PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629024}

Dragon Age: Inkwizycja

Dragon Age: Inquisition
2014
7,5 6,5 tys. ocen
7,5 10 1 6492
Dragon Age: Inkwizycja
powrót do forum gry Dragon Age: Inkwizycja

Jestem po 5 godzinach gry i jestem troszkę zawiedziony (nawet troszkę bardziej niż troszkę). Słabe nudne questy , nudni NPC ... no i ta okropnie zrealizowana walka (kupa huku i świstu, nic nie widać - przypomina to troche japońskie nawalanki), słaby zrealizowany rozwój postaci . Druga część wypada lepiej niż ta. Nie potrzebnie rzucili się na otwarty świat skoro nie wiedzą jak dobrze taki świat wypełnić. Są plusy oczywiście (wygląd strojów , ekwipunku), crafting rozbudowany. Będe jeszcze grać , może coś się zmieni na lepsze (może nawet patcha wydadzą żeby dało się grać w trybie taktycznym normalnie, myślę że wystarczyłaby tylko możliwość większego oddalenia kamery).

Jak na razie 6/10 (mocno naciągane)

ocenił(a) grę na 6
hal9000_mk2

od razu jak pokazali walkę to mnie odwróciło od tej gry, walka wyglądała mniej więcej jak potyczki Star Wars. Mam zamiar kupić tę grę (1 i 2 przeszedłem) i przejść ja przed premierą Wiedźmina 3 ale trochę jeszcze poczekam zanim się zdecyduję. A exploring jak wypada? Jest gdzie połazić i co porobić na tych parcelach?

Rockman92

Świat jest rozległy , jest dużo miejsc i questów, spotyka się różnych NPC, są i zagadki ...ale jakoś to nie wciąga , takie bez klimatu. Szczególnie ta walka psuje cały klimat , bo potyczki (w każdym trybie) nie należą do przyjemnych (gdyby były takie jak w pierwszej części to byłoby super). Napaliłem się na tą grę , kupiłem po premierze zaraz. Uwielbiam gry RPG , gram w nie od ponad 20 lat i ten tytuł nie będzie w czołówce najlepszych na pewno. Ale dam mu jeszcze szansę. W końcu twórcy mówią jest grania na ponad 100h a ja grałem dopiero 6 (W Skyrim grałem prawie 200h a gra mnie zachwycała od początku do samego końca) .

Jeśli lubisz RPG to spróbuj zagrać. Może Ciebie bardziej zachwyci.

ocenił(a) grę na 6
hal9000_mk2

no też jestem fanem rpgów i Skyrim również cenię wysoko . Na pewno zagram w Inkwizycje , wypadałoby, Origins przeszedłem ze wszystkimi dodatkami - to była świetna przygoda w świecie fantasy, dwójka było mocno średnia, trzeba teraz ocenić trójkę która podobno ma największy rozmach.

ocenił(a) grę na 7
hal9000_mk2

Jeszcze nie grałem, bo tak jakoś wyszło, że jeszcze jestem w trakcie dwójki:p Jednak już nie rozumiem tych komentarzy, chodzi mi o porównania do Skyrim, piszesz że DA ma nudne qeusty, nudnych NPCów, słaby system walki, a Skyrim to niby miał te cechy na wysokim poziomie?!!! Piszesz: "Nie potrzebnie rzucili się na otwarty świat skoro nie wiedzą jak dobrze taki świat wypełnić." A twórcy Skyrim to niby to wiedzieli?!!! Jak już się porównuje jedną grę z drugą, to fajnie by było zachować choć trochę obiektywizmu.

torhan

dokładnie tak. Skyrim na początku super, po kilku questach szczęka się wywichnęła od ziewania. Po filmach z gameplay wnoszę, że Dragon Age jest nawet nudniejszy :)

ocenił(a) grę na 7
jedyny_realista

Nie sądzą żeby to było możliwe;) W Inkwizycji jak zawsze u BioWare, na pewno mamy barwną, wygadaną, charyzmatyczną drużynę z ciekawymi historiami, więc chociażby z tego powodu gra na pewno nie będzie nudniejsza niż Skyrim.

hal9000_mk2

Ja już gram 60h i szczerze to mam trochę dość. Otwarty świat... no okej, ale po co ten otwarty świat, jak każdą lokację wypełnia się takimi samymi, nudnymi zadaniami- idź zabij potworka, idź zbierz odłamki, bla bla bla. Główna fabuła na pewno nie zajmuje 100h, zwłaszcza, że ja już zbliżam się ku końcowi. Gdy załączyłam tą grę, to poczułam rozczarowanie, przede wszystkim walką. Nienawidzę jej, doprowadza mnie do szału, ale cóż zrobić. Jak się nie ma co się kocha, to się kocha co się ma. Po drugie skojarzyła mi się od razu z Neverwinter (tym mmo). Nie wiem, dlaczego autorzy za wszelką cenę chcą ulepszać coś, co było dobre (Dragon Age:Origins), tracąc tym samym klimat gry. Jest mi smutno, że seria przeszła taką ewolucję i wierzę, że autorzy gry jeszcze wrócą po rozum do głowy i oddadzą mi to, za co tak bardzo pokochałam Dragon Age.

hal9000_mk2

Dla mnie NA RAZIE największe minusy to:
1. Fatalne rozwiązania walki. Ani to taktyczne, ani efektowne, ani zręcznościowe.
2. Ubogie jak na RPG możliwości rozwoju postaci. Nie wiem jak wy, ale ja lubię się zastanawiać w którą stronę popchnąć moją postać.
3. Brak klimatu, a tego w RPG nie powinno zabraknąć.

