Jak widzę zamieszczona już jest data: 2013 rok. Ktoś posiada jakieś informacje potwierdzające, że
gra ukaże się w 2013?
Ta gra nawet nie została z tego co wiem oficjalnie zapowiedziana choć wiadomo że wyjdzie, a data wydania w 2013 została przydzielona na oko tak zwane bo żadnych informacji nie ma i trzeba czekać. Pewnie na jakichś targach zostanie zapowiedziana i wtedy poznamy dokładną datę. Pozdro
Mam nadzieję :) pierwsza część strasznie mi się spodobała i nie mogę się doczekać trójki. Oby była lepsza niż dwójka...
Są info kijowo że nie oddadzą nam szarego ale kij przynajmniej będzie mam nadzieję że Bio tego nie spieprzy.
[Uwaga, może być lekki spojler] Nie będzie pierwszego bohatera, ponieważ mogliśmy go uśmiercić. W III będzie prawdopodobnie nowy bohater albo wróci ten z II, bo na końcu było powiedziane, że gdzieś zniknął i [chyba] coś w stylu, że "jeszcze o nim usłyszymu" czy też "jego historia się nie zakończyła". Pewne jest to, że następna część będzie się działa w "Orle" [czy jak to się tam pisało]. Po przeczytaniu najnowszej książki DA, można też dojść do wniosku, że fabuła może polegać na wyzwoleniu magów spod władzy temlariuszy albo przynajmniej będzie się działo wszystko podczas/po rebeli magów.
Wrócić może wróci ale jako NPC podobnie jak Hawke (bo to że nowy bohater będzie wiadomo) bo przecież wraz z Hawkiem znika Bohater Fereldenu (jeśli się poświęca jego role przejmuje orlezianski szary strażnik z dodatku przebudzenie, który pojawia się jeśli nie importujemy zapisu z podstawki , nie pytaj czemu tak zawracają sobie głowę orleziańskim bo w DA 2 zbyt wiele rzeczy logicznych nie znajdziesz).Fabuła będzie się opierać na inkwizycji (świetnie będziemy pacynką zakonu:/) która będzie szukać odpowiedzialnego za wybuch na pokojowych obradach (stawiam 95 % prawdopodobieństwa że to Flemeth xD) i oczywiście będziemy zapewne też szukać 2 poprzednich bohaterów.Jeśli grałeś w DLC golemy czegoś tam to znasz wątek armii demonów .Ale mój rebeliancki o dobrym sercu warden i Hawke którzy są kuzynami rozwalą templariuszy. (zawsze grają rolę złych:D)
http://www.cdaction.pl/news-28859/dragon-age-iii-inquisition---frostbite-2-premi era-w-2013-powrot-do-rozgrywki-z-jedynki.html
Wszystko wskazuje na to, że Dragon Age powróci w formie lekko podrasowanej "jedynki". I bardzo dobrze, bo "dwójka" nie była zła, ale nie tego się spodziewałem po następcy genialnego poprzednika. W każdym razie ja czekam na nową część, by jeszcze raz przeżyć epicką fabułę:)
Dostajemy kolejną bajeczkę o "powrocie do korzeni gatunku" czyli Baldurs Gate i Neverwinter Nights. Oczywiście kuglarze z Bioware mydlą oczy i mają w dupie to, że korzenie gatunku to nie jest Baldurs Gate z 1999 r. tylko Akalabeth z 1979r. i horda gier z lat 80, w tym Ultima, Wizardry i Might and Magic. No ale kłamstwo powtarzane wielokrotnie w końcu staje się prawdą. W ten sposób wmówiło się dzieciarni, ignorantom i gimbusom, że cRPG zaczęło się na Baldurze a 30 lat gatunku wyparowało do Otchłani. Dobrze że są jeszcze ludzie którzy wciąż pamiętają czym jest prawdziwe, komputerowe RPG - prawdziwe korzenie gatunku.