PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=651891}
7,2 4,4 tys. ocen
7,2 10 1 4385
Crysis 3
powrót do forum gry Crysis 3

Zakichany DX 11....

użytkownik usunięty

A tak chciałem zagrać :///

Dwójka mi sie bardzo podobała, miałem nadzieje, że 9800GT jeszcze podoła trójce ale sobie
wymyślili ku...a

PS3 i Xkloc mają 10 lat ale nie oczywiście na PC musieli doyebać wymagania

waldeck

przyjacielu mam taką sama jak kolega zakładający wątek czyli 9800GT w info o moim dx pisze 11 w sterach które ściągnołem najnowszych jakość i dostosowanie do crysis 3 doskonała a i tak nie pójdzie a oto powód specjalnie ściągnołem pirata i po instalce gra do uruchomienia porzebuje karty graficznej zgodnej z dx 11 a miałem kupić dla multi:-(
Ale już nie kupuje bo to wydatek w sumie dla mnie karta i gra ponad 300zł

waldeck

Nie odpalisz wcale powaga ta gra potrzebuje poteżne zasoby...

ocenił(a) grę na 7
MotionMixx

Już wiem że nie :(
Cóż, będzie trzeba kilka lat poczekać

ocenił(a) grę na 8

I BARDZO DOBRZE, że wymaga dx 11 mamy rok 2013 a nie 2008, chcesz zeby grafika stala w miejscu ? Ja osobiscie nie. Karta z dx 11 np taki 450 potrzebny do minimalnych kosztuje grosze. Swoja droga na ultra wyglada o klase wyżej niz cokolwiek bylo do tej pory.
Maly cytat z CD-Action: " Skok technologiczny
Pierwsza rzecz, jaka rzuca się w oczy po uruchomieniu gry – Crysis 3 to najpiękniejsza produkcja w historii PC, kropka. Poziom grafiki jest nieprawdopodobny – tekstury są absurdalnie wręcz ostre nawet przy dużych zbliżeniach, o oświetleniu można by pisać wiersze, zaś roślinność władająca Nowym Jorkiem grozi wylaniem się z ekranu. Zachwycają nawet sieczona wiatrem ulewa i sposób, w jaki świat nasiąka wodą. Absolutnie niezrównany wreszcie jest dynamiczny wiatr na generowanych proceduralnie łąkach złożonych z tysięcy renderowanych indywidualnie źdźbeł trawy. Twórcy CryEngine’u 3 mówią, że dzięki paru sprytnym sztuczkom efekt ten nie pożera dramatycznie zasobów, w związku z czym mógł pojawić się nie tylko na komputerach. Swoją drogą, wersje konsolowe, choć naturalnie wyglądają słabiej niż gra na dobrym pececie (Crysis 3 wymaga kart obsługujących DX11), także wypadają nadzwyczajnie.

Równie fantastycznie prezentują się modele postaci i ich animacje. Twarze i mimika bohaterów – zwłaszcza Psycho – to autentyczny przełom technologiczny. Mówiąc najprościej: są lepsze niż wszystko, co widziałem dotąd w grach. (Tak, pamiętam L.A. Noire oraz <tu wstaw tytuł najładniejszej według ciebie>). Właśnie to sprawia, że Crysis 3 wyrasta na najbardziej zaawansowaną produkcję w historii – stanowi przełom, jakimi niegdyś były Far Cry i... pierwszy Crysis. Odpuściłem Crytekowi wszystkie jego dawne grzeszki. Chciałbym też zobaczyć gry innych gatunków stworzone w oparciu o CryEngine 3."

ocenił(a) grę na 7
Rad3c

Mówiąc krócej stworzyli grę bez optymalizacji na PC. Obsrali nas cudną grafiką i tyle. Nie chciał im się zoptymalizować tego pod DX10 więc puścili to co mają .
Mówisz, że taki GF 450 kosztuje grosze, a na nim większość gier będzie gorzej działać niż na mojej GTX 260. Wiadomo masz kase to problemu brak. Tu mają pretensje tylko biedaczki dla których koszta tej 450 sa poza zasięgiem.
Sami napisali że na konsolach gra jest gorsza ale nadal ładna. Równie dobrze wyglądał by na kartach z DX10 ale jak pisałem dostali sporo kasy aby to zablokować bo wiedza ze PC można ulepszyć więc ktoś kupi i gre i karte. A na konsole się bardziej postarali bo na nich to musiał dobrze działać bo konsoli nie ulepszysz a gra musi się na nie sprzedać

ocenił(a) grę na 8
tihomax

To sie nazywa postep, jedynie przy tej generacji konsol postep technologiczny byl tak dlugo wstrzymywany. dawniej bylo by to nie do pomyslenia aby gry odpalaly sie na 8 letnich pc. Lepsza grafika jak i technologia okupiona jest zapotrzebowaniem na wyzsza moc obliczeniowa, az dziw ze trwalo to tyle czasu, jak dlugo karty graficzne posiadaja dx 11 ? 3 -4 lata ? To wystarczajacy okres czasu aby zrobic sobie maly upgrade. Wiec bez przesady, dzial IT jest najszybciej rozwijajacym sie rynkiem wiec taki okres i tak jest strasznie dlugi. Musze zanegowac twoje zdanie "Równie dobrze wyglądał by na kartach z DX10" W C3 gralem zarowno na konsoli (dx 9 ktory nie rozni sie jakosciowo od dx 10 ktory jest failem) jak i na moim GTX 680 aby porownac jakos oprawy. Tu nie bylo porownania, jakosc oswietlenia, cieniowania, efektow czasteczkowych itd byla nieporownywalna. Polecam sprawdzenie go na ultra to zmienisz zdanie.

