PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611195}
7,1 8,9 tys. ocen
7,1 10 1 8944
Dead Island
powrót do forum gry Dead Island

Jeśli nie chcesz nie czytaj. Zdradzę tu jeden z easter eggów znalezionych przeze mnie w grze. Twórcy uśmiechają się w stronę fanów Piątku 13. W Dżungli możemy spotkać miejsce w którym grasuje świr w masce hokejowej i z maczetą w dłoni masakruje zombie i gracza jeśli go zauważy i nie przypadkowo nazywa się Jason. Zabija nasz jednym uderzeniem i ma wytrzymałość czołgu a gdy go zabijemy natychmiast pojawia się nowy, warto jednak go wykiwać bowiem w domku na podwyższeniu z którego przychodzi znajdziemy przedmiot kolekcjonerski i broń której pewnie nie ma w innym miejscu mianowicie piłę łańcuchową. Jest trochę niedopracowana, pewnie twórcy nie spodziewali się że ktoś ją znajdzie, pozwala szybko zabić Jasona ale na zombie jest słaba w dodatku nie da się jej naprawić ale można łatwo pozbawić delikwenta kończyn.

ocenił(a) grę na 9
Little_Jacob

A to przypadkiem nie ten koleś ze zwiastuna premierowego?

ocenił(a) grę na 8
andriej2

chyba nie

ocenił(a) grę na 8
Little_Jacob

Zdecydowanie nie. Tez ze zwiastuna to zombie w masce a to co ja znalazłem to napakowany koleś z maczetą o imieniu Jason

użytkownik usunięty
Little_Jacob

W domku (w dzielnicy diamentowej, tam gdzie jest zadanie z przysieniem szampana ) można znaleźć "Fakt" (chodzi o ten debilny tabloid), w którym jest napisane, że świńska grypa dziesiątkuje populację Polski.

ocenił(a) grę na 8

hmma ale faktów jest pełno numerów w grze do znalezienia :D NA skałce w ośrodku ( ba mapie taki cypel na plaży) jest flaga Polski

ocenił(a) grę na 6
Little_Jacob

Oooo tej flagi nie widziałem, a z faktu z kolegą mieliśmy polew kilka minut - świetny smaczek :D
Jeśli chodzi o Jasona to nie wiedziałem że można przejść bokiem, dopiero po kilkunastu padnięciach i straceniu 11k kasy udało mi się go zatłuc zwykłą bronią i wbić mu na chatę no0 i oczywiście jest to świetny smaczek i nawet pasujący do gry bo daleko w dżungli gdzie mało kto zagląda...

ocenił(a) grę na 8
Pieniak3

Ja zatłukłem go 3 razy bez śmierci . Miałem młot elektryczny i jak go poraziło i leżał a ziemi to zabutowałem go skokami na głowę a śmierć. Za każdym razem się dziad odradzał więc przeszedłem bokiem. Piłą jest go łatwo zabić.

Little_Jacob

Są jeszcze ekrany kontrolne w telewizorach jakie były kilka lat temu gdy program w tv się skończył w nocy.

ocenił(a) grę na 8
pro1978

i blue screeny

użytkownik usunięty
Little_Jacob

Na winie jest logo windowsa. Alkohol, który zbieramy przypomina kolorystyką i kształtem butelki " Jacka Danielsa" .

ocenił(a) grę na 9

Spośród ocalonych w kościele jest klientka która modli się po polsku :P " Zdrowaś Maryjo ..."

ocenił(a) grę na 6
MrBlonde

Pamiętam że ktoś niby się po polsku modlił w kościele, ale nie znalazłem kto. Natomiast pamiętam że po obudzeniu się w domku na plaży[na początku gry w pierwszym rozdziale] chyba blondynka, klęcząca w koncie modli się właśnie "Zdrowaś Maryjo" .

Pieniak3

I w tym samym domku jest koleś, który nawija po polsku do faceta, a koleś odpowiada mu po angielsku, że go nie rozumie :) Cholera przeszedłem wszystkie misje poboczne, a przynajmniej tak mi się wydaje bo tego od ch... było, ale żadnego faktu, polskiej flagi nie widziałem tylko na filmikach youtube'a.

ocenił(a) grę na 6
bandofbrothers

Serio jest tam koleś gadający po polsku? Nie widziałem, a sprawdzałem większość... ale właśnie przypomniałem sobie(możecie wierzyć lub nie) że w momencie wychodzenia z domku by pomóc ratownikowi w walce(naszej pierwszej), akurat kiedy było 1... 2... i w równym 3 usłyszałem głośne "K*rwa mać!"... Na prawdę. Może to tamten koleś wrzasną? Chociaż go nie znalazłem to mógł być on bo faktycznie na prawo od drzwi ktoś stał i coś gadał.

Pieniak3

Być może. Pozatym jeszcze są, koło naszej bazy, opakowania po napoju Tymbark. Mają tylko przerobioną nazwę, ale jest na nich charakterystyczna wisienka.

ocenił(a) grę na 6
KJ96a1

No faktycznie miałem takie skojarzenia z tymbarkiem. Ogólnie to je nie raz można w grze spotkać.

Pieniak3

Właśnie na prawo od tych drzwi jest dwóch mężczyzn stojących na przeciwko siebie jeden nawija do niego po polsku, a ten po angielsku mu odpowiada, że go nie rozumie. Polak ten nawijał coś o dziewczynie, że trzeba jej pomóc i tam był taki tekst: "Rozumiesz!?" haha, a ten mu odpowiada, że nie ma pojęcia o czym on mówi i wygląda na przestraszonego :) Jak chcesz wyśle Ci linka. Ja też o tym nie wiedziałem, w ogóle nie miałem pojęcia o fakcie, tymbarku, polskiej fladze, o polakach gadających po polsku tylko dopiero na youtubie widziałem. Ja zamiast się rozglądać, posłuchać ludzi, przechodziłem główne misje i jak w każdej grze jeśli jest do przejścia misja poboczna przechodzę ją, a było ich NAPRAWDĘ SPORO. Pamiętam misję poboczną w mieście gdzie się łódką podpłynęło z tą laską i murzynem to idąc drogą, która prowadzi do przejścia głównej misji spotkałem Azjatę, a ten do nas chodź za mną i zaprowadził nas do kolesi z nożami taka przypadkowa misja poboczna, gdzie trzeba było uratować córkę tego Azjaty. Gdybym szedł inną drogą to bym go nie spotkał bo na mapie nie było wykrzyknika. Dobrze, że jest coś takiego jak youtube więc nawet jeśli się czegoś Polskiego nie usłyszało, nie zobaczyło można obejrzeć na spokojnie.

Little_Jacob

A widzieliście parodię Jenny Jameson w jednym z pierwszych rozdziałów? To też easter egg.

Little_Jacob

Leży wszędzie pełno książek "Dead Island Prawdziwa Historia" ;]

ElTabasco

A czy ktoś zauważył nawiązanie do serialu The Walking Dead??? A mianowicie cytuję "don't open dead inside" :D

ocenił(a) grę na 6
kamil10025

Owszem, ale to nie musi być nawiązanie do the Walking Dead chociaż się kojarzy.

Pieniak3

No niby tak ale to było moje pierwsze skojarzenie :D

ocenił(a) grę na 6
kamil10025

No moje też ;)