Czy was też to denerwuje, że jak ktoś nie przepada za Diablo, to od razu jest wielki hejt na tą
osobę? Dużo osób specjalnie nie przepada za konwencją H&S, dla mnie to dobra gra, tak
by chwile pograć, później na tydzień przerwać, taka zwykła, nic specjalnego. Tak naprawdę
w becie miałem dość tych szkieletów pod koniec, chyba nie potrzebnie chciałem coś
dostrzec w tej serii. Podobnie było ze Skyrimem, gdy ktoś stwierdził że gra go nudzi, to został
zjechany jak się dało. To jest naprawdę głupie, przecież nie ma ogólnej prawdy co jest
arcydziełem, tym bardziej w tego typu grach. Np. Niektórzy świetnie się bawili grając w
Risen 2, uznając za następce Gothica, inni uznali to za największe nieporozumienie tego
prawie półrocza, chyba po to jest opinia by dzielićsie ze swoimi odczuciami a nie wyznaczac
jakieś ogólne prawdy.
Można nie przepadać z Diablo i mi to nie przeszkadza. Nie rozumiem jedynie ludzi, którzy dziwią się, że Diablo ma tak wysoką ocenę. Jestem grą zachwycony i to moja sprawa jak ją oceniam. Tak jak mówisz, każdy ma prawo do swojej opinii.
Czy nadużyciem byłoby stwierdzenie, że o ile gatune H&S nie każdemu pasuje to Diablo jest zdecydowanie najlepszym przedstawicielem gatunku?
Ja nie mam nic do ludzi, co nie lubią moich ulubionych gier, ja np. bardzo lubię grę która właśnie większości nie przypadła innym do gustu- Heroes 4, za wspaniałą muzykę, możliwości fabularne oraz wyśmienite kampanie pod kątem historii- ale jako, że ta gra była wydana za wcześnie to wyszedł przyznaję taki bubel jeśli chodzi o niedopracowany gameplay.
I tak jak kolega wyżej napisał, jeśli nie lubisz gier z tego gatunku to w porządku, ja nie lubię strzelanek typu Counter Strike, ale ja tych gier nie oceniam bo to nie są w ogóle moje klimaty, nie czaję polotu tego typu rozgrywki, ale wielu ludzi potrafi przykleić się do komputera by w nie grać. Tak samo jest z Diablo, może dla ciebie to bezmyślna łupanka, ale dla fanów to jest zdecydowanie coś więcej. Po prostu miej na uwadze, że są pewne aspekty/ kryteria które uczyniły tą grę kultową i najzwyklej w świecie uszanuj to poprzez ich ogrom fanów ja osobiście nie znam innej gry tego typu gatunku, która odniosłaby taki sukces by królować na listach gier przez 10 lat. Ja jestem zdania, że D3 to gra roku i życzę jej równie dobrej passy.
"To jest naprawdę głupie, przecież nie ma ogólnej prawdy co jest
arcydziełem, tym bardziej w tego typu grach." też się wypowiadałam w tej kwestii, na kogoś kto uważa, że Gothic jest najlepszą grą na świecie- to jest jego opinia. Jest wiele gatunków gier i jak mamy niby porównać takich Herosów do Diablo do Counter Strike'a do Jacka Orlando? No jak? Nie ma żadnych wytycznych prócz tego co ci się podoba.
Ja jedynie dyskutowałam z zatwardziałymi fanami co nie potrafią zdjąć okularów nostalgii z nosa, i próbowałam ich wyprowadzić z błędu jeśli chodzi o zrozumienie systemu z najnowszego D3. Oni po prostu chcieli Diablo 2 z lepszą grafiką. D3 jest nowiutką grą z masą innowacji dla mnie to krok w bardzo dobrym kierunku i na serio nie ma się co burzyć i szukać dziury w całym. D2 też było mocno okrojone w dniu wydania, jestem przekonana, że dodatki i patche będą ulepszać grę w bardzo dobrym kierunku.
Niestety to ja się stałam obiektem ataku jednego z tych zatwardziałych fanów, ale to już człowiek niepoważny szukający zaczepki i który nie świeci inteligencją.
Jak ktoś nie lubi jakiejś gry, to nie jest powód żeby go atakować. Żaden powód, dopóki jakiś osobnik nie zaczyna wrzucać na tą grę. Wtedy nerwy puszczają. Nie rozumiem ludzi którzy dziwią się że Diablo ma taką ocenę, i nie wiem skąd ludzie wnioskują że Torchlight II jest konkurencją dla Diablo. Ja T2 traktuję jako alternatywę dla Diablo, ale na pewno nie konkurenta.
By the way: Jack Orlando świetna gra :D
No właśnie, więc weź tutaj wybierz najlepszą grę na świecie. No nie da się, po prostu nie da się. Możesz mieć swoje top 20 gier, i każda kochać za coś innego.