użytkownik usunięty
Rad3c

No masz rację z tym postępem. Ja kompa zmieniał będę pewnie za rok, jak wyjdzie już PS4 i XBOX 720 i zasypie nas fala nowych, ultra wymagających gier.

Na razie 9800GT mi wystarcza, trudno Crysis 3 przejdę za rok

ocenił(a) grę na 7

Ja też poczekam do nowych konsol i dopiero wtedy zacznę myśleć o zmianie komputera. Może gdy 80% gier nie będzie u mnie działać to wtedy coś zmienię. Na razie wystarcza mi do wszystkiego oprócz C3.

ocenił(a) grę na 5

Spokojnie z tym zasypywaniem. :P Gry na dzisiejsze konsole będą wychodzić jeszcze kilka ładnych lat, ps4 może i będzie standardem za 3 lata, ale teraz trzeba dokończyć wszystkie projekty robione pod aktualną generację.

ocenił(a) grę na 4

Nic nie straciłeś, gra robiona w głównej mierze dla kasy nie dla graczy. Nie zaskakuje grafiką a po 3 misji staje się już nudna i monotonna.
Niewiem o co chodzi z tym dx 11 bo gra pod względem grafiki jakoś wybitna nie jest.

ocenił(a) grę na 7
FREGER

Nie grałem ale masz racje z tą grafiką. Ciekawi mnie kiedy ktoś wypuści patch na dx10. Kasę za naciąganie ludzi na karty z dx11 juz na pewno dostali. Teraz jak wcisną oficjalnie, albo nawet na lewo coś do sieci wypuszczą to posiadacze kart z dx10 poleca do sklepów i znowu im kasa skapnie.

ocenił(a) grę na 7
tihomax

To nie jest naciąganie, lub wymuszanie ludzi. Zawsze możesz nie kupić tej gry i ciebie nie "naciągną". Zresztą to prawda. Silnik w
C3 jest taki sam jak w C2, a wymagania wyższe. Ciekawe...

ocenił(a) grę na 7
Bzzommbo

EDIT: To nie jest naciąganie, lub wymuszanie ludzi. Zawsze możesz nie kupić tej gry i ciebie nie "naciągną". Zresztą to prawda. Silnik w
C3 jest taki sam jak w C2, a wymagania wyższe. Ciekawe... Ale pomyślałem, że kupię sobie AMD Radeon HD 7970 za 1600 zł.
Mam nadzieję, że za 2 lata nie będę musiał kupować nowej karty, za te same pieniądze(lub drożej). Chcę by mi to starczyło na długie lata.

ocenił(a) grę na 7
Bzzommbo

Już za około 1000 zł można kupić grafikę która wystarczy na więcej niż dwa lata. No ale fajnie że kupiłeś za 1600 zł wszyscy ci zazdroszczą.

A co do C3 wcale nie ma aż tak większych wymagań. Programowo zablokowali karty bez DX11 zrozum to.

ocenił(a) grę na 7
tihomax

Nie chciałem zaszpanować, bo jak się długo zbiera pieniądze, to każdy może mieć co chce. C3 ma większe wymagania. W C2 wystarczał 8800 GT, a teraz wystraczy GTX 560. I oczywiście Windows 7.

ocenił(a) grę na 7
Bzzommbo

Gdyby nie programowa blokada zapewne sporo słabsze karty niz gtx 550 by pociągnęły tą gre.

użytkownik usunięty
FREGER

oczywiście że zaskakuje grafiką, jeśli możesz sobie pozwolić na odpalenie na maksymalnych ustawieniach.

@Brunetka 91 myślę że sama karta daje Ci o 10fps więcej

użytkownik usunięty
MotionMixx

myślałam że te karty są bardzo zbliżone do siebie. W takim razie wyłącz sobie antyaliasing całkowicie to od razu lepiej będzie chodziło.

różnica jest mniej więcej na poziomie 7-9% sprawdzę za jakiś czas;)

ocenił(a) grę na 4

Tak mogę,grałem w far cry 3 które dx11 nie potrzebuje i grafika jest taka sama według mojego odczucia

użytkownik usunięty
FREGER

według mojego jest lepsza

Na Originie jest teraz Crysis 3 za 22zł i niech to szlag - tylko dx11 :/