PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611319}
8,0 4,8 tys. ocen
8,0 10 1 4755
Dead Space 2
powrót do forum gry Dead Space 2

Gra rewelacja

ocenił(a) grę na 9

warta każdej wydanej złotówki! niepowtarzalny klimat, klimat i jeszcze raz wielki plus za cały świat Dead Space'a. A ten powrót na USG Ishimura, jak "miło" znów było tam powrócić.. Penetracja korytarzy, nowe bronie i nowe potwory.
Poziom "Zealot" i bywało że ostatni przeciwnik ginął od ostatniego strzału z całego zapasu amunicji. Runda 1 na tym poziomie jest trudna, ale nie nie do przejścia.
O to właśnie chodzi - Survival horror
Force Gun, ulepszona oszczepnica + karabin pulsacyjny i można ruszać po raz drugi :) Rundę drugą przejdę dla samej przyjemności, by poznęcać się nad necromorphami..
Brakowało tylko mega bosa na końcu.
Tryb Hardcore, przegięli trochę z tymi 3 zapisami.. powinno być przynajmniej 6, a najlepiej 1/poziom, bo te 3 zniechęcają, za długo trzeba by siedzieć przy grze..

ocenił(a) grę na 10
szklanakot

No właśnie Hardcore jest hardcore :D Brakuje mi takie trybu w wielu grach dla smaczku, dla dodatkowego wyzwania. Przechodziłem grę 3 razy - Zealot, Hardcore i dla zabawy po raz 3. A Hardcore to się męczyłem przy miejscu z windą i trójnożnymi necromorphami. Tam zginąłem raz, a drugi raz... zmiażdżony przez lecącą trumnę po 3 rozdziałach bez zapisu. Na hardcore potrzeba dużo nerwów ;)
Gra jest fantastyczna, jestem fanem DS'a i czekam ze zniecierpliwieniem na film przed 3-ką oraz na samą trzecią część.

ocenił(a) grę na 9
iamhardkor

No, ja przeszedłem grę osiem razy z rzędu na Super Hiper Hardcore i muszę powiedzieć, że to nie była kaszka z mleczkiem. Nie dość, że na każdym poziomie było tylko po 10 sztuk amunicji i dalej musiałem zabijać nekromorfy wzrokiem, to jeszcze apteczek jak na lekarstwo. Trzy marne aplikacje średnich dawek na całą grę, a potem to już tylko na dwóch Red Bullach, które przypadkowo znalazłem w konfesjonale i damskiej toalecie i to dzięki nim zwiałem jakoś przed ostatnimi potworami. Z Bossem za to poradziłem sobie bez problemu, wystarczyło tylko jej powiedzieć, że nie chce się źle i odpuszczała. Ogólnie było ciężko, ale w sumie żałuję, że nie zrobili jakiegoś trudniejszego poziomu, bo spróbowałbym przejść dla samej rozrywki jeszcze z trzy razy tę grę, posługując się w walce z nekromorfami jedynie samym skalpelem chirurgicznym, albo, dajmy na to, widelcem, żeby było ciekawiej.

ocenił(a) grę na 10
Zloty_Deszcz

Powiem Ci że miałem ochotę nagrać przejście gry bez strzelania poza niezbędnymi momentami w grze :D
samo naparzanie z łapy i stąpanie

ocenił(a) grę na 9
iamhardkor

Nagraj. Chętnie to obejrzę ;)

ocenił(a) grę na 9
iamhardkor

Nagraj. Chętnie to obejrzę ;)

ocenił(a) grę na 10
Zloty_Deszcz

No i jeszcze kineza, bez przesady :)
Apropo, zna ktoś DARMOWE programy do nagrywania? Bo Fraps za darmo udostępnia tylko 30s nagrania

ocenił(a) grę na 10
iamhardkor

Udało mi się dorwać frapsa, teraz tylko ogarnę działanie tego wszystkiego i do roboty w święta :)

ocenił(a) grę na 8
iamhardkor

Ty, chętnie zobaczyłbym taki walktrough, zrobiłeś?

ocenił(a) grę na 10
DiegoTan

Jak zwykle zabrakło trochę czasu, ale chyba większym problemem było to żeby nagrać film w jednocześnie dużej jakości i relatywnie małej objętości na dysku, który mam mały. We znaki dała się też moja nieznajomość edytorów video. Ale dzięki za przypomnienie, może pomału zacznę coś znowu w tym projekcie mieszać :)

szklanakot

Zgadzam się jeśli ktoś wczuje się w klimat gry będzie zadowolony . Grafika dobra . W niektórych momentach zwłaszcza na początku gra potrafi przestraszyć . Jedyne co mi się nie spodobało to fabuła taka nijaka po kilku godzinach zaczyna nudzić nic ciekawego . Podsumowując 1 jak i 2 to bardzo dobre gry i chyba jedne z lepszych Survival Horror w jakie grałem zaraz po Amnesia: Mroczny Obłęd .