8,8 2,7 tys. ocen
8,8 10 1 2741
Elden Ring
powrót do forum gry Elden Ring

Mógłbym się rozpisać na temat wady Eldena, ale wszystkie one wiążą się z jedną, czyli otwartością świata. Wszystkie problemy z nią związane to:
- Łatwość w przelevelowaniu postaci
- Recykling oraz niska jakość bossów dungonowych
- Powtarzalne i często nieciekawe dungony
- Questy, które bez solucji są praktycznie nie do zrobienia
- Symulator walki z wierzchowca
- Zimowy obszar jest słabo zagospodarowany

ocenił(a) grę na 8
morfen111

Wszystko w punkt. Do DSów pod względem budowy świata daleko. A same bossy łatwe nie licząc Malenii. O wiele lepszym tytułem z ich ostatnich dzieł było Sekiro moim zdaniem.

ocenił(a) grę na 9
Switer

Nie grałem więc nie odniosę się, ale z tego co słyszałem to bardziej gra akcji, bez zbytnich elementów rpgowych, wiec trochę nie ma sensu ich porównywać. Co do bossów w Eldenie to wszystko psuje otwarty świat, który może znacząco zmniejszyć poziom trudności. Jednym z najtrudniejszych bossów był pierwszy fabularny, ale większość graczy dociera do niego na tyle późno, że są mocno przelevelowani.

ocenił(a) grę na 9
morfen111

Coś w tym jest. Pamiętam jak lata temu grałem w dark souls 3 i do każdego z bossów podchodziłem po kilkanaście albo więcej razy zanim z ogromnym poczuciem ulgi udało mