Chciałem podzielić się moją opinią i prosiłbym o nie wyzywanie mnie na starcie od
debili. Chociaż raz może pojawi się tu prawdziwa normalna dyskusja a nie kłótnie i
wyzwiska.
Powiem szczerze, że po gameplayach martwiłem się nieco o tą grę ponieważ bałem się
że będzie przedobrzona i oczywiście tu był mój błąd bo nie zaufałem Blizzardowi.
Przeszedłem ją w 4 dni, przyssałem się do niej jak pijawka, tak działają ich kochane gry.
Fabuła jest po prostu mistrzowska. Tutaj też miałem obawy iż będzie ona naciągana,
kompletnie zmyślona i nietrzymająca się całości. A jak było naprawdę ? Przez całą grę a
najbardziej przy filmach przejściowych do następnego aktu, siedziałem tak
zdenerwowany i podekscytowany jak na oczekiwanie wyników totka. Nogi chodziły same
z niepokoju. Kwestia z tym "nieznajomym" a później cała prawda kim on jest już na
początku gry wbiło mnie w fotel. Oprawa graficzna jest w sam raz jak na tą grę. Bardzo
duże wrażenie na mnie robi również środowisko. Bitwa pośród filarów, stołów ,
przeciwko ogromnej ilości wrogów jest przyjemnością która sprawia że oczy wychodzą z
oczodołów. Obszarówki niszczą wszystko, wszystko wylatuje w powietrze, krew się
rozlewa :) Z początku zawiedziony byłem systemem całego rozwoju postaci. Szkoda że
wszystko rozdaje się automatycznie, punkty statystyk, brak możliwości decydowania w
drzewku talentów który skill chcemy. Pod tym względem gra zrobiła się zbyt łatwa.
Niepokoi mnie trochę że robiąc zadania, walcząc z wrogami, mam ustawione skille
bardziej obszarowe, natomiast przechodząc na bossa typu Mahda, Azmodan i im
podobni, zmieniam skille na bardziej pojedynczy target. Tym bardziej że nie można tego
zmienić jakimś guzikiem, po prostu trzeba się zatrzymać, otworzyć okno skilli i
pozmieniać pojedynczo 1-4 oraz pod myszką. Ale da się przeżyć. Na multi długo nie
pograłem, tylko ze znajomym chwilkę i również bardzo mi się spodobała taka walka u
boku kogoś kogo się dobrze zna i naprawdę jest to o wiele lepszy multi niż w 2, pewnie
ze względu na oprawę graficzną i wcześniej wspomnianą przeze mnie rozgrywkę (jest po
prostu piękny chaos na ekranie). Tak więc moim zdaniem jest to naprawdę genialna
kontynuacja. Bardzo czekałem na tą grę ze względu na fabułę. Nie zawiodłem się.
Zresztą czego można się spodziewać po Blizzardzie. Szkoda tylko że nie mają chęci
stworzyć jakiegoś krótkometrażowego lub nawet pełnometrażowego filmu dokładnie w
taki sam sposób jak to w tych przejściowych do aktów. To byłby prawdziwy hit :) Wygląd
archaniołów zwala z nóg !