Ale czekam i nie przekreślam, może się rozkręci. (też na razie grałem niewiele).

hal9000_mk2

Jesteś po pięciu godzinach, czyli zaliczyłeś mniej więcej 5% całej gry. ;) A fabuła i gameplay ponoć rozkręcają się na dobre jakoś w połowie. xD

hal9000_mk2

Za to ja jestem po 7,5 godzinie grania, i gdyby kobita nie wróciła do domu, to przesiedział bym drugie tyle :D

hal9000_mk2

Ja niestety jestem również grą bardzo rozczarowana. Fabuła nie wciąga, dialogi jakieś płytkie. Wszystko jakieś takie nie trzymające się kupy. Do tego ta walka - po co zmieniali coś co się sprawdzało w dwóch poprzednich częściach?? Teraz to taka bardziej naparzanka w stylu japońskiej mangi. Rozwój postaci w zasadzie nie zależy od ciebie, oprócz zdolności, które można samemu wybierać, reszta statystyk jest w automacie.
Jedynym plusem jest rozległość świata, choć grafika już według mnie kuleje, do Skyrima tu daleko.
Podsumowując - od kilkunastu godzin biegam po rozległym świecie, niby wykonuję jakieś misje, choć w zasadzie całość sprowadza się do biegania i naparzania. Dialogi staram się przewijać, bo mnie męczą i nużą. Brak tu koorelacji pomiędzy bohaterami, jak to było w poprzednich częściach. Gram, bo wydałam 150 złotych i ciągle mam nadzieję, że się wciągnę i będzie git, i nie wywaliłam pieniędzy w błoto.
Niestety na ten moment mogę stwierdzić, że co kolejna część to gorsza. Pierwsza była genialna, drugą przeszłam kilkakrotnie także z dużą przyjemnością, trzeciej mam dość od samego początku...

ocenił(a) grę na 8
mesua80

zgadzam się w 100 % dodałbym jeszcze że jest bardzo mało głosów i dla każdej rasy są takie same (obydwa są beznadziejne).

użytkownik usunięty
derylepl

no nie a ty wciąż tu i wciąż tak samo głupi

użytkownik usunięty
hal9000_mk2

A ile przeszedłeś, bo ja jestem mniej więcej w połowie głównego wątku i gra porwała mnie dopiero po 10 h( a dużo eksploruje). Wkurzają mnie ludzie twojego pokroju. Pogra taki 5 godzin w gre, która jest rozłożona na około 100 i wali kocopałami na forach. Durna dzieciarnia.

ocenił(a) grę na 6

Ja gram już ponad 20 godzin i też uważam, że jest nudno. Brzydka grafika, nieciekawy angielski dubbing (w dwójce przyjemnie się go słuchało, tutaj ma się ochotę non stop przewijać do przodu), brak punktów do przydzielanie statystyk, walki okropne, świat olbrzymi ale nudny, malutkie napisiki przy dialogach, że aż czasem oczy bolą. Też gram tylko dlatego, że szkoda tych pieniędzy wydanych na tą grę

użytkownik usunięty
kolsol

oceniłeś Mass Effect na 8/10, nie rozmawiam z tobą, masz za niski poziom intelektualny

ocenił(a) grę na 8

i kto to mówi. Gdy ktoś ma od razu inne zdanie od ciebie do ty od razu "hejtujesz" . To ty tutaj masz IQ poniżej zera . Przy inkwizycji Mass Effect to 10/10

użytkownik usunięty
derylepl

Jak ma inne, ale uzasadnione zdanie to nie. Jak ma kiepskie zdanie bez powodu to tak

ME tak jak Deus Ex oceniam dzis wyzej niz przecietne rpg w swiecie magii tolkiena gdyz uwazm ten temat za wyczerpany i nic nie wnoszacy merytorycznie do mojego swiatopogladu .DA I jest dobitnym przykladem takiej gry o walce taktycznej nawet nie wspomne nie znecajac sie zbytnio nad tematem

ocenił(a) grę na 8

To skoro jest rozłożona na 100 a ty przeszedłaś 10 to czemu ją oceniasz ?????

ocenił(a) grę na 9
derylepl

Czytajmy ze zrozumieniem :) To że gra porwała po 10h nie oznacza, że tylko 10h TheSuperSzatan przerobił. Co więcej, śmiem twierdzić, że "połowa" o której pisze to lekko ponad 10h ;) Uszczypliwość Ci nie wyszła :P

użytkownik usunięty
ukasz1412

Nic nowego Ukaszu ten przypadek jest stracony :D a na wszelki i obronę powiem ze mam za sobą 60 h, 17 lvl, eksplor lvl oferty 9000 i wciąż jest epicko

Mnie tez wkurzają ludzie twojego pokroju. A dzieciarnią to ja byłem jakieś 30 lat temu.

użytkownik usunięty
hal9000_mk2

Fizycznie możliwe, mentalnie? Dont thnk so

No rozwojem mentalnym to ty też za bardzo nie błyszczysz.

użytkownik usunięty
hal9000_mk2

Z twoich ust brzmi to dla mnie jak komplement

Oj .... "Beware of trolls - do not feed" ...w takim razie uciekam , nara.

użytkownik usunięty
hal9000_mk2

Jeżeli każda mądrzejszy osobę nazywasz trolem to mogę nim być, dzięki.