PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611195}
7,1 9,0 tys. ocen
7,1 10 1 8972
Dead Island
powrót do forum gry Dead Island

Naprawdę polecam osobom, które lubią gry z zombie w roli głównej. I mała rada: nawet nie
bierzcie się za samotne granie. Ta gra stworzona jest do kooperacji. Czy to w dwie osoby czy
cztery! Ponadto każda z postaci ma ciekawą historię. Każda ma swoje wewnętrzne problemy.
Mamy policjantkę zwolnioną ze służby za zabicie,czy gościa uzależnionego od narkotyków.
Ponadto każdy NPC jest wyjątkowy. Jedna kobieta uzależniona od alkoholu chce szampana,
druga znowu poszukuje męża ( który zresztą nie chce jej widzieć na oczy) A to tylko początkowe
misje. Ilość zadań jest naprawdę duża, z czego każde inne. Grafika nie jest czymś jak w Far Cry 3,
ale na pewno można przystanąć i popatrzeć na widoki, które oferuje "Martwa Wyspa". Gra jest
tania, a teraz można ją kupić zresztą w CD-Action, które kosztuje 16 zł. Jeszcze raz polecam!

ocenił(a) grę na 8

Lepiej za 15,9 PLN kupić nowe Humble Bundle i nie dość, że dostajemy Dead Island z dodatkami, których nie ma w CDA to jeszcze znakomite Risen 2 oraz Saints Row 3 ze wszystkimi DLC.

użytkownik usunięty

NPC są kompletnie nieinteresujący, do tego ich wygląd jest bardzo podobny. Właściwie nie ma czegoś takiego jak mimika twarzy.

"jedna kobieta uzależniona od alkoholu chce szampana, druga znowu poszukuje męża"
To nic wyjatkowego. Zagraj w jakiegos rpg'a i zobaczysz co to znaczy interesujący NPC.

"Ilość zadań jest naprawdę duża, z czego każde inne"
Każde inne? Każde zadanie jest takie same: idź gdzieś i coś zabij, albo idź gdzieś i coś przynieś. Grałem tylko 10 godzin, a już kilka razy powtarzało się zadanie z przyniesieniem leków/insuliny.

"Ponadto każda z postaci ma ciekawą historię. Każda ma swoje wewnętrzne problemy. "
Ciekawą historie? Tą historie poznajemy tylko przy wyborze postaci w opisie. Później ta historia nie jest prawie wcale rozwijana. Wewnętrznych problemów nie zauważyłem. Nie ma tu nic co wybijałoby się ponad przeciętność. Przeciętna fabułka o ludziach, którzy chcą przetrwać atak zombie, standard. Nie ma nawet porównania do Walking Dead. Żadna postać nie potrafi zainteresować.

użytkownik usunięty

Tyle gier podobnych do Resident Evil,momentami aż się niedobrze robi,wszędzie zombie.... Nie grałem,kiedyś może sięgnę po ten tytuł ale wydaje mi się że nic nie tracę.Zauważyłem na jednym ze zdjęć (nr.14) przeciwnika który jest niemal identyczny jak ten z Resident Evil 6. Powiedziałbym że niemal jak dwie krople wody.... .

użytkownik usunięty

Nie porównywałbym Dead Island do Resident Evil. To są zupełnie inne gry, ale masz racje, że teraz zombie są wszędzie. Nie grając w Dead Island nie stracisz wiele, nie jest to tytuł przełomowy, czy wprowadzający nowe rozwiązania. Niezła gra na kilka pierwszych godzin, później tylko nudzi.

użytkownik usunięty

Nie porównywałem,bo nie grałem w tą grę....jedynie chodziło mi o wrogów,czyli niestety tych cholernych zombie.... Myślę że zdecydowanie za dużo gier z taką formą przeciwników... Zauważyłem że wiele komentarzy jest negatywnych w stosunku do tej gry,a szkoda,fajnie byłoby gdyby wyszedł kiedyś polski tytuł z szansą podbicia świata...

użytkownik usunięty

Ale to nie RPG tylko gra akcji o zombie z widoku pierwszej osoby! ;) Jak się wczujemy w klimat, i ma się normalnego kolegę do grania, to naprawdę można świetnie się bawić!

użytkownik usunięty

Nawet grając z kumplem gra strasznie nudzi powtarzalnością zadań. Na 30 godzin takich samych zadań nawet dobry co-op nie pomoże.