PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=767555}
8,2 4,4 tys. ocen
8,2 10 1 4367
Death Stranding
powrót do forum gry Death Stranding

Leżała ta gra u mnie na półce 4 lata i czekała, mam już swój wiek (43) i przestały mnie fascynować gry.Miesiac temu przymusowo zostałem skazany na pobyt w domu (kręgoslup) i postanowiłem nadrobić zaległości konsolowe. Ogólnie uwielbiam gry typu Wiedzmin czy RDR2 itp więc DS jest skrojony dla mnie.Minął miesiąc i ukończyłem DS, nie śpieszyłem się i mogłem na spokojnie w ciszy przechodzić grę.Fabularnie DS to majstersztyk i to co uwielbiam czyli historia, a ta jest tajemniczą i wciągająca.Graficznie SZOK ! gra ma prawie 8 lat, grałem na PS4 i tv fullhd a jakość jest wręcz potężna (mam porównanie z PC syna i mocną konfiguracją na której DS wyglądał miejscami źle).Aktorzy włącznie z Normanem, Madsem czy Lea to najwyższej jakości aktorstwo pomimo faktu uczestniczenia w grze.Gra nie jest perfekcyjna ponieważ ma momenty kiedy "na siłę" przedłuża całość.Jednakże jak ja bardzo uwielbiam takie gry, powolna eksploracja, odkrywanie krok po kroku fabuły oraz bardzo częste zadawanie sobie pytań o nas ludzkość.Jak na Hideo Kojime przystało dostajemy "zakrecony" produkt ale nikt nie może powiedzieć że jest nijaki i słaby.

Bawiłem się świetnie i niestety ale w mojej głowie zaczął kiełkować pomysł o zakupie PS5 w momencie kiedy dowiedziałem się że niedługo DS2....