Gra nie jest trudna - za to jest irytująca - ile razy można ubijać te same stwory na nowo ? Po padnięciu na jakimś stworze i powrocie do ogniska nie powinni się pojawiać od nowa. Nic to nie wnosi do poziomu trudności, za to denerwuje. Jednak to bym przebolał...Najgorsze jest to że wycieli opcje ustawiania grafiki. Sama rozdzielczość i rozmycie jak na grę z 2011 roku to śmiech na sali , gra najzwyczajniej nie chodzi płynnie, przez co walka staje się mozolna. Oczywiście że po części wina komputera, ale jak Skyrim chodził mi płynnie a jest z tego samego roku....Jak dla mnie troszkę za dużo fantasy...
Gra ma uczyć pokory i cierpliwości, za brak tego karze. Fakt, po tym ntym zgonie może i irytuje, ale mnie np. to motywowało by się bardziej skupić i nie dopuścić do kolejnego zgonu. Po drugie w wielu miejscach da się przeszarżować do bossa, wystarczy nauczyć się rozstawienia mobów i obrać odpowiedni "tor biegu". "Jak dla mnie troszkę za dużo fantasy..." Tak bardzo dziwne, że w grze dark fantasy jest dużo fantasy... A co do grafiki domyślam się masz wgranego dsfixa, dzięki temu z poziomu pliku konfiguracyjnego masz dostęp do większej ilości opcji w tym do zniesienia blokady 30fps, co znacznie wpływa na płynność gry.
Przez przypadek pomyliłem guziki i zaatakowałem NPC - obraził się i teraz nie mogę przejść bossa bo mam zbyt chujową broń ? Zaczynać od nowa grę ?