Wiem, wiem piracę.... ale grę oryginalną w sklepie też mam zamiar kupić, za to w wersję beta zagrałem z ciekawości i przyznaję jest minimalnie bardziej liniowa od Crysisa jedynki, graficznie również nieco gorsza,ale fabularnie znacznie lepsza ;) pozdrawiam graczy i fanów Crysisa!
A co z optymalizacją? Czy jest Crysis 2 lepiej zoptymalizowany - zakładam, że masz obie gry na swoim komputerze ( oryginał części pierwszej i betę dwójki) .
Sam postarałem się o ową BETĘ i muszę przyznać jedno: grafika miażdży. Chłopaki z firmy Crytek przyłożyli się także -wreszcie!- do optymalizacji dzięki czemu mój kilkuletni komputer radzi sobie z tą grą dobrze (podczas gdy z jedynką nie radził sobie praktycznie wcale). Na taką produkcję naprawdę warto wydać te sto kilkadziesiąt złotych. Świetna gra.
Na 100% silnik CryEngine3 jest ta dopracowany?Jak piszecie? Bo specjalnie na Crysisa 2 zmodernizowałem kompa.
Mi się coś wydaje że wymagania będą coś jak były w jedynce a oprawa graficzna będzie jeszcze lepsza.
Silnik jest dopracowany, to prawda. Sceny w łodzi podwodnej biją na głowę wszystkie oskryptowane sekwencje z najnowszego Call of Duty, a gra świateł i cieni jest naprawdę imponująca.
Oprawa graficzna jest świetna ale miejscami rozczarowuje. Przede wszystkim kuleje synchronizacja ruchów ust postaci z ich wypowiedziami. Nie byłoby w tym nic niezwykłego, wszak tak jest z większością gier, gdyby nie to, że taki L.A. Noire pochwalić się może doskonałą animacja postaci i genialnym odwzorowaniem emocji bohaterów... A przecież to Crysis 2 miał stanowić graficzną rewolucję...
Od razu wypada uprzedzić wszystkich tych, którzy upatrywali w nowym dziele Cryteka nowej jakości jeśli idzie o elektroniczną rozrywkę. Otóż przełomu żadnego nie będzie - co najwyżej świetna gra z imponującą grafiką.
Jeżeli Crysis 2 zostanie uznany za najładniejszą współczesną grę to raczej nie na długo.... Wiele studiów wykupiło już licencje na Cry Engine 3 i pewnie stworzą coś bardziej imponującego. City Interactive tworzy przykładowo drugą część Snipera na tym właśnie silniku i sądzę, że będzie to jedna z najlepszych graficznie gier .
A i konkurencja w branży nie śpi. Killzone 3, Rage, Dirt 3, Mass Effect 3 czy Uncharted 3 raczej nie będą jakoś szczególnie od Crysisa 2 odstawać :)
Opłaca się to kupić za 130zł? Bo ja grałem na razie w demko trybu multi i bardzo mi się podoba, ale grafika w tym demie jest okropna, wszystko takie rozmazane, wygląda jak nieudany port z konsoli, więc mam pytanie czy tak też jest w tej becie? I czy kampania jest długa? Na ile czasu starcza? Czy jest dużo filmowych, oskryptowanych akcji typu CoD, czy tylko nużące łażenie i strzelanie? Czy fabuła jest ciekawa, czy nie zwraca się na nią uwagi?
Fabuła jest lepsza niż w części pierwszej ale jakiejś rewelacji niestety nie ma. I nawet mimo tego, że autorem scenariusza jest znany pisarz sf Richard Morgan. Po prostu to oskryptowany fps i na fabularną głębię rodem z gier rpg nie ma co liczyć.
Misji podobno jest 32 ale coś wątpie by Crysisowych tylko Codowych (czyli nie godzinnych tylko kilku-kilkunasto minutowych), zresztą sprawdź na youtube, TAM JEST JUŻ NAWET ZAKOŃCZENIE GRY.
o sorry chłopaki że nie odpisywałem, ale ostatnio rzadko na fw wchodzę, a więc tak... Gra jest zoptymalizowana znacznie lepiej od Crysisa, mi na geforce 9800gtx+ chodzi lepiej na najwyższych niż Crysis 1 czy Warhead, jeśli chodzi o długość kampanii to jeszcze nie wiem. Ja gram już z 6/7 h i jeszcze pewnie raz tyle do zakończenia... ale bawie się fizyką (nie spieszy mi się żeby przejść)
Czyli nie bawiąc się silnikiem na easy, przeszedłbym grę w jakieś 8 godz? Na jakich detalach pójdzie mi na karcie GTS 450? Wie ktoś?
Ja nie mam pojęcia ale, przypadkiem nie możesz najzwyczajniej ściągnąć demo multi z sieci?
Na takim byku to ci na najwyższych pójdzie,a czy w 8h przejdziesz grę, zakładam że na sporym rushu tak