PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655908}

Divinity: Grzech pierworodny

Divinity: Original Sin
2014
7,8 1,3 tys. ocen
7,8 10 1 1339
Divinity: Grzech pierworodny
powrót do forum gry Divinity: Grzech pierworodny

CD Projekt zajął sie lokalizacją na język ojczysty. Premiera jak zapowiadaja na marzec, fani Baldurs Gate pozycja chyba obowiązkowa, grafa zapowiada sie bardzo ładnie...

carno

a fani divinity 2 ego draconis też przy tym dadzą rade? bo Baldurs Gate mnie nie ciekawi.

carno

Mam nadzieje że to będzie gra o duszy Divine Divinity oraz grafice Ego Draconis (muzyka i zakończenie też może być w stylu Divinity 2 ;p )

ocenił(a) grę na 8
carno

Dobrze wiedzieć że będzie jednak polska wersja. Fajnie że postanowili powrócić do klasycznych rozwiązań, bo Divinity 2 było kompletnie niegrywalne. Niemniej jednak mam obawy co do tej produkcji, bo od czasów DD to studio nie popisało się za bardzo. Widać jednak że coś się zmienia (miejmy nadzieję że na lepsze) w gatunku cRPG, na pewno zagram, dla mnie to będzie taki przedsmak przed Wasteland 2 i Project Eternity:)

ocenił(a) grę na 8
carno

Premiera miała być w marcu, ale twórcy też postanowili zrobić zbiórkę na kickstarterze. Z jednej strony to dobra informacja, na pewno dostaną kasę, więc gra będzie bardziej rozbudowana i dopracowana, ma być nawet edytor map:) Z drugiej jednak strony premiera przesunie się o co najmniej parę miesięcy, w końcu wyjdzie tak że dostaniemy wszystkie te oldskulowe erpegi z kickstartera w tym samym czasie.

ocenił(a) grę na 8
torhan

Divinity 2 to naprawdę przyzwoita gra, ale i tak fajnie, że wrócili do tradycji dwóch pierwszych części.

ocenił(a) grę na 8
Nnorm

Divinity 2 jakoś mnie nie urzekło, gra była strasznie niedopracowana, np: potwornie irytowało mnie to że będąc smokiem nie mogę wznieść się nad góry, tylko muszę latać jakimiś dennymi korytarzami, albo przeciwnicy naziemni, którzy magicznie znikali jak zamieniałem się w smoka też niebyli cool:), no i ten dubbing...

Jeżeli wierzyć w obiecanki twórców, to każdy z tych czterech nadchodzących erpegów z kickstartera, ma być bardziej rozbudowany niż Planescape, Fallout i Baldur razem wzięte. Cóż zobaczymy co z tego wyjdzie, jestem dobrej myśli, nawet jeśli te zapowiedzi okażą się tanim chwytem marketingowym to i tak myślę że będzie to przyjemna odskocznia od wielkich korporacji.