PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611356}
5,1 2,1 tys. ocen
5,1 10 1 2104
Duke Nukem Forever
powrót do forum gry Duke Nukem Forever

TRAGEDIA!

ocenił(a) grę na 4

Kilkanaście lat temu Duke to było coś. Grywalność, miodność, grafika na najwyższych poziomach. Teraz zostały już tylko teksty sypane przez Duke'a i panienki w krótkich spódniczkach. Nic więcej. GRAFIKA - TRAGICZNA! Jak to powiedziała moja dziewczyna widząc co włączyłem na konsoli - "dziwię się że w 2011 roku jeszcze wychodzą takie gry". I ma rację. Bo to że 12 lat nam przyszło czekać na duke'a niczego nie usprawiedliwia.

Ogólnie - odradzam kupować.

Pozdrawiam :)

ocenił(a) grę na 7
krzemoo

A wy wszyscy ciągle ta grafika i grafika. Nie podoba ci się to zamknij oczy, jak spuszczasz się widząc Crysisa - twój problem ;) . Gdyby Gearbox pierdzielił się z silnikiem graficznym, to premiera nie miałaby teraz miejsca. Dobrze że grę wydali, bo jak dla mnie jest świetna.

ocenił(a) grę na 8
waldeck

Chociaż jeden komentarz po mojej myśli ;) Grafika nie była zła, może kupować rzeczywiście nie warto bo multiplayer wydaje się do niczego ale polecam pożyczyć jeśli macie od kogo (mi się sp bardzo podobał) ;)

ocenił(a) grę na 1
krzemoo

zgadzam sie z Tobą. Ta gra to porażka. 15 lat czekania i wielki zawód. Grafika kiepska, grywalność bardzo słaba. Zajebiście długo się wczytuje. Potworów jest mało. Jakies k*rwa beczki muszę nosić. Lokacje nudne, puste. Grałem w sumie godzinę i czuje się zmęczony. Jedyne plus to humor w grze i teksty Duka.

ocenił(a) grę na 4
Abraxus

dokładnie. popieram w 100%.

ocenił(a) grę na 1
krzemoo

-zawsze znajdą się ludzie w musztardówach na nosie którzy kupią limitowaną edycje...

-męczące i irytujące intro już było zapowiedzią katastrofy!

-LOADINGI rodem z ATARI :)

fabio

zgadzam się gra beznadzieja całe szczęście, że najpierw ściągnąłem przed zakupem bo kasa wydana była by na marne. Grywalność tej gry jest okropna, walki i strzelanina tragedia można by się zachywcać jakieś 15 lat temu ale teraz. Mogli faktycznie nie wypuszczać tak kretyńskiej produkcji i zostawić dobre wspomnienia z DN 3D

fabio

niee no dziwne te wasze komentarze. mysle ze w zyciu nie graliscie w duke nukema 3d - tylko do tej gry mozna porownywac duke nukema forever. komentarz ze 'loading screen' wyglada jak z rodem atari - sam fakt ze zobaczylem ten loading screen po latach, przypomnial mi jak pociskalem w podstawowce w DN3D wstajac o 6 rano zeby przejsc chociaz troche dalej, pozniej buda a zaraz po szkole z kumplami na pierwszych pentiumach sie gralo - 2 - 3 kompy pentium byly w klasie wiec wiara sie zbierala i gralismy na zmiane!! bez kitu - kto w takich okolicznosciach patrzy na grafike??? jest jaka jest liczy sie klimat i legenda, a ze dupeczki bardziej okragle to tylko na plus...

ocenił(a) grę na 1
hotei

zawsze w fachowych pismach na pierwszym miejscu ocenia się grafikę! jeśli dzisiaj wychodzi gierka która ma grafikę opartą o GLIDE czy OPEN GL to już przepadła na starcie, niezależnie ile kwadratowych cycków pojawi się w grze czy do ilu pisuarów będzie się można odlać...

SZKODA CZASU NA KWADRATOWE ŚWIATY!

ocenił(a) grę na 2
fabio

Bzdura, przede wszystkim liczy się grywalność i klimat, grafika jest na drugim miejscu. O ile w nowym Duke grafikę można przełknąć - chociaż fatalnie zrobiony depth of field tego nie ułatwia, to jeśli chodzi o samą rozgrywkę to tu już nie ma miejsca na przymykanie oczu. Wszędzie wtórność, bez rozmachu, nijak, nawet tekściki Duka które miały to wszystko ratować to taka żenująca napinka, miało wyjść śmiesznie a wyszło jak wyszło...

ocenił(a) grę na 1
krzemoo

OCENY MIAŻDŻĄ...

Duke Nukem Forever Reviews
TeamXbox ** 6.5 / 10 Jun 17, 2011
IGN ** 5.5 / 10 Jun 12, 2011
Worth Playing ** 5 / 10 Jun 22, 2011
1UP ** F Jun 14, 2011
VideoGamer ** 4 / 10 Jun 13, 2011
Thunderbolt ** 7 / 10 Jun 13, 2011
Eurogamer ** 3 / 10 Jun 12, 2011
gamrReview ** 3.7 / 10 Jun 23, 2011
Computer & Video Games UK ** 5.9 / 10 Jun 21, 2011
GamingExcellence ** 3.4 / 10 Jun 21, 2011
Game Revolution ** D+ Jun 21, 2011
Armchair Empire ** 4 / 10 Jun 20, 2011
Planet Xbox 360 ** 6.9 / 10 Jun 20, 2011
Xbox World Australia ** 49 / 100 Jun 19, 2011
The Gamers Temple ** 40 / 100 Jun 18, 2011
Gametrailers ** 5.4 / 10 Jun 17, 2011
MS Xbox World ** 4.5 / 10 Jun 17, 2011
ZTGameDomain ** 6 / 10 Jun 16, 2011
Digital Chumps ** 7.8 / 10 Jun 15, 2011
GameFocus ** 5 / 10 Jun 15, 2011
GameSpy ** 2.5 / 5 Jun 15, 2011
Hooked Gamers ** 5 / 10 Jun 14, 2011
Video Game Talk ** 1.5 / 5 Jun 14, 2011
Giant Bomb ** 2 / 5 Jun 14, 2011
Gameplanet ** 4 / 10 Jun 14, 2011
Cheat Code Central ** 2.6 / 5 Jun 14, 2011
PALGN ** 5 / 10 Jun 12, 2011
D+PAD Magazine ** 2 / 5 Jun 12, 2011
Game Informer ** 6.75 / 10 Jun 14, 2011
GamePro ** 3 / 5 Jun 13, 2011
Official Xbox Magazine UK 6 / 10 Jun 15, 2011
Edge Magazine UK 3 / 10 Jun 14, 2011

fabio

No i co, podnieciłeś się tymi zjeb-anymi ocenami debili, którzy patrzą na grafikę? Okiem obiektywnego gracza, dla którego grafika nie jest najważniejsza, ta gra jest dobra. Po prostu dobra, żadne arcydzieło, ale dobra gierka, czysty fun w starych klimatach. Twoja ocena 1/10 to marna prowokacja.

ocenił(a) grę na 1
0wner2

kolega ma racje, oceny miażdżą. Gra jest po prostu zła. W żaden sposób nie da się powiedzieć o niej nic dobrego. Z ciężkim trudem doszedłem do połowy, ale w końcu powiedziałem sobie "dość tej męki, gra ma być przyjemnością" no i gra poszła na dno szuflady na wieczne zapomnienie wraz z innymi rzeczami na które zmarnowałem pieniądze

0wner2

Jakby jedno czasopismo lub serwis z grami dało DNF niską ocenę to można by mieć pretensje, ale jeśli niemal wszyscy jadą po tej grze to znaczy, że jest coś nie tak. Fakt, grafika nie jest najważniejsza, no ale k*rwa bez przesady. Premiera w 2011, produkowana przez 15-16 lat, obraz kuje w oczy, szczególnie animacja postaci. Rozgrywka taka nijaka, wtórna, bez pomysłu, a idea żeby Duke nosił przy sobie tylko 2 rodzaje broni to już jest.... a lepiej się nie wypowiem. Jak większość osób mówi, gdyby nie humor i teksty tytułowego bohatera to gra zasługiwałaby jedynie na ocenę 1-2/10.

ocenił(a) grę na 1
Gh0st

doskonalym dowodem na jakosc gry jest allegro. Duke nukem na mim po miesiacu byl juz po 40zl. A Gta 4 po 4 latach czy kiedy tam wyszlo nowe nadal jest za 60zl:)

fabio

Oceny są jak najbardziej adekwatne do tej gry !
Ja gram w tą grę po 10 minut dziennie bo wiecej mi się nie chce taka nuda !
Ta gra jest dla BARDZO mało wymagających graczy !

krzemoo

Ee lekko przesadzacie. Nie tylko grafika się liczy... ja osobiście daję 9 dlatego, że może i nie zachwyca grafiką ale nadal czuć klimat starego Duke'a. Humor nadal utrzymany, jedynie żałuję, że poziomy nie kończą się tak jak w 3D, uderzeniem w ten znak ale ogólnie nie jest moim zdaniem najgorzej. No ale skoro w większości zapewne oceniają dzieci pokolenia Crysisa to trudno się dziwić, w sumie jest to do zrozumienia, że skoro gra wyszła w 2011 roku wraz z wieloma innymi hitami to grafika powinna zaniżyć ocenę i ok ale nie w mojej ocenie i daję 9 min. za mapę duke burger w trybie multiplayer :D

spider_807

DUKE NUKEM FORVER RULEZ !!!! Kapitalna gra choćby po takim durnym Crysis 2...

ocenił(a) grę na 1
piotrbimbasik

zginely moje posty. Widze ze cenzura pracuje nie gorzej niz za komuny:)

