A tak chciałem zagrać :///
Dwójka mi sie bardzo podobała, miałem nadzieje, że 9800GT jeszcze podoła trójce ale sobie
wymyślili ku...a
PS3 i Xkloc mają 10 lat ale nie oczywiście na PC musieli doyebać wymagania
Opłacalne. I to bardziej niż PC. Konsole kupuję się co 6 lat a działają najnowsze gry, a PC trzeba udoskonalać co 2 lata żeby działało. No i za konsole wydajesz 1000 zł a za najnowszego PC 5 tysięcy.
Mam kompa za 3 tysiace od trzech lat i ciagle mi dziala wszystko na full a i gry tansze. Mala rada nie kupuj kompa w marketach
Nie kupuję i nie zamierzam. Ale jednak 3 tysiące nawet na 2 lata to i tak gigantyczny wydatek dla statycznego polaka co zarabia max. 1500 zł na miesiąc. A konsole kupujesz na 6 lat za te 1000-2000 zł bo w chwili premiery są droższe. Plus dochodzą do tego exclusivy co na PC nie są dostępne.
Już się tak nie ma co wymądrzać, bo co z tego że konsola kosztuje 1,5 k jak gry są dwa razy droższe...Chociaż nie mówię że jestem przeciwko konsolom, jak kto woli.
"średni polak zarabia 1500 zł max" - chyba student, który dorabia w KFC. Średnia krajowa to 4000zł.
Człowieku w jakim ty świecie żyjesz ? Od razu widać żeś leming głosujący na PO. Średnia krajowa 4000 zł (brutto tak na marginesie więc odejmij 1000 zł). Teraz zastanów się jak ona jest liczona ? 10 biedaków i 1 bogaty który ją zawyża. Tak więc masz 3000 netto średnią... 10 zarabiających 1500 i jeden co zarabia 20 tys (przełożony tych 10 niewolników). Wychodzi średnia 3000 netto a zatem 4000 brutto ? Poza tym co z tego skoro nawet ta optymistyczna średnia (nieodzwierciedlająca faktycznych zarobków większości jest równa zasiłkowi dla bezrobotnego takiego np. Brytyjczyka).
Ha ha. Bzdury gadasz. Nawet jak ten pan napisał 1500 zł, to nie. 2500 zł-tak. Zresztą nie wiem gdzie ty żyjesz, wszystkich których znam nie wychodzą poniżej 3000 zł, i prace, które mogę zobaczyć w necie jest podobnike.
W sieci ofert na rynku pracy jest sporo i są to faktycznie oferty po kilka tys. zł. Tylko pytanie jaki % z bezrobotnych ma szansę pracować na tych stanowiskach (więcej bezrobotnych jak miejsc, wysokie wymagania) ? Garstka, a reszta musi się zadowolić jakąkolwiek pracą, której w necie czy gazetach też nie brakuje i są to właśnie umowy zlecenie (w najlepszym wypadku o pracę) za 1500-2000 zł.
Sam zarabiam pod 3000 zł netto (w W-wie), co nie oznacza, że nie mam świadomości ile ludzie zarabiają i jak wysokie jest bezrobocie. W swojej pracy mam do czynienia z całym przestrzałem społecznym i są to ludzie ubodzy jak i zamożni., są również tacy którzy siedzą w kredytach i tylko może się wydawać, że mają pieniądze, ale generalnie w naszym kraju jest biednie, albo z pozoru bogato. Tak jak pisałem garstka rzeczywiście bogatych (najczęściej tych na stołkach) zawyża średnią. Ja pracuję ze społeczeństwem, a ty piszesz przez pryzmat swoich znajomych których jak sądzę dobrałeś sobie z racji sytuacji materialnej (nie powiesz mi że masz tak genialnych znajomych którzy trzymają się ekipą nieważne czy kierownik z bezrobotnym, czy ktoś kto zarabia 1500 zł z kimś kto ma 10000zł, bo to niemożliwe). Ludzie trzymają się z podobnymi sobie jeśli chodzi o status społeczny. Taka natura. Popatrz szerzej jak zarabiają ludzie z twojej klasy szkoły podstawowej... jeden po drugim i czy każdy dobrze zarabia. 1500 zł faktycznie zarabia student w KFC, ale jak nie masz dobrych znajomości albo nie jesteś wybitny to poza dużym miastem będziesz harował jak wół za te 1500zł (o ile w ogóle będziesz miał pracę).
