10 bo ogółem jest całkiem
nieźle acz mogło być lepiej.

PS: Gram jako Mortallo na xbox live

UrbanChaos

Mnie bardzo zaskoczył koniec gry, rozprawiłem się raz dwa z tymi shealth-sethami i nagle END. W porównaniu z bosem z 1 części to wypadło to dość kiepsko :p Słabiutki ten koniec, choć z jajem ! Chodzenie po latającym central parku było nawet fajnym pomysłem :p
Daję 9/10 bo nawet nieźle się bawiłem :) Ceikawi mnie czy ten Nowy Jork był wiernie odwzorowany !? Jeśli tak to niezła gratka dla jego mieszkańców, ganiać po własnej ulicy np ;)

mmaakkss

oo teraz doczytałem, że to nie seth a ceph :D Niemal identycznie brzmią i stąd moja pomyłka :p