PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611195}
7,1 9,0 tys. ocen
7,1 10 1 8962

Dead Island
powrót do forum gry Dead Island

nudy do kwadratu juz po 3-4 godzinach ma sie dosyc klimatu z genialnego nomen omen promo. Niemal tak nudny jak wiedzmin 2 nastepny przereklamowany wtorny gniocik rpg. Polakom jak narazie jedynie fpp bulletstorm sie udal i choc nie przepadam za tego typu produkcjami swietnie sie przy tym bawilem.

pharaoh1

Ale mógłbyś się wypowiadać bardziej jakby to powiedzieć "po dorosłemu" bo zajeżdża trochę trollem :)

Psyhe

wlacz youtube walkthrough z dedykacja, poki co jeszcze bezplatnie ogladniesz to czego slowa nie moga wyrazic bardziej dosadnie

pharaoh1

W porównaniu z tymi grami co wymieniłeś to bulletstorm wypada cieniutko oj cieniutko...

WujekChu1ek

coz pomimo iz bullet to tylko strzelanka to jak na gre w swo gatunku jest bardzo dobra z jedyna wada, za krotka. Najbardziej znane (rozpoznawane) gry polskie DI i dodatek DAR, W2, CoJ czy nawet exclusive nowy GoW to gry srednie i mimo ze ambitne bez iskry Mozna przy nich zasnac po spedzeniu kilku godzin. . niestety. Zaznaczam ze nie jestem uprzedzony do zadnej produkcji szczegolnie do wiedzmina i dead island podchodzilem z nadzieja na mile spedzony czas ale niestety nie udalo sie

pharaoh1

Mi fabularnie Wiedźmin przypadł do gustu, wciągnęła mnie fabuła, a DI już gorzej, gameplay bym nastawiony na wykonywaniu różnych misji(pomaganiu ludziom, mówię o questach pobocznych, bez których nie załapałbyś większego doświadczenia i levelu postaci), które po czasie nudzą masz racje, w kółko to samo, co nie znaczy, że gra jest słaba...W każdym bądź razie wiedźmin bardziej mnie zauroczył, muzyką i klimatem, a DI był po prostu za długi... Właśnie gram w Far Cry 3 i mam podobne odczucia jak w DI ciągle to samo, misja do misji i strzelanie ciągle, nic specjalnego po paru godzinach... nudzi się trochę... Grałeś w FC3?? A GoW było wspomagane przez polskie studio więc nie można tu mówić o typowo polskiej produkcjii...

WujekChu1ek

FC3 z kolei jest dla mnie gra b dobra nie wiem skad ludzie maja skojarzenia z DI ze wzgledu na otwaryt swiat? Tam jest to cos co wciaga i byc moze niektore misje sie powtarzaja lecz mozna je wykonac w rozny sposob. Poza tym dochodzi swietna wielowymiarowa fabula ale tego nie uswiadczysz na samym poczatku. Mechanika gry tez zupelnie rozni sie od tej z DI w FC3 czujesz ze ty i bohater to jednosc w DI czujesz ze pociagasz za sznurki pinokia Tak czy owak istnieje miedzy nimi duza przepasc

pharaoh1

Nie piszę, że są podobne tylko gram aktualnie w FC3 a podobne w sensie monotonne, a ludzie kojarzą to z DI bo akcja dzieje się na paru wysepkach w obu grach, questy poboczne, jazda pojazdami, jest kilka podobieństw, może tego nie widać ale są... Fajne jest w niej to, że nie jest to bezmyślna strzelanka i czasem trzeba pomyśleć, jak z misją na Meduzie było, skradanka, fajnie, ale zbyt często monotonnie... Plecak jest tragiczny każda roślinka zajmuje ci slot co wiąże się z noszeniem małej ilości ekwipunku... W ogóle kiepsko to jest zrobione, powinno być 2 zielone liście = apteczka= 1 wolny slot( a apteczki momentalnie zmieniają miejsce z plecaka do paska przy spodniach) trochę niedociągnięć jest ale wciąga... dobra ide polować na rekiny bo muszę sobie portfel rozbudować:P

pharaoh1

Na początku bardzo fajna gra, ale jak wspomniałeś - gra na kilka godzin. Później już tylko męczy, robi się bardzo monotonna. Osobiście nie nie przeszedłem jej do końca i nie wiem, czy będę miał ochotę dokończyć, eh.

pharaoh1

Napisałeś gniocik, a oceniłeś jak średniaka. To w końcu jaka jest ta gra? :)

pharaoh1

Ta gra nie powinna byc wydana. W wiekszego gionta w zyciu nie gralem, slaba grafa, grywalnosci brak, brak pomyslow na mapy, otoczenie, bossow, przeciwnikow, brak wszystkiego, zje...bane sterowanie, brak klimatu chociaz to niby mial byc horror. Ta gra moze sie podobac jedynie 12 latkom ...