Ja rowniez sie nie zgadzam. W Neverwinter NIght II pogralem chyba 4 godziny i to na siłe. A jesli chodzi o dragon age to czerpalem calkowita przyjemnosc przez cala gre :).
Neverwinter II jest ciekawa tylko momentami, przez większośc czasu trzeba się zmuszac, żeby grac dalej. Nie wiem jak wy, ale dla mnie podziemia i lochy były strasznie monotonne
Całkowicie się nie zgadzam, Dragon Age zyskał u mnie miano najlepszej gry w jaką kiedykolwiek grałam. Fabuła, soundtrack,grafika(ale to mniej ważne), wszystko mi się podobało. Nie jestem jakąś maniaczką gier komputerowych ale ciesze się że trafiłam na ten tytuł. Zaś NWN2, wywołał u mnie niesmak. Myślałam że gra będzie ciekawa i fajna, a w sumie wyszła jedna wielka kicha.
A grałaś może w gry takie jak: Tomb Raider, Baldur's Gate, czy np. Heroes of M&M? Jeśli nie to polecam, są duzo lepsze pod kazdym względem od DA, nieliczac grafiki. No chyba ze wybierzesz np najnowsza trylogie tomb raidera. Niez godze sie ze w DA fabuła jest ciekawa. JEst bardzo sztampowa, nijaka, zadania poboczne to w 99% polegają na tym by cos przyniesc albo isc i kogos zabic, a zadania glowne tylko na pozyskaniu sojuszników - dlatego fabuła wg mnie jest w DA nudna i sztampowa.
NWN 2 ma to do siebie za sama gra jest bardzo ciekawa , Maska zdrajcy jest świetna oferuje doskonałe wręcz zakończenie dla postaci złej.Nawiasem NWN ma przewagę nad Dragonem krótko mówiąc Forgotten Realms świat który naprawdę jest mega rozbudowany i czuć różnicę między magami i innymi klasami tutaj najpotężniejszym czarem maga jest rzucenie marnej burzy żywiołów czy wyssanie many (nawet zmiennokształtny może zmieniać się najwyżej w pająka) ,za to w Forgotten Realms mag może używać teleportacji , zatrzymać czas a nawet stworzyć własną siedzibę w innej sferze.Oczywiście Moce maga zostały niestety ograniczone w stosunku do baldura który z chuchra robi się maszyną do zabijania (właśnie taki powinien być mag na początku cholernie słaby i trudniejszy w prowadzeniu a potem zostać maszyną zniszczenia).W dragonie można uzyskać efekt znacznej przewagi maga nad innymi klasami i poczuć się jak niepowstrzymana maszyna wybierając klasę arcane warrior.Jakoś mi tak głupio że w tym świecie magowie są brani za zagrożenie bo mogą sobie rzucić kulą ognia podczas gdy w Forgotten Realms mogą przyzwać balora albo patrząc jak jeden mag Irenicus sieje ogromne zniszczenie.:)