Nawet gdyby Polacy optymistycznie zarabiali 2500 zł to co to jest ? 600 euro... zachodni zasiłek dla bezrobotnego. 2500 zł w takiej Warszawie wystarczy na wynajem/kredyt mieszkania + opłaty i jedzenie, a gdzie normalne życie ? rozrywka, hobby, odłożenie na cokolwiek itp itd... Człowiek w naszym kraju jest od zarabiania, ale nie dla siebie tylko na bandę. Gdyby nie moja niezła praca (którą zdobyłem tylko dzięki sobie i kosztowała mnie wyrzeczenia) to siedziałbym od roku za granicą, a tylko fakt że pracuję w W-wie a mieszkam poza nią pozwala mi odłożyć pieniądze.
W PL to co jesteś w stanie osiągnąć w 4 lata na zachodzie masz w rok ze względu na różnicę w relacji ceny/zarobki. Wyobrażasz sobie Niemca płacącego 5 euro za litr paliwa czy 15tys euro za zwykłe 10letnie auto ? bo ja nie. Tłoczą propagandę w tej durnej telewizji a motłoch łyka, że jest dobrze. Aż żal mieszkać w tym kraju, ale póki co tu siedzę. Zobaczymy jak będzie za kilka lat. W razie co zawsze jest koło ratunkowe pod hasłem emigracja.
Życzę powodzenia z pracą za 4000 zł brutto, choć jak sądzę wśród graczy spora część (dzieci) nigdy nie pracowała i życie zweryfikuje ich poglądy. Będzie niemiło patrzeć jak kolega zarabia 5000 zł, bo mu ktoś załatwił robotę, a jeden z drugim będzie pracował ciężko za 1500 max 2000 zł.
EOT
Człowiek sam przez całe życie wybiera sobie prace. Stosując metodę:"Pie'rdol szkołę" albo zostaniesz bezdomnym, albo będziesz pracował w garmażerce.
No no zaprewne, bo w sklepie internetowym torrent i chomik wszystko jest za pol darmo, nie to co na konsolach gdzie za gry trzeba placić co nie ?
A myslisz, ze konsol sie nie piraci ? Zreszta zmierzam do tego utartego schematu, ze komp musi byc za milion zlotych, bo inaczej trzeba wymieniac co pol roku. To bzdura
Ale z grafiką z przed trzech lat to niewiele zdziałasz w Crysis 3 Na HD5850/5870 czy GTX 470/480 musisz ciąć wszystko żeby FPS stał się grywalny. A to trzy lata temu były topowe konstrukcje.
No na czym z przed trzech lat grasz w Crysis 3? Co najwyżej w niskiej rozdzielczości z ciętymi detalami.
Dokładnie ja na i7 3770K i GTX 670 Power Edytion OC wyciągam na Ultra średnio 23 fpsy więc co tutaj dużo dyskutować
A tivolt(pewien youtuber) ma podobny sprzęt do twojego i działa mu na ultra płynnie, z 45-60 fps.
http://www.youtube.com/watch?v=FQx5C9KfYTg masz na myśli ten film?;> szczerze to nie chce mi się wierzyć ze ma taki sprzęt jak podaje szczerze ja jeszcze nie podkręcałem mojej grafiki bo zwykle się na tym nie znam i nie chcę jej sfajczyć
to dziwne bo ja na i7 2600K i GTX 680 w rozdzielczości full hd i maksymalnych detalach mam średnio 35 fps.
No, pozostaje jeszcze liczyć na to, że jakimś piratom lub modderom się zachce zrobić jakąś nieoficjalną łatkę żeby działało w DX 10 :P
A z ciekawości to jakiej firmy masz GF?
Ja Gigabyte 512mb/256 bit
Ok. A co do upgrade'u kompa, to ja chyba jednak poczekam aż wyjdzie ta "wielka" nowa generacja konsol i pamięci DDR4. Bo znów będzie tak, że teraz się pokupuje części, a za rok będą g. warte
Oj, dziecko, nie płacz... Nie uważasz, że czas wymienić system operacyjny? Że wasz ukochany IXPE ma 11 lat? Przygotuj się lepiej na to, bo za kilka miesięcy w nic nie pograsz - premiera PS4, pewnie niedługo Xboxa 720 i Battlefielda 4 na te nowe generacje - obłęd!
