PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611195}
7,1 9,0 tys. ocen
7,1 10 1 8962

Dead Island
powrót do forum gry Dead Island

niezła gra się zapowiada! do tego Polskiego studia

krzycho123

no z tego co piszą to fakt:) zapowiada się ciekawie:)
a zwiastun przysłonił Bulletstorma i Wiedźmina 2 czyli inne polskie hity:)

ZeneQr

dokładnie, zwiastun i muzyka po prostu piękne.
Zapowiada się nowe Left for Dead :)

krzycho123

no z tym porównaniem wstrzymajmy się:0 bo to raczej do dead rising chyba będzie podobne:) bo wiesz nie będzie nawalanki z gnatów tylko przeważnie kije łopaty i inne klucze francuskie:) oczywiście z określoną wytrzymałością broni;)

ZeneQr

K*rwa... Ludzie obejrzyjcie sobie przegląd tygodnia z DeadIsland na tvgry.pl i posłuchajcie że to nie będzie: Biorę murzyna, kałacha i jestem super... To będzie połączenie wielu różnych gier + własne pomysły, choć jest faktycznie dużo nawiązań do innych gier. Nie będzie to ani Survival horror, ani masakra w stylu Lefa, broni palnej też będzie mało, ale będzie duża interaktywność z otoczeniem. Ogólnie to jest to jedna z najbardziej wyczekiwanych przezemnie gier.

Pieniak3

Przecież oglądałem:)
dlatego podkreśliłem że to L4D nie będzie:) a bardziej podchodzi będzie pod Dead Rising tyle że bardziej poważnie:) bo jak nie do DR to do czego porówna DI?

krzycho123

Ta gra powstaje od 2006 roku i jakoś powstać nie może... Jeśli chodzi o zwiastun to rzeczywiście jest mistrzowsko zmontowany z fajną klimatyczną muzyczką w tle... tylko szkoda, że to nie zwiastun stworzony przez naszych rodaków tylko wykonany przez Szkotów... Co do samej gry to jakoś nie jaram się tą produkcją tym bardziej, że grałem w poprzednie produkcje Techlandu i szybko wyłączyłem bo po prostu nie dało się w to grać...

nie no zaraz umrę:)
nie da się grać w gry techlandu??:) hmm ta firma jak mało kto zasługuje na szacunek, to dzięki tej firmie i Call of juarez zaczęło się szybsze rozpędzanie polskich deweloperów;) gry robią spoko:) Call of Juarez?? nie da się grać?? jedna z najlepszych polskich marek to przecież!:) a dead island powstaje długgoo bo pewno dużo zmieniali albo mało ludzi i ulepszali silnik bo DI wyjdzie napędzane Chrome Engine 5, czyli zupełnie nową wersja tego silnika:)
A i tak na koniec dodam że moim zdaniem właśnie Dead Island jest najbardziej ambitnym projektem Tchlandu:) i trzymam za niego kciuki:)

ZeneQr

Grałem w Call of Juarez nie spodobała mi się ta gra jeśli chodzi o miodność i grafikę... Ja się po prostu nauczyłem nie jarać czymś co jeszcze nie powstało, sam trailer i kilka zdjęć niby z gry mi nie wystarczają i nie robię w okół tej produkcji sztucznego szumu jak większość.

Jeśli ma się zaufanie do danego producenta to wręcz należy robić szum wokół ich produkcji:) jak się okaże klapą, cóż zdarza się:) ale sama koncepcja zrobienia gry powarznej o zombi nie totatlną rozwałkę (L4D) a podobne trochę do Dead Rising tyle że z poważnym klimatem powinny zacząć jarać:) wic nie wiem jak ty ale ja się jaram tą produkcją;) zobaczymy jak wypadnie ta gra bo myślałem że techland ją dawno skasował:)

Nie znasz się ! Akurat Techland udowodnił że może robić gry na światowym poziomie które zostały docenione przez zachód
Co to Dead Island to myślę że chłopaki mają teraz motywacje aby zabrać się do pracy po ty, zwiastunie ;)

Psyhe

Jak to się mówi są gusta i guściki, ja siedzę w grach komputerowych od najmłodszych lat i sporo w życiu grałem począwszy od gier na automatach (w latach 80), na Spektrum, Atari, Comodore, Amigi 500, Amigi CD32 (pierwsza konsola na świecie), Amigi 1200 na PC skończywszy a potem Playstation 1,2 i w chwili obecnej 3. Więc mogę powiedzieć, że pojęcie mam o rozwoju technologicznym komputerów i gier... Po prostu nie jaram się czymś czego jeszcze nie ma, że tak powiem w całej okazałości więc zarzuty że się niby nie znam są bezpodstawne... Zobaczymy jak gra będzie już w oficjalnej sprzedaży i jak będzie się prezentować póki co trzymam się z boku i nie robię sztucznego szumu.

i gitara;p

"Jak to się mówi są gusta i guściki" zgadza się !
Powiem tak : bo też mam parę lat na karku i gry które były kiedyś były wg. mnie lepsze,robione z pasji a nie tak jak dla kasy dziś ,dlatego starsi gracze odczuwają sentyment do tamtych czasów i dzisiejsze gry postrzegają inaczej niż np: taki 16-o latek który dziś musi mieć dobrą grafikę a na stare gry mówi gówno no cóż takie czasy
Ale co do np: Call Of Juarez to sądzę że w dzisiejszych czasach pod względem oczekiwań "nowoczesnych" graczy poradziło sobie na światowym rynku
Pozdro

krzycho123

Ja tak kocham wszystko z zombiakami w roli głównej min.Residenty,L4D,Dead Rising czy tak też liczne mody do gier typu CallOfDuty,CS,Half Life... a że jest to do tego polska pordukcja to ----> :D