PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=656008}
8,3 13 tys. ocen
8,3 10 1 13455
Cyberpunk 2077
powrót do forum gry Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 to tytuł, który mimo burzliwego startu, potrafi całkowicie pochłonąć gracza zarówno klimatem, jak i możliwościami.
Na początku mojej gry muszę przyznać że byłem rozczarowany tą grą ale im dłużej w nią grałem i gram tym bardziej się wkręcam.

Grałem na najwyższych ustawieniach i to co od razu rzuciło mi się w oczy, to fenomenalna oprawa graficzna. Night City żyje, jest pełne neonów, dymu, deszczu i detali, które sprawiają, że czujesz się jak w prawdziwej cyberpunkowej metropolii. Modele postaci, wnętrza budynków, efekty świetlne i wszystko wygląda świetnie, zwłaszcza na mocnym sprzęcie .

Również gra jest bardzo dobrze zoptymalizowana.
Na maksymalnych ustawieniach miałem średnio 170 fps.

Jeśli chodzi o fabułe to zdecydowanie mocna strona gry. Historia V i Johnny’ego Silverhanda jest emocjonująca, pełna moralnych wyborów, trudnych decyzji i niesamowitych dialogów. Postacie są dobrze napisane, relacje między nimi angażują, a klimat niepokoju i nadchodzącego końca towarzyszy graczowi przez większość przygody.

System walki, hackowania, skradania się czy otwartych starć daje dużo frajdy. Rozwój postaci jest bogaty, od ulepszeń cyberwszczepów, przez różne style walki, aż po wpływ dialogów na przebieg misji. Masz pełną swobodę w tym, jak chcesz grać. Każdy gracz może stworzyć swojego własnego V i eksplorować świat na swój sposób.
Chociaż na początku gry można się poczuć przytłoczonym tym wszystkim.

Niestety, finał gry jest mocno rozczarowujący. Niezależnie od wybranego zakończenia, po obejrzeniu napisów końcowych gra cofa cię do zapisu sprzed ostatniej misji. Nie ma możliwości kontynuowania rozgrywki w świecie, w którym historia już się zakończyła. To psuje uczucie immersji i odbiera sens niektórym decyzjom. Chciałoby się zobaczyć, jak wygląda życie V po wszystkim ale niestety gra nie daje na to szansy.

Podsumowując, cyberpunk 2077 to wspaniała, klimatyczna gra RPG z genialną grafiką, świetną fabułą i bardzo dobrym gameplayem. System dialogów, rozwój postaci i bogaty świat sprawiają, że ciężko się od niej oderwać. Jednak brak możliwości kontynuowania gry po zakończeniu fabuły to poważna wada, która pozostawia po sobie niedosyt.