PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=816520}

Dragon Age: Straż Zasłony

Dragon Age: The Veilguard
2024
4,9 586  ocen
4,9 10 1 586
Dragon Age: Straż Zasłony
powrót do forum gry Dragon Age: Straż Zasłony

Z początku gra razi kolorystyką, irytuje też zachowanie wrogów podczas walki - gdy wybiera się maga (jak ja) jest to mocno uciążliwe, ataki dystansowe są niemożliwe, wszyscy lecą do głównego bohatera nie robiąc sobie nic z tego że są okladani po plecach przez naszych towarzyszy. Z czasem jest inaczej, gdy rozwinie sie postać, staje się silniejsza nie jest to już tak odczuwalne. Zaimki w polskich napisach rażą, inaczej jest w oryginalnej ścieżce dźwiękowej - to brzmi normalnie. Rzadko kiedy przerywam grę, ostatnio zdarzyło się tak przy Elexie- odrzuciło mnie wszechobecne drewno (w dialogach, w poruszaniu się, w walce i to ciągle stękanie jakby bohatera zatwardzenie męczyło). W przypadku Dragon Age nie odpuściłam, za duży mam sentyment do tej serii (myślę że mogłoby być inaczej gdyby gra miała inny tytuł). I w sumie nie żałuję, fabuła nabrała tempa, historia mocno skupiła się na Solasie, wiecej zrobilo sie mroku. Ta gra ma kilkanaście zakończeń, które dzielą się na złe (najgorsze w ktorym wszyscy towarzysze giną, plus historia z Solasem nie kończy się dobrze), neutralne i dobre. Mogli sporo rzeczy zrobić inaczej ale nie jest tak fatalnie jak piszą co poniektórzy.