PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=656008}
8,3 13 tys. ocen
8,3 10 1 13455
Cyberpunk 2077
powrót do forum gry Cyberpunk 2077

Ta gra padnie ofiarą własnego hype'u. W mojej opinii otrzymamy nie dziesiątkę a maksymalnie ósemkę. Jest to najbardziej oczekiwany produkt tego roku, do oficjalnej premiery - i tak przełożonej - zostało kilka miesięcy a po ostatnim gameplayu widać w trakcie przejażdżki przez miasto, że wygląda ono na opustoszałe a system walki wręcz wygląda okropnie pod względem animacji. Wyobrażenia ludzi na temat tej gry urosły do granic na tyle absurdalnych, że co po niektórzy spodziewają się czegoś na miarę GTA V a gdy te oczekiwania nie zostaną spełnione - pojawią się zdania o zawiedzonych graczach, którzy spodziewali się czegoś innego. Problem polega na tym, że Rockstar jest sprawdzony i wszystkie sandboxy spod ich rzemiosła to *coś*. CD Projekt RED zrobił jedną, dobrą grę i ludzie naiwnie zaufali, że powtórzą swój sukces przy Cyberpunku. Mogę się oczywiście mylić, nawet chętnie zobaczę rewolucję i zachowam pokorę, ale nie sądzę, by ta gra sprostała oczekiwaniom i nawet jeśli otrzymamy solidny produkt to pojawi się też sporo krytyki.

ocenił(a) grę na 4
Sportwell

Miałem napisać niemal to samo ale trafiłem na Twój wpis. Hype' jest przeogromny. Jeszcze okaże się, że będą na dniach sprzedawać papier toaletowy z logiem Cyberpunka. Gdzie nie czytam branżowe wiadomości non stop coś o Cyberpunku. To już się robi męczące. Ja raczej nie zakupię na premierę bo zwyczajnie szkoda mi kasy a poza tym to bardziej RPG niż strzelanka więc nie do mnie za bardzo to pozycja. Obawiam się, że wielu ludzi natnie się i będzie płacz bo pieniążki poszły w błoto. :>

ocenił(a) grę na 7
STAMiNA

No i cóż. Częściowo obawy się potwierdziły, ale nie względu na niespełnienie oczekiwań ale przede wszystkim przez niedopracowanie wersji konsolowych. Ja się wstrzymałem i uruchomię tą grę prawdopodobnie dopiero w marcu, może w lutym. Istnieje cień szansy na zoptymalizowanie silnika gry, ale biorąc pod uwagę to, że to w końcu sandbox, trzeba dać Redom czas.

ocenił(a) grę na 4
Sportwell

Dokładnie. Niech połatają, niech opadnie kurz i można będzie grać.

ocenił(a) grę na 7
STAMiNA

Szkoda ich reputacji, ale ludzie i tak będą kupować ich gry, przynajmniej tak długo jak nie będą powtarzać tych samych błędów. Nadal mają Wiedźmina w rękawie, obok którego nikt nie przejdzie obojętnie. Oby afera z Cyberpunkiem czegoś ich nauczyła.