PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=816520}

Dragon Age: Straż Zasłony

Dragon Age: The Veilguard
2024
4,9 576  ocen
4,9 10 1 576
Dragon Age: Straż Zasłony
powrót do forum gry Dragon Age: Straż Zasłony

I kolejna spektakularna porażka. Znowu wina graczy, incele nie chcą kupować. Serce się raduje.

marder02

"I BARDZO KU#WA DOBRZE" :)))

ocenił(a) grę na 4
marder02

wybacz, ale ten komentarz mogła napisać wyłącznie osoba, która nie grała w żadną z gier z cyklu Dragon Age. seria ta była inkluzywna na długo za nim terminy inkluzywność i woke stały się modne

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) grę na 4
UltraPrawak

minimum? ja wiem, że minęły lata od tamtych gier i pamięć jest zawodna, ale żeby do tego stopnia wypaczać rzeczywistość? w każdej części większość towarzyszy była dostępna jako opcja romansowa zarówno dla męskich jak żeńskich bohaterów, do tego w każdej części są poboczne postacie, jak choćby sama Paragon Branka (która ewidentnie była biseksualna, skoro Hepsith była jej kochanką), czy Wade i Herren prowadzący wspólnie zakład w Denerim, w dwójce możesz pójść do burdelu i wynająć sobie na noc osobę tej samej płci, jedyna różnica między starymi grami a Strażą to wybór w kreatorze zaimków

torne

To że jakiś pan wtyka innemu panu coś nie tam gdzie by to wynikało z natury - ich sprawa. Jest z 1-3% takich ludzi i o ile nie będą pokazywać co 2 postaci jako homo (tylko zgodnie ze środowiskową proporcją) nie jest to drażniące. Co innego "niebinarność" to nic innego niż choroba psychiczna. Woke szury to współczesna turbo inkwizycja - nikt w KK nie każe Ci odmawiać zdrowasiek ale ze to jak użyjesz złych (tzn normalnych a nie wyjętych z dpy) zaimków wobec onu-jenu to w pewnych kręgach popełniasz wręcz zbrodnię.

ocenił(a) grę na 4
hydepark

widzisz, to wciąż jest komentarz spóźniony o dekadę, bo to już w Inkwizycji była postać transgenderowa i to w Inkwizycji po raz pierwszy wprowadzono towarzysza z opcją romansową wyłącznie dla osoby tej samej płci. Straż nie wprowadza w tym względzie nic nowego

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) grę na 4
UltraPrawak

cóż, ponieważ ja nigdy nie przestałem grać w DA, więc mam te gry świeżo w pamięci, więc muszę cię przestrzec, że cierpisz na lekką amnezję, jeśli nie pamiętasz, by było "nachalnie promowane", w świetle chociażby postaci Zevrana: https://www.youtube.com/watch?v=FNCeePCUaBk

ocenił(a) grę na 4
torne

albo w dwójce Anders https://www.youtube.com/watch?v=9Nbd1LCf4zg

ocenił(a) grę na 4
UltraPrawak

a jeśli chodzi o kolor skóry, to w każdej grze DA znajdziesz elfy w brązowych tonacjach

torne

Sprzedaż zweryfikuje, kto miał racje. Przed wydaniem S.W:Ou te same farmazony słyszałem. To samo mówię przy A.C:Kongo.

ocenił(a) grę na 1
UltraPrawak

Babka która stoi na czele tego projektu jest dumna z bycia trans,zatem próżno szukać u niej obiektywizmu,wiadomo że doda DEI do swojego projektu.Dla mnie to dno.Podziela los Concorda,a mass effect będzie jedynie gorsze.Mysle,że kolejna zasłużona firma odejdzie w zaświaty.

KonsullFlavius

Oni zawsze wiedzą co chcą przeciętni gracze, a później sprzedaż zawsze ich weryfikuje. Co do B.W. dziś czytałem kolejny artykuł że to być albo nie być dla nich, tak samo A.C:Kongo dla Ubi.

ocenił(a) grę na 7
hydepark

1-3%? kurcze zaraz będzie jak w jakiś krajach afrykańskich lub muzumańskich, że w ogóle nie ma na świecie takich osób według waszych i ich umysłów xD

Daroo_3

są, w porywach do 3% - wiadomo, że w zindoktrynowanych przez marksistów społecznościach "jest" ich więcej... najwięcej wśród młodych co są w wieku dojrzewania... mija im z czasem, gdy kończą eksperymenty.

ocenił(a) grę na 7
hydepark

Źródło danych: Trust me bro xdddd

Daroo_3

po co ja ci będę szukać źródeł, jak w twojej głowie 30% jest ho-mo, kolejne 15 % to nonbinary i do tego z 20% trans... o innych jeszcze bardziej odklejonych wymysłach nie wspominam xD

ocenił(a) grę na 7
hydepark

No widzisz, między nami są zasadnicze różnice.
Po pierwsze ja nie rozmyślam ile na świecie osób jest homo (widać że ty tak), a po drugie jak podaje jakieś statystyki to żeby nie kompromitować się publicznie, to podaje ich źródło (widać ty lubisz publiczne upokorzenie, nie oceniam, każdy ma swoje fetysze)

Daroo_3

Bycie 'upokorzonym' w oczach marksisty? Toż to zaszczyt :)

ocenił(a) grę na 7
hydepark

To daj buziaka temu twojemu marksitowi, bo nie znam typa i nie wiem o kim ciągle piszesz. To twoj chlopak i tak sie bawicie? xD

Daroo_3

Zapytaj lekarza, może to dwubiegunówka :) Pozdrawiam was serdecznie :)

ocenił(a) grę na 7
hydepark

Nie chodzę do psychologa, ale ty powinienes. I do szkoły, bo mylisz pojęcia. Choroba dwubiegunowa to nie jest to co sądzisz, więc ‚pojazd’ udany tak jakbyś mi napisał: idź do lekarza bo chyba masz alergię na trawy.
Widzisz w tym sens? Nie? Właśnie takie są swoje wypowiedzi, bezsensowne.

