PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614756}
8,5 4,7 tys. ocen
8,5 10 1 4689
Dark Souls
powrót do forum gry Dark Souls

Dark Souls to niezła gra, ale jest tragicznie wykonana. Lubię trudne gry, uwielbiam poczucie, że mój każdy kolejny zgon prowadzi mnie do celu i tą satysfakcję po osiągnięciu go. I Dark Souls satysfakcję oferuje... gorzej z resztą. W DS ginę często nie ze swojej winy, a przez beznadziejne i niechlujne wykonanie gry. Wrogowie zabijają mnie ciosami spod podłogi, przechodzącymi przez ściany, czy fizycznie nie trafiającymi mnie. Do tego dodajmy kamerę... Moim faworytem jest walka z wielkim wilkiem, gdzie najlepszym sposobem jest wejście pod niego... tylko, że wtedy nic nie widać, bo kamera szaleje. Nie wiem widzę swojej postaci, wiec nie wiem czy przeciwnik mnie trafi swoim atakiem czy nie, to kompletna loteria. Tak samo jest z blokowaniem kamery na przeciwniku. Blokuje sobie kamerę na wilku, on odskakuje kamera nagle zmienia swoje położenie pokazując mi coś kompletnie niepotrzebnego i zanim zdążę ją opanować przeciwnik mnie dopada i często zabija. Dodajmy do tego tragiczną detekcję kolizji. Czasami coś co powinno mnie zatrzymać, nie zatrzymuje bo sobie przenikam, natomiast innym razem nie mogę przejść mimo, iż jest przejście przez którą moja postać może się z powodzeniem przecisnąć.

_Zero_

Zapomniałem dodać, że optymalizacja ssie. Mój komputer ze sporą nadwyżką spełnia wymagania i bez problemu ruszają na nim takie gry jak np. Far Cry 4. Niestety nawet na takim sprzęcie DS potrafi klatkować, przez co nieraz zdarzyło mi się zginać. Podsumowując, żeby gra była trudna i dobra musi być bezbłędnie wykonana, jak np. Super Meat Boy. Tam giniemy zawsze ze swojej winy, w Dark Souls niestety często giniemy z winy programistów.

użytkownik usunięty
_Zero_

ds jest lepszy na konsoli

Grałem trochę na Xboxie 360 i zooptymalizowany był lepiej, jednak wszystkie pozostałe błędy występują dalej. DS jest trudną grą, ale też niesprawiedliwą.

użytkownik usunięty
_Zero_

największe błędy jakie napotkałem to znikające ciała przeciwników i lagi na pvp między innymi przebicia od tyłu które cię teleportują to strasznie wkurza ale w ds2 i bloodborne już to poprawili