Mam Windows 7 od roku i nie jestem dzieckiem ;)
Do tego od 3 miesięcy mam utrudniony dostęp do neta i nie wiedziałem, że wystarczy W7 do zagrania! Jak tak to genialnie.
Z książek polecam sage Wiedźmin
A co nas obchodzi BF4? Z resztą od nowego roku mam win7 i nie jestem jakoś specjalnie zadowolony z tego systemu, lepszy XP...
Pewnie. Zainstaluj z powrotem system, który nie obsługuje DX11, no bo lepszy XP... Co za ludzie. Naucz się, że na starym sprzęcie i win xp nowe gry już nie będą chodzić. Ludzie najpierw domagają się lepszej grafiki, a kiedy twórcy podają wymagania i nie ma tam w minimalnych windows xp, to zaraz wielki płacz na wszystkich forach.
A czy ja narzekam na to że nie działają mi gry na xp? NIE. Mi chodzi o ogólna pracę a do gier lepsze są konsole.
nawet na twojej starej maszynie działała by lepiej siódemka odpowiednio skonfigurowana poprostu lepiej korzysta z zasobów
Możesz zagrać w 3 jeżeli masz win7 bądź 8. Nie jest nigdzie powiedziane, że Twoja karta musi wspierać dx11. Możesz na win7 włączyć dx10 i będzie chodzić. Pozdrawiam
Tak na bank. Weź jeszcze kup oryginała, zainstaluj i sobie zobaczysz czy odpalić na DX10. Słuchaj się takiego.
Możesz sobie grać na xpudle, z grafiką z minionej epoki, bez FXAA, teselacji i innych efektów które na PC są teraz w standardzie. A skoro twoja karta nie hula z dx11 to znak że nadszedł czas na nową.
2 letni laptop i odpalam grę na średnich. Minus to, że tylko 15fpsów przy fullhd. Na stacjonarnym z GTX 460 przy fullhd już można grać na średnich.
Zwykły marketing. Na pewno dostali kupe kasy od firmy produkujących karty graficzne aby taki gowno wcisnąć.
ja mam GTX 260 Wszystkie nowe gry gry ostatnio grałem w Dead Space 3 Działają może nie na full ale na średnich bez problemu.
Tu jedynym ograniczeniem jest to ze w rejestrze mamy 10 a nie 11. Są karty z DX 11 słabsze albo o praktycznie identycznych możliwościach co moja.
To zwykłe wymuszenie zakupu nowszej grafiki.
To jest żart. Wydać tyle kasy na grę którą raczej nazwałbym zwykłym benchmarkiem. Nie od dziś wiadomo że gracze doszukują się w Crysisie wspaniałej fabuły czy miażdżącego klimatu, a otrzymują tylko grafikę, bo tym się ta seria wsławiła. Gdyby EA było producentem to bym się nie dziwił że gra taka wyszła, ale tutaj są wydawcami... spodziewałem się więcej po Cryteku, no, chyba że EA zaingerował mocno w projekt. Wydali odgrzewanego kotleta z lepszą grafiką, bardziej zróżnicowanym otoczeniem i łukiem. Jeżeli ktoś chce kupić dla tej gry nową kartę graficzną, i do tego samą grę - nie jest to dobry wydatek. Ja osobiście poczekam na nowego Tomb Raidera, do którego nie będę musiał nic dokupywać poza samą grą.
Co za problem odpalić sobie grę na Ps3? Wkładasz płytę i cieszysz się grą na długo, bez instalownia.. Bezstresowe granie. Jeśli takową posiadasz...
Nie zadziała na 9800GT? Przecież chyba można wyłączyć te opcje graficzne które wymagają DX11. Musi być taka możliwość, ja mam 9500GT i mam nadzieję że chociaż na minimalnych odpalę.
System sprawdza czy masz DX11 jak nie to wypad.
Jedyna opcja to jakiś fix czy coś podobnego. Po tym powinno bez problemu działać na kartach z DX10
No, w Black Ops 2 też tak było, nie chciało się odpalić dopóki nie pobrałem SP2 do Visty i nie zainstalowałem jakiejś biblioteki dzieki ktorej mialem DX11.
Bogu dzięki że Trzeci Krajzis będzie działał. Nie żebym miał jakieś wygórowane oczekiwania, ale podejrzewam że to dobra gra i chciałbym ją przetestować. Nawet na minimalnych.
Jeśli twoja karta w specyfikacji nie ma obsługi DX11 to koniec. Black Ops 2 w minimalnych wymaganiach ma GF8800 GT.