Abraxus

znikały by od razu

ocenił(a) grę na 1
shamar

a jednak ich nie ma...

ocenił(a) grę na 2
spider_807

Do grafiki się nie czepiam bo osobiście jestem zachwycony Fallout NV który ma grafikę najwyżej porównywalną do DN:F. Od razu mówię że nie jestem z "pokolenia crysisa" bo w DN3D grałem w latach 90, to była pierwsza gra którą odpaliłem na moim PC ( Pentium 120 :) ) Wtedy DN z każdej strony bił innowacją, humorem jakością. W DNF właśnie brak tej innowacji ( jak i reszty ) wszystko jest nijakie i wtórne. Mogli by chociaż oszczędzić tego systemu z "ego" i wrócić do zbierania apteczek.

użytkownik usunięty
gwsupersharp

Święte słowa. Strasznie mi brakowało apteczek w DNF. Gdzieś wyczytałem, że odnawiający się pasek zdrowia miał być w założeniu ułatwieniem w grze. Qrva! Przecież to co popełnili z DNF to cios osikowym kołkiem w serce klimatu tej gry! Brak secret place (Damn. Secret lvl też w piach...), pęknięć na ścianach, przenośnych apteczek, jet packa na niemal każdej planszy, klepania spacją w ściany (Where is it?), TYCH tekstów (You’re an inspiration for birth control; What are you waitin' for? Christmas?; Thats one doomed space marine...). Czemu nowy Duke jest taki wulgarny??? Gdzie się podział level lord? Wydałem ciężko zarobione pieniądze na edycję kolekcjonerską (którą odebrałem w empiku 3 dni po ukazaniu się na półkach zwykłej wersji n/c), I co? Kompletne rozczarowanie! Czekałem na tą grę jak gorliwy katolik na nadejście mesjasza, a tu taki bubel się trafił - SIC! Jedyny text jaki pamiętam z DNF to "Aw, and it got such good gas mileage". Rozbawiło, ale to bardzo mało w porównaniu do pierwowzoru. Im większe ma się oczekiwania tym większe rozczarowanie, jeśli gra mija się z tym czego się spodziewaliśmy.
P.S. Nie noszę musztardówek ani szkieł kontaktowych.

ocenił(a) grę na 8
krzemoo

O Boże tak strasznie razi was ta grafika, no nie mogę z takimi tekstami naprawdę. Rozumiem, że nie jest ona najwyższych lotów ale czy właśnie to z góry przekreśla naprawdę świetną grę. Skoro wielu z was patrzy na grę przez pryzmat recenzji w mediach to chyba nie macie swojego zdania, lol. Nie wszystkie teksty są obiektywne jednemu się podoba innemu nie najlepiej przekonać się samemu. Trzeba być chyba ślepym, żeby nie dostrzegać klimatu tej produkcji bo właśnie o to tutaj chodzi a nie o wyjeb********* w kosmos grafikę. Ja wychowałem się na pierwszych odsłonach tego cyklu i 12 lat który przyszło mi czekać nie uważam za zmarnowane, ba niepowtarzalny klimat tej serii pozostał kosztem trochę gorszej grafy trudno. Lepsze to niż piękne dopracowane tekstury baz klimatu i duszy już o oryginalnym pomyślę nie wspominając. Jeśli liczy się dla was tylko grafa to takie rewelacyjne tytuły jak Limbo, Castlevania: Symphony of the Night, Contra, Metal Slug 3 czy choćby REZ nie są dla was:PPPP Nie jestem przeciwnikiem świetnie wyglądających gier wręcz przeciwnie ale tam gdzie twórcy stawiają na klimat, ciekawy pomysł, odmienny sposób rozgrywki czy choćby nasz sentyment grafa schodzi na dalszy plan. Jako stary wyjadacz i osoba która zjadła zęby na grach wideo tak właśnie sądzę. A w obronie MR. NUKEM-A wypowiem jeszcze raz słowo które padło w mojej wypowiedzi już kilka razy KLIMAT. A to że gra jest mało wymagająca cóż, może właśnie taka ma być zresztą wielu twórców celuje dzisiaj w rynek casualowy.

POZDRAWIAM

ocenił(a) grę na 2
krzemoo

jedno wielkie nieporozumienie a grywalnośc i sterowanie... porażka

misje nudne, mdłe wręcz... to już nie jest FPS

2/10

peeszet

no wiadomo... na obiecywali itp. a wyszło przysłowiowe gówno a szkoda bo gra miała potencjał a poszli na łatwizne
heh no cóż następna część za następne 12 lat :)

ocenił(a) grę na 4
krzemoo

Forever mógł być dobry, ale ten z 2001 roku..... :) tych co nie jarzą odsyłam do zwiastuna z targów E3

krzemoo

Gdyby gra wyszła wtedy, kiedy miała wyjść - czyli 10 lat temu, to pewnie byłaby spoko.
A teraz - no cóż, dostaliśmy niestrawną paciaję, która bardziej przypomina budżetówkę, niż kontynuację gry - legendy.