Jedynka jednak lepsza. W dwójce mam takie wrażenie, że skończyły się pomysły i gra została zrobiona, bo termin gonił. Za mało bossów, za dużo podstawowych potworów. Idziesz z lokacji do lokacji i ciągle to samo. Brak świeżości i innowacyjności. Na plus zasługują napewno wojaże z jetpackiem w przestrzeni kosmicznej. Szkoda, bo czuję sentyment do tej serii. Mam nadzieję, że 3 podniesie poziom.
Też mam taką opinię o tej grze. Jestem na chapterze 5 i tylko z dwoma bossami walczyłem . Czekam na trójkę to będę grał kooperacyjnie z bratem.
Zgadzam się z tobą jednak mnie bardziej zawiodła ta gra.W końcu zdecydowałem się zagrać w Dead Space 2 i po świetnym początku w którym mamy zabawę światłem,dźwiękiem oraz wyskakujące z zaskoczenia potworki jak ten jeden z drzwi i do tego wiele kombinezonów broni w ogóle wiele nowości w tej części mieliśmy,jednak czym dalej byłem tym fabuła była nudniejsza a akcja powtarzalniejsza a bossów wręcz nie widać,przyrównaniem do jedynki to tutaj fabuła i bossowie są mega słabi powiedziałbym że to byli Mini Bossowie.Do tego twórcy aż mnie wnerwili że zamiast dać jakiegoś bossa w zakończeniu to dali tysiąc potworków i jednego który cie goni wręcz do samego końca zepsuło mi to całą przyjemność grania.Oczywiście poprawiono poruszanie się i dano Isaacowi język ale jakoś mi to nie poprawiło przyjemności z grania oceniam grę na 4/10 gra po świetnym początku kiedy sami konstruujemy broń potem jest zwyczajnie monotonna zawiodłem się dlatego taka ocena.Pozdrawiam