Daroo_3

Tak, wiem, pozdrawiam serdecznie =)

ocenił(a) grę na 7
hydepark

Zdrowia mentalnego i powodzenia w gimnazjum!

ocenił(a) grę na 1
torne

Zatem jestem fanem serii (nawet Inkwizycję ograłam na kilka sposobów, a nie było to już zbyt przyjemne doświadczenie). Ten fioletowy szajs nie ma z serią NIC wspólnego. Nudne i infantylne dialogi, wybory bez konsekwencji, brak presji czasu, korytarzowe mapy, bardziej nudne niż w DA 2 i prowadzenie za rączkę, abyś czasem w tym korytarzu się nie zgubił, pusty świat (bardziej pusty i nudny niż w DAI), sposób wykonywania misji zgodnie ze schematem: idź na koniec korytarza, zabij kilka mobków, zabij bossa, ewentualnie podnieś coś tam, koniec. Cut scenka i kolejna misja i kolejny identyczny schemat. Kreator postaci, mimo że przytłacza ogromem wyboru, nie pozwala stworzyć dobrze wyglądającej żeńskiej postaci. Szerokie talie, małe biusty, przesadnie zarysowane mięśnie i szczęki (babo - chłopy zamiast kobiet). Mimika twarzy również kretyńsko przesadzona. Wisienką na torcie jest sprytnie ukryta i zagmatwana w wyborze opcja, która nieodwracalnie (póki nie wczytasz poprzedniego zapisu) zrobi z ciebie osobę trans (lusterko od Varricka). Do innych ideologicznych bzdur już się dopieprzać nie będę, ale naprawdę, twórcom wydaje się, że gdy świat atakuje plaga, potwory wychodzące z pustki i żadni krwi elficcy boghowie, największym zmartwieniem bohaterów będzie spór o poprawne zaimki?

ocenił(a) grę na 1
TakaSeJa

Chciałam zrobić akapit a się wysłało, a edytować komentarza nie można, zatem dopiszę w nowym, że; oprócz powyższych zastrzeżeń gra została kompletnie wykastrowana z poprzednich wyborów w serii, z mrocznego klimatu. Jest zwyczajnie nudna i nijaka. Z mrocznego fantasy, w którym dokonywało się trudnych wyborów, dostaliśmy kolorowe goowno, które męczy już po 2h grania i nie przyciąga niczym. Zwykły, mobilny akcyjniak. Na solidnym fundamencie postawiono zwykły, wiejski wychodek

ocenił(a) grę na 4
TakaSeJa

Jako fan wszystkich dotychczasowych gier z serii zarzut o woke uważam za śmieszny i bezzasadny. Co nie znaczy wcale, że uważam Straż za grę udaną. Z oceną się na razie wstrzymuję, ale większość z Twoich zarzutów jest też - póki co - moimi zarzutami. Tak. Nie podoba mi się ten rodzaj wąsko pojmowanych misji. Nie podoba mi się, że towarzysze zostali zredukowani do bohaterów z cut-scenek. Nie podoba mi się to, że bogaty wizualnie (i w detale) świat jest w rzeczywistości tapetą, z którą nie ma praktycznie żadnych interakcji. Nie podoba mi się faktura skóry, która zmienia postacie w plastusiowe figurki

ocenił(a) grę na 1
torne

Ta gra jest woke i wiesz o tym.

ocenił(a) grę na 4
KonsullFlavius

ale nie o tym mówię, dla mnie ta seria jest "woke" i oburzanie się, że nowa odsłona kontynuuje trend, który został zapoczątkowany w DAO, gdzie pojawiały się cut-scenki tak odważnie homoerotyczne jak w mało której mainstreamowej grze, jest po prostu dowodem, że a) piszący jest trollem, który nie ma pojęcia o serii lub b) jest idiotą, bo krytykuje twórców gry za coś, co nie ma miejsca, zamiast krytykować za to, co naprawdę się twórcom nie udało

torne

to ze w grze sa bohaterowie o odmiennej oreintacji nie czyni z gry woke! vide swietnie zrobione relacje w mass effect gdzie to wogole nie raziło. ale tu mechanika gry jest zbudowana tak by cie caly czas popychac w tym kierunku i blokowac inne sciezki. taki jest moj odbior gry i to mi sie nie podoba. ofc zgadzam sie w pelni ze dialogi sa na poziomie 10 latka a gra nie jest dla dzieci w zadnym wypadku

użytkownik usunięty
haron29

Zagraj sobie jeszcze raz w te gry, jako już nie dziecko/nastolatek. Jak zrozumiesz co się tam dzieje, nigdy nie powtórzysz tej bzdury.

użytkownik usunięty

* torne

za pozno juz. jak ciebie nie bylo na swiecie ja zarywalem nocki w alternate reality na 65XE. i ta gra miala wiecej wspolnego z RPG niz DAV ktore wyglada jak klon God of War.

użytkownik usunięty
haron29

Źle kliknęłam. Chciałam oznaczyć kolegę. Wybacz.

ocenił(a) grę na 1
TakaSeJa

Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś.