ta gra nazywała się Slasher Fantasy i została wydana przez nieznane studio, to nikt by na nią uwagi nie zwrócił, a oceny oscylowały by w granicach 5-7/10. Podnieta prostacka rąbanką. No, ale skoro daliście się omamić Kotickowi, to proszę bardzo.
Oni robili tą grę 12 lat? Chyba, po 2 godziny dziennie i to z godzinną przerwą na lunch.
Hm... jest taki gatune gier Hack and slash, który polega na rąbaniu i rozwałce. Diablo było i jest w tym najlepsze :)
Nazywa się Diablo, a nie Slasher Fantasy. Takie gdybanie nie ma sensu. Jest kontunuacją poprzednich części i w niczym im nie ustępuje. Porównując Diablo II z Diablo III stwierdzam nawet, żę Diablo III prezentuje się dużo lepiej, jest bardziej grywalne i dopracowane.
Myślę, że gdyby Blizzard wydał Slasher Fantasy to by miał rownie wysokie oceny i rónie dobrze się sprzedawał. Oczywiście dzięki temu, że byłby świetny!
Owszem i to ma. Tak samo z ciuchami. Był nawet taki demot, ale sami go szukajcie.
Robili grę od 2005/2006 roku, bo do 2005 grę robił Blizzard North, który się zmierzał w stronę MMO, dlatego Blizz wywalił cały projekt, wynajął nowych ludzi i zaczęli robić od nowa, by zrobić dobrą krwawą rozwałkę. A jak gatunek ci się nie podoba no to już inna kwestia jest. Ja np. nie lubię strzelanek typu Counter Strike, to w ogóle nie są moje klimaty, dlatego nawet tych gier nie oceniam.
Dokładnie. To tak jakby obniżać ocenę filmu jedynie za to, że jest horrorem, a horrorów się zupełnie nie lubi :)
Zamknij buźkę. Nie kupiłem tej gry, bo dokładanie 100 zł za loga Diablo III i Blizzard, jest czymś nienormalnym. Ale fanbojom nigdy się nie przetłumaczy. Ci, co gry dostali od rodziców/znajomych/ściągnęli z sieci najbardziej cwaniakuja. Do roboty!
Może i poprzedni użytkownik ciut przesadził z frustratem, ale nie powinieneś był się tak unosić. Wielu ludzi czekało na tą grę z wypiekami a często są to ludzie w wieku średnim- jakby nie patrzeć 12 lat minęło od czasu wydania Diablo 2. Od 2008 był czas by odkładać na tą grę, i choć wiadomo, że nie każdemu musi się ta gra spodobać, to jednak myślę, że z samego faktu, że jest to kontynuacja kultowej serii wypada najpierw w nią pograć przez jakiś czas zanim się wystawi ocenę.
poza tym hack'n'slash jest właśnie typem gry w którym na masową skalę się ubija moby, ale to nie znaczy, że jest bezmyślna.
Podzielam tu Twoje zdanie. Cena gry jest mocno wygórowana i jest ona taka a nie inna, bo firma doskonale wie, jak bardzo ludzie na ten produkt czekają, to i cena jest zawyżona.
Normalnie, więcej jak max 120zł za grę PC bym nie dał. Bo nie ulegam takiej "nagonce" jaka sie stosuje w tym przypadku, podsycaniu napiecia etc.
Poczekam spokojnie aż szał minie i gra będzie po prostu grą a nie jakims pseudo "boskim produktem wyczekiwanym od ponad 10 lat..." Grałem w Diablo II i jakos specjalnie sobie głowy nie zajmowałem tym, że wyjdzie część III-cia.
Kiedy ona już jest, poczekam na odpowiednia cene, pogram... zabawie się. I tylko tyle. Kultu w tym żadnego nie będzie. Gdyby ludzie mieli do produktów bardziej sensowne podejscie a nie traktowali ich jak manny z nieba to i cenowo klasowało się to wszystko normalnie :)
Gra jest dość droga, ale przynajmniej za tą cenę dostaje się jakość. Dla mnie dzisiaj nie jest problemem cena gry, ale czas jaki mogę na nią poświęcić. Wolę zapłacić więcej i mieć produkt dopracowany.
Ja nie mówię, ze Diablo III jest złe. Ale ten cały podniet grą jest dla mnie niezrozumiały. Gra zasługuje na 7,8/10. Ale na 10 i dziewiątki to już nie.
Okey, mam nadzieje, że wystawiłeś swoją ocenę. Ja swoją wystawiłem - 10/10 z serduszkiem.
Ponieważ grę przeszedłem juz na poziomi normalnym i kończę III akt na poziomie koszmar moja ocena nie wynika już z czystej "podniety". Bawię się przy tej grze świetnie, a na razie grałem tylko jedną klasą :p
Przede mną pozostałe klasy i poziomy hell i inferno ;)
Czemu nie? Dla mnie to najlepsza gra w swoim gatunku. Jaki inny hack'n'slash zdobyłby taką renomę?
Torchlight ? Nie... jest dużo dobrych opinii o tej grze, ale jakoś nie korciło mnie by sprawdzić. Z drugiej zaś strony jestem mega wybredną osobą jeśli chodzi o gry.