PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629024}

Dragon Age: Inkwizycja

Dragon Age: Inquisition
2014
7,5 6,5 tys. ocen
7,5 10 1 6461
Dragon Age: Inkwizycja
powrót do forum gry Dragon Age: Inkwizycja
ocenił(a) grę na 6
wort801

To już było dawno. No więc tak : grafika - ładna ale szału nie robi, gra nie wygląda jak next gen, Wiedźmin 2 z 2011 roku już tak wyglądał, myślę nawet, że miał lepsze efekty świetlne.
Walka - fajnie wygląda , jestem ciekawy tylko czy nadal będą auto - ataki. Auto ataki są nudne, ja ma obserwować jak mój bohater sam wymachuje mieczem? Wolę sam zadawać ciosy a nie tylko włączać jego zdolności od czasu do czasu.
Miecze na lep na plecy.... Pozostawię bez komentarza.
Otwarte lokacje - na plus, wkurzało mnie to jak musiałem w Origins łazić z góry ustalonymi scieżkami, pół metrowy pagórek był nie do pokonania:)

Ogólnie na pewno fajny rpg, pogram sobie po Wiedźminie 3. Ale na pewno startu to to nie będzie miało do naszej rodzimej produkcji.

Rockman92

ja w wiedźmina nie grałem czekam dragon age 3 :)

Rockman92

i nawet żadnej części wiedzmina nie ma na ps3 a na moim kompie nie pójdzie wiec dragon age 3 to coś dla mnie bo na ps3 będzie :)

ocenił(a) grę na 6
wort801

ps4 se kupuj, tańsze i lepsze od xbox one, na pewno DA 3 będzie się lepiej prezentować no i Wiedźmin 3 też będzie na PS4 :)

Rockman92

dzięki ale zakupu Ps4 narazie nie przewiduje przez co najmniej 3 na ps3 jeszcze jest co grać;)

ocenił(a) grę na 6
wort801

Jak dla mnie trochę szkoda, że gra jest bardziej wizualnie podobna do "dwójki" niż Origins. Liczyłam na powrót choć w części tamtego stylu.

Lellandra

gra jeszcze nie została ukończona :) trzeba czekać i też mam nadzieje że jak najmniej 3 będzie miała wspólnego z 2

ocenił(a) grę na 6
wort801

Opieram się na tym co obecnie jest widać - typu wygląd napisów - taki bardziej nowoczesny, a mnie się podobał ten papirusowy styl.
Chociaż myślę, że jakby nie zrobili to i tak będzie dobrze byleby wszystko dopracowali.

Lellandra

wiem ale witać że grafika będzie lepsza a co te tego papirusowego stylu też mi się bardzo podobał

Lellandra

a co w Dragon Age 1 ci się podobało ???mi to
ciekawa fabuła
walka krasnoludów kto ma zostać królem
wątek Elfów z wilkołakami
magowie ich wątek fabularny też mi się podobał
historia Morrigan i wątek miłośny z nią ważny dla fabuły
walka taktyczna
różnorodni przeciwnicy np smoki,demony itp
ciekawi towarzyszę każdy ma inny charakter i ciekawą historię to powiedzenia
drzewo rozwoju postaci też było fajnie i duży wybór przedmiotów
mroczy klimat
i muzyka też pasowała
piękna kraina
grafika w grze jak na tamte czasy tęż ok i modele postaci też ładnie zrobione
filmiki i dialogi też było dopracowane

ocenił(a) grę na 6
wort801

Mniej więcej to co powyżej oprócz Morrigan, której nie cierpię. :P Dodam jeszcze, że bardzo lubię wątek Szarej Straży i mam nadzieję, że będzie ich więcej w trzeciej części. Origins było bardziej dopracowane pod każdym względem. Ogólnie lubiłam ten ciężki klimat, który był obecny w jedynce. DA2 tego nie miała. Nie było też wielości wyborów tak jak DA:O. Jeśli chodzi o fabułę w jedynce to może i faktycznie banalna, ale i tak sprawiła mi dużo radości i naprawdę jak dla mnie była wciągająca. Na szczęście w DA:I wraca wybór ras, mam nadzieję, że również poprawią kreator postaci.

Lellandra

no razy znowu będę ale tym razem 4 :)
o kreator bym się nie martwił wydaje mi się że będzie lepszy
a Dragon Age 2 nie kupiłem sam gameplay mi się już nie podobał
a wątek Szarej Straży ma być w 3 części przynajmniej tak pisali

ocenił(a) grę na 6
wort801

Niby w DA2 też coś tam było i to jedne z moich ulubionych momentów były, ale jak dla mnie za mało :)

Lellandra

ok :) a wracając to tematu 3 części mam brzydkie podejrzenie że za wszystkim stoi morrigan że swoim dzieckiem którę ma esencje arcydemona

ocenił(a) grę na 6
wort801

Nie możliwe. Bo w niektórych wersjach w ogóle może nie być dzieciaka. I co rozumiesz poprzez "to wszystko" ? DA:I przecież ma się rozgrywać wokół konfliktu magowie-templariusza z tego co kojarzę.

Lellandra

nie wiem czy dobrze pamiętam ale było mówione że pewna lina fabularna będzie że jednak morrigan urodziła dziecko mimo co grać zrobić
tak masz rację że fabuła będzie się kręciła wokół magów i templariuszy ale nie wiew czy czytałaś wszystkie informacje to ma być jeden wątek z wielu w grze pisali że ktoś chciał ten konflikt i ktoś otwiera portal z którego wychodzą demony jednym słowem ktoś korzysta z wojny domowej a wszystkie razy/ królestwa podejrzewają się o to

ocenił(a) grę na 6
wort801

Aż tak dokładnie nie zgłębiałam fabuły. Trochę to dziwne z tą Morrgian, bo jak mogła jednak urodzić dziecko z esencją arcydemona skoro Strażnik umiera zabijając go i tym samym niszczy tę esencję. Nie wiem, naciągane troszkę to.

Lellandra

grałaś w mass Efekta jak widziałem tam miło co grasz zrobił w starych częściach to w nowych częściach jego wybory też były nie ważne wiec twórcy za przeproszeniem znowu wybór gracza w fabule mogą znowu mieć w d .. poza tym był dlc z morrigan i tam też była mowa o dziecku jak dobrze pamiętam to dlc nazywało się polowanie na czarownicę http://www.youtube.com/watch?v=AZb1MTn78Rk grałaś w dodatki ????

ocenił(a) grę na 6
wort801

Grałam, można tam było nawet zabić wiedźmę. :P Nie pamiętam jak tam dokładnie to szło, ale strasznie to zbugowane było.
Chyba nawet można było grać martwym Strażnikiem w te dodatki...

Lellandra

ale były aktualizację jak dobrze pamiętam martwym nie było można tam się grało plagą czyli naszymi wrogami a co to morrigan w mass efekcie zmienili decyzje gracy to w dragon age 3 też mogą niestety jak im się podoba

ocenił(a) grę na 6
wort801

Mam nadzieję, że jednak nie będą kombinować. :) Kiedy w ME zmienili decyzję graczy? Bo już nie pamiętam...

Lellandra

w mass efekcie 3 coś zmienili że na forach fanów aż gorąco było grałem już dawno ale nie grałem w 1 i 2 tylko w 3 grałem ale coś na rzeczy było

ocenił(a) grę na 6
wort801

No widzisz, bo ja nie pamiętam żeby jakieś decyzję zmieniali. Cały ambaras był o to, że naobiecywali jak to nasze decyzję będą wpływały na kształt gry, a tak na prawdę nie miały one większego znaczenia. Szczególnie odnosi się to do pożałowania godnego zakończenia. Fora były raczej oburzone zakończeniem.

Lellandra

ale mimo to trochę się obawiam i dzięki za rozmowę :) a na jakieś praformie zagrasz ja na ps3 a ty ????

wort801

na jakiej :)

ocenił(a) grę na 6
wort801

Nie, ja zdecydowanie preferuję PC-ta. :)

Lellandra

ok :)

Lellandra

wiec o mój wybór fabularny jaki wybrałem w 1 części trochę się obawiam w 3 części

Lellandra

ale jestem dobrej myśli że fabuła będzie na wysokim poziomie :)