I też mnie denerwuje jak ludzie co się nic nie znają zaczynają wrzucać na grę ;f
Ale jak na złość tym wszystkim zgorzkniałym typom, ocena Diablo ciągle rośnie i staje się coraz silniejszy w rankingu.
Poza tym niezależnie w jakim sklepie byłam i w jakim mieście Diablo 3 jest niedostępne w wersji pudełkowej. Normalnie jakaś paranoja :P
Następna dostawa przewidziana jest na czerwiec, to chyba też sporo mówi o grze - skoro sprzedaje się jak świeże bułeczki.
Nie da się wybrać. Jedna gra ma swoich zwolenników, druga ma swoich. Jedni uwielbiają Diablo, drudzy mówią że z tego gatunku gier wolą Gothica 3.
Bardzo dobrze że Diablo rośnie w rankingu, to pokaże fanom starego Diablo że seria nie kończy się na drugiej części.
W czwartek, dwa dni po premierze wierzyłem że nigdzie nie dostanę. Ostatnia szansa to była Galeria Łódzka. Szukałem tam, w Media Markcie, ale na półkach pusto. Spytałem się pracownika, i powiedział mi że właśnie dostarczyli kilka pudełek edycji standardowej. Taka ulga że szok.
To dobrze słyszeć :P
Ja chcę by mój tata potem ze mną grał, on również jest wielkim fanem Diablo a razem fajnie by było młócić razem demony xD
Liczę, że patche do D3 dodatkowo utrą nosa zatwardziałym fanom. Ja również wychowałam się na Diablo i uwielbiam każdą z serii ale ludzie bez przesady... Takie zatracanie się w przeszłości jest niedobre. To jest nowa gra i oferuje nowe możliwości i to się chwali. Osobiście uwielbiam rozwój postaci, że ma własny wkład w historię i charakterek.
Jakby co to ja się zawsze zgłaszam na towarzysza przy ubijaniu demonów :D
Też liczę na patche. Co do fanbojów II to przeczytałem pewien pewną wypowiedź użytkownika na forum Battle.net , i przyznaję mu całkowitą rację - Blizzard za bardzo rozpieścił nas grą Diablo II, że teraz trudno niektórym fanom dogodzić częścią trzecią.
Rozwój postaci jest świetny, sam nie wiem jakiej kombinacji umiejętności użyć grając Czarodziejem.
Spoko, to jak będe sobie mogła pozwolić na grę (bo teraz studia się liczą) to dam ci znać xD
Podobno już można się logować, tak piszą na forach. A propos "Blizzard za bardzo rozpieścił nas grą Diablo II, że teraz trudno niektórym fanom dogodzić częścią trzecią." to czy ja wiem, ja np. już w podstawówce zauważyłam, że styl drzewek umiejętności jest jakiś taki niedopracowany, bo nie można było wypróbować wszystkich umiejętności jakie ci się podobały. Poza tym w walce spamowało się często jednym skillem, a to takie średnie jest. Bawi mnie jak ludzie mówią jakie to D2 było trudniejsze, lol. Ja javazonką tylko spamowałam Furią błyskawic i nic mnie w zasadzie nie było w stanie powstrzymać.
D2 na pewno nie było trudniejsze. Do tego w III nowy poziom trudności mamy. A co do skilli, to niektóre w 2 stworzono całkiem niepotrzebnie, nie są uwzględniane w strategiach, nikt ich nie używa. Za dużo ich, a tylko mamy dwa przyciski co równa się: zwykły atak + skill, bądź skill + skill. Bardzo mi się podoba w III to że mamy dwa przyciski myszy + pasek z 4 przyciskami i hotkeyami. Przez to walka staje się bardziej złożona i dynamiczna.
Gralem w 2 czesci i dla mnie na D2 sie skonczylo. D3 ma denna fabule, cukierkowa grafike, do tego potrzebne stale polaczenia z netem i ciagle errory z serwerami to wszystko czyni ta gre beznadzieja.
Kolorowe akcenty nie czynią gry cukierkową, i co tam fabuła skoro gameplay miażdży(aczkolwiek tutaj wielu się wypowiadało, że fabuła jest dobra). Połączenie z internetem ma swoje plusy i minusy, plusem jest to, że zapewnia to ciągle ulepszanie gry. D2 też na starcie przywitało się ze sporą ilością krytycznych komentarzy od fanów D2, że kolejna część jest bardzo mało mroczna i zbyt jasna.
No ale co kto woli...
Dla tych, co uważają że Diablo III jest "cukierkowe" Blizzard umieścił w grze ukryty poziom.
Cukierkowa to za dużo powiedziane. Po prostu grafika jest inna, mnie osobiście podoba się kolorystyka. Połączenie z internetem w ogóle mi nie przeszkadza, w StarCraft II to przeszło, i tu też tak jest. Występują errory, ale nie ciągłe, są spowodowane dużą nawałnicą graczy, i to jest w zupełności normalne.
Hehe ukryty poziom jest genialny, nie mogę się doczekać aż tam dotrę xD heca będzie co po nie miara xD
Będzie, będzie :D
Właśnie na forum Battle.net spotykam się z oskarżeniami że Blizzard wydał "niekompletną" grę tylko dla tego że serwery były dziś przeciążone. Wszyscy płaczą, mówią że tyle wydali na grę i nie mogli pograć przez te głupie kilka godzin...
Dude, i mean, wtf?!
To akurat było do przewidzenia, że pierwsze dni będą kłopotliwe. Jeśli chodzi o niekompletność... cóż zawsze znajdą się patche, które coś fajnego dodadzą, mi się póki co podoba i sobie powolutku odkrywam co gdzie i jak. Dla mnie to bez sensu by gnać przed siebie byle jak najszybciej przejść grę. Ale pogram znowu za kilka dni niestety.
Ja nie mówię że jest niekompletna, bo tak nie jest. Chodzi mi że zarzucają to Blizzardowi tylko dlatego że nie mogli się połączyć. Gra nie ma nic do tego, chodzi głównie o serwery, ale cóż, im nie przetłumaczysz. Najbardziej boli to że Blizzard robi grę kilkadziesiąt lat, stara się aby wyszła jak najlepiej, a wejdą tacy na forum i piszą że Blizzard wykazuje brak szacunku dla swojej pracy i klientów, tylko dlatego że nie mogli pograć dzisiaj przez 2-4 godziny przez przeciążone serwery...
Ja tak samo sobie powoli odkrywam, zwiedzam całą mapę, a potem do celu ;)
Jak ktoś mówi "gra X jest do dupy" to byłoby fajnie wiedzieć dlaczego. Niestety, na forach dyskusyjnych najczęstszym argumentem jest "bo tak" albo "mnie nudzi". To nie są argumenty. Później zaś gdy dana osoba zostaje "ciśnięta" pojawia się "argument" stosowany głównie i chyba wymyślony przez ludzi słuchających kupy zamiast muzyki a mianowicie "o gustach się nie dyskutuje". Nie, cholera, dyskutuje się, p oto są fora!! Jeśli mamy nie dyskutować - może zamknijmy fora, przecież o gustach się nie dyskutuje! Jeżeli komuś Diablo się nie podoba - po kij pisze? Zwłaszcza że akurat w przypadku tej gry nie da się po prostu o sensowną krytykę, która pozwoliłaby nazwać tę grę "gównem" bo nim nie jest. Ja nie lubię gier typu Mafia, Max Payne czy Hitman ale nie wchodze na fora tych gier i nie robię hejtu bo dobrze wiem że te gry słabe nie są. Ciśnienie jednak mi się podnosi gdy ktoś bezpodstawnie (bo tak jest zazwyczaj) atakuje Diablo, Herosów "trójkę" albo Tormenta. Ludzi atakujących te gry mam po prostu za trolli, hejterów, błaznów, cyrkowców, debili. Ale z takimi trudno o sensowną dysputę.
Nie nie, zgadzam się oczywiście z tobą ale jeszcze gorsza rzecz. To że ktoś twierdzi że Diablo to dno, okej, z przymrużeniem oka można na to spojrzeć. Ale są typy innych ludzi których znam tutaj kilka. Nie wiem czy robią to specjalnie czy naprawdę są jacyś niedorozwinięci ale zjadą Diablo równo, od największych gó**ien wszechczasów i wystawią ocenę 1. Tak samo jest z wielkimi dziełami filmowymi. Takie cholerne dzieci powinny nie mieć tutaj wstępu bo naprawdę niszczą tylko opinię o tym portalu i psują ocenę naprawdę dobremu dziełu.
Najgorsze że potrafią założyć od kilku do kilkuset (!) fikcyjnych kont i z każdego ładują "jedynki". To jest chore. Nawet jak patrzę na ranking filmów czy gier (czy jak "filtruję" tylko do cRPG) to żal dupę ściska jak patrzę na pozycje pewnych tytułów.
Trzeba się pogodzić z tym że jednak FAKTEM jest już to iż dzisiejsza młodzież tak funkcjonuje :) Za moich czasów cieszyłem się Windowsem 95 i Civilization 1, a jeżeli nie to spędzałem dzień normalnie jak większość rówieśników na podwórku z patykiem w dłoni. Teraz tym dzieciom się w dupach przewraca od tego dobrobytu, nie wchodząc już w tematy używek, ale mózgi chyba nie pracują im poprawnie skoro po prostu PODNIECA ich takie denerwowanie innych, zaniżanie ocen i robienie jednego wielkiego chaosu na portalach. Jak ja się cieszę że dorastałem w normalnych czasach.
Niestety żyjemy w czasach gdzie Haterzy i Fanboye są na prawie wszystkich forach i nic się na to nie poradzi. Trzeba olewać takich ludzi i prowadzić dyskusje z tymi z którymi da się o czymś sensownie porozmawiać.