http://www.dragon-age.pl/dragon-age-3/1717-trzy-nowe-screeny-z-dragon-age-inkwiz ycja.html
Do tej grafiki całkiem łatwo się masturbować!
Jeszcze łatwiej by było gdyby dali Inkwizytorkę, ale hej - od czego jest wyobraźnia?
Tak na poważnie - jeśli Bioware znajdzie jakiś sposób na spapranie tej gry, liczba morderstw w Kanadzie nieco wzrośnie w 2014.
grafika ładna ale nie jest to majstersztyk pokroju Wiedźmina 3. Mnie to nie martwi, zapewne wymagania sprzętowe (bo używam PC) nie będą przesadzone.
Ciężko ocenić czy grafika w Wiedźminie będzie faktycznie dużo lepsza, można za to względnie bezpiecznie założyć, że (niestety) optymalizacja znów będzie gorsza, choć mam nadzieję że będzie inaczej.
Mi osobiście RPGi Bioware'a odpowiadają bardziej z kilku powodów:
-możliwość stworzenia własnej postaci
-wobór klasy, niosący ze sobą 3 zupełnie odrębne style gry (nienawidzę nie grać łotrzykiem)
-wybory fabularne z dużo większymi konsekwencjami
Jeśli chodzi o gry CD Projekt RED, pewnie bardziej oczekuję Cyberpunk 2077.
Kiedykolwiek nie będzie ona gotowa.
Optymalizacja to ich podobno priorytet, sama nvidia współpracuje z nimi nad efektami aby dobrze zoptymalizowane były. Gra już jest skończona, właśnie teraz przez miesiące poprawiają jej kod. Dużo CD Projekt Red rpgów nie stworzył a Bioware to mistrzowie. Najbardziej ich cenię za trylogię Mass Effect. Dragon Age 1 też był świetny ale dla mnie miał technologicznie słabe rozwiązania zmniejszające imersję z grą. Co do CD Projekt, Wiedźmin 1 miał niepowtarzalny klimat, jak na ich pierwszą grę był całkiem niezły. Dwójka powalała graficznie na łopatki a sama gra była bardzo udana chociaż to nie było arcydzieło. Trójka z pełni otwartym światem może być wielkim przebojem, możliwe że może być rpgiem o jakim świat nie słyszał.A co do grafiki, na pewno Wiedźmin 3 będzie miał lepszą. W urywkach trailerów widać niespotykaną dotąd w grach fizykę. Wszystko się porusza! Do tego pełno efektów cząsteczkowych, wolumetryczne chmury, wysokie tekstury, niezwykła szczegółowość bijąca na łopatki wszystko co było dotąd w grach.
http://giant.gfycat.com/UnrealisticComplexGrunion.gif
http://i.minus.com/i3poUBXpwPr7L.gif
Po 40 minutowym gameplayu Dragon Age 3 z całą pewnością można stwierdzić że Dragon Age 3 ma słabszą grafikę. Jest tylko bardziej kolorowa (jak to w serii DA bywa).
Najbardziej czekam na W3 i Mass Effect 4, później na D3 a na końcu na Cyberpunk 2077
Rzecz w tym, że ten 40-minutowy gameplay był jedynie nagrany kamerą i nagranie to na pewno nie odda faktycznej jakości grafiki. Sądzę że tak, grafika Wiedźmina będzie lepsza ale zwyczajnie przewiduję, że widoczna różnica nie będzie wielka (choć fakt, diabeł tkwi tu w szczegółach, których Wiedźmin ma znacznie więcej). No, poza wspomnianym poziomem kolorów, Bioware rzeczywiście lubi "bajeczne" krajobrazy.
Jeśli chodzi o ME4, jestem podekscytowany pomimo prawie zupełnego braku informacji czy daty w którą mógłbym uwierzyć D:
Ciekawe jak Cyberpunk będzie wyglądał... Skoro jest oparty na klasycznej fabularnej grze Cyberpunk 2020 to możemy się spodziewać klas, jeśli za tym idzie własny, stworzony bohater to na pewno wygrali mój pre-order. Albo przynajmniej zamówienie po zobaczeniu pozytywnych recenzji.
Jeśli chodzi o DA, wszystko co do tej pory zobaczyłem i usłyszałem, jedynie mnie ucieszyło, więc gra się aż prosi o ostrożny optymizm. DAII na pewno to nie będzie.
Czyli mamy się czym cieszyć na przyszłośc. Ja też jestem równie podekscytowany ME4. Do tego oprócz wymienionych przez nas gier mógłbym dodać jeszcze Kingdom Come: Deliverance. Po video z tej gry która ukarze się w 2015 można powiedzieć że zanosi się na epickiego historycznego rpga!.
PS: w tym roku chętnie też spróbuje gry Frontiers. Grę tworzy jedna osoba. Survivalowy rpg z ogromnym światem. To może też być ciekawe w oczekiwaniu na D3 i W3. :)
http://www.filmweb.pl/videogame/The+Elder+Scrolls+V%3A+Skyrim-2011-611264/discus sion/Dla+tych+kt%C3%B3rzy+lubi%C4%85+ogromny+otwarty+%C5%9Bwiat+i+survival.+Gra+ rpg+Frontiers.,2393919
Kingdom Come wydaje się nie być do końca w moim klimacie ale jeśli recenzje będą dobre pewnie i tak zagram :D
Jeśli chodzi o niskobudżetowe gry z Kickstartera, do których Frontiers się zalicza, jestem bardziej niż sceptyczny.... no cóż - recenzje.
Ja poleciłbym nowe gry point & click od Telltale. Tak, właśnie poleciłem gry point & click.
Zagraj. Naprawdę.
O, i zacznij od The Walking Dead season 1, ona jest już kompletna. Jedna gra składa się z 5 odcinków, z których każdy (zwykle) wychodzi co miesiąc, lub na przemian między dwoma grami, jak teraz.
Kingdom Come zapowiada się że ma wszystko co dobry rpg powinien mieć plus ciekawy prawdziwy świat, będzie można odpocząć od fantasy ;)Wiem że Frontiers może być kaszanką ale po video z tej gry mam dobre przeczucia, jak na jednego twórce gra wygląda ciekawie i klimatycznie . Skoro polecasz Walking Dead i mówisz że dobre to spróbuje, nigdy jeszcze nie miałem styczności z tą serią.