PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611080}
7,7 14 tys. ocen
7,7 10 1 13886
Diablo III
powrót do forum gry Diablo III

ta gra nazywała się Slasher Fantasy i została wydana przez nieznane studio, to nikt by na nią uwagi nie zwrócił, a oceny oscylowały by w granicach 5-7/10. Podnieta prostacka rąbanką. No, ale skoro daliście się omamić Kotickowi, to proszę bardzo.

Oni robili tą grę 12 lat? Chyba, po 2 godziny dziennie i to z godzinną przerwą na lunch.

ocenił(a) grę na 8
PIOTREKPK19

Hm... jest taki gatune gier Hack and slash, który polega na rąbaniu i rozwałce. Diablo było i jest w tym najlepsze :)

ocenił(a) grę na 8
PIOTREKPK19

Nazywa się Diablo, a nie Slasher Fantasy. Takie gdybanie nie ma sensu. Jest kontunuacją poprzednich części i w niczym im nie ustępuje. Porównując Diablo II z Diablo III stwierdzam nawet, żę Diablo III prezentuje się dużo lepiej, jest bardziej grywalne i dopracowane.
Myślę, że gdyby Blizzard wydał Slasher Fantasy to by miał rownie wysokie oceny i rónie dobrze się sprzedawał. Oczywiście dzięki temu, że byłby świetny!

ocenił(a) grę na 5
metka_shadowsong

Owszem i to ma. Tak samo z ciuchami. Był nawet taki demot, ale sami go szukajcie.

ocenił(a) grę na 8
PIOTREKPK19

Robili grę od 2005/2006 roku, bo do 2005 grę robił Blizzard North, który się zmierzał w stronę MMO, dlatego Blizz wywalił cały projekt, wynajął nowych ludzi i zaczęli robić od nowa, by zrobić dobrą krwawą rozwałkę. A jak gatunek ci się nie podoba no to już inna kwestia jest. Ja np. nie lubię strzelanek typu Counter Strike, to w ogóle nie są moje klimaty, dlatego nawet tych gier nie oceniam.

ocenił(a) grę na 8
Moai

Dokładnie. To tak jakby obniżać ocenę filmu jedynie za to, że jest horrorem, a horrorów się zupełnie nie lubi :)

PIOTREKPK19

a gdyby mario broders dac bazuke to bylo by lepsze od queka ???
kolejny frustrat co gry nie dostal

ocenił(a) grę na 5
txex

Zamknij buźkę. Nie kupiłem tej gry, bo dokładanie 100 zł za loga Diablo III i Blizzard, jest czymś nienormalnym. Ale fanbojom nigdy się nie przetłumaczy. Ci, co gry dostali od rodziców/znajomych/ściągnęli z sieci najbardziej cwaniakuja. Do roboty!

ocenił(a) grę na 8
PIOTREKPK19

Może i poprzedni użytkownik ciut przesadził z frustratem, ale nie powinieneś był się tak unosić. Wielu ludzi czekało na tą grę z wypiekami a często są to ludzie w wieku średnim- jakby nie patrzeć 12 lat minęło od czasu wydania Diablo 2. Od 2008 był czas by odkładać na tą grę, i choć wiadomo, że nie każdemu musi się ta gra spodobać, to jednak myślę, że z samego faktu, że jest to kontynuacja kultowej serii wypada najpierw w nią pograć przez jakiś czas zanim się wystawi ocenę.

poza tym hack'n'slash jest właśnie typem gry w którym na masową skalę się ubija moby, ale to nie znaczy, że jest bezmyślna.

ocenił(a) grę na 8
PIOTREKPK19

Podzielam tu Twoje zdanie. Cena gry jest mocno wygórowana i jest ona taka a nie inna, bo firma doskonale wie, jak bardzo ludzie na ten produkt czekają, to i cena jest zawyżona.
Normalnie, więcej jak max 120zł za grę PC bym nie dał. Bo nie ulegam takiej "nagonce" jaka sie stosuje w tym przypadku, podsycaniu napiecia etc.
Poczekam spokojnie aż szał minie i gra będzie po prostu grą a nie jakims pseudo "boskim produktem wyczekiwanym od ponad 10 lat..." Grałem w Diablo II i jakos specjalnie sobie głowy nie zajmowałem tym, że wyjdzie część III-cia.
Kiedy ona już jest, poczekam na odpowiednia cene, pogram... zabawie się. I tylko tyle. Kultu w tym żadnego nie będzie. Gdyby ludzie mieli do produktów bardziej sensowne podejscie a nie traktowali ich jak manny z nieba to i cenowo klasowało się to wszystko normalnie :)

ocenił(a) grę na 8
khazad7_2

Gra jest dość droga, ale przynajmniej za tą cenę dostaje się jakość. Dla mnie dzisiaj nie jest problemem cena gry, ale czas jaki mogę na nią poświęcić. Wolę zapłacić więcej i mieć produkt dopracowany.

ocenił(a) grę na 5
metka_shadowsong

Ja nie mówię, ze Diablo III jest złe. Ale ten cały podniet grą jest dla mnie niezrozumiały. Gra zasługuje na 7,8/10. Ale na 10 i dziewiątki to już nie.

ocenił(a) grę na 8
PIOTREKPK19

Okey, mam nadzieje, że wystawiłeś swoją ocenę. Ja swoją wystawiłem - 10/10 z serduszkiem.

ocenił(a) grę na 8
PIOTREKPK19

Ponieważ grę przeszedłem juz na poziomi normalnym i kończę III akt na poziomie koszmar moja ocena nie wynika już z czystej "podniety". Bawię się przy tej grze świetnie, a na razie grałem tylko jedną klasą :p
Przede mną pozostałe klasy i poziomy hell i inferno ;)

ocenił(a) grę na 8
PIOTREKPK19

Czemu nie? Dla mnie to najlepsza gra w swoim gatunku. Jaki inny hack'n'slash zdobyłby taką renomę?

ocenił(a) grę na 5
Moai

A grałeś w inne h'n's? Choćby w Torchlighta?

ocenił(a) grę na 8
PIOTREKPK19

Torchlight ? Nie... jest dużo dobrych opinii o tej grze, ale jakoś nie korciło mnie by sprawdzić. Z drugiej zaś strony jestem mega wybredną osobą jeśli chodzi o gry.

ocenił(a) grę na 8
PIOTREKPK19

Grałem w Torchlighta. Przez pierwsze 15 minut wydawał mi się ciekawy. że ma potencjał. Potem umierałem z nudy i próbowałem powstrzymywać ziewanie. Przeszedłem ponad połowę gry i zrezygnowałem. Torchlight dwa wygląda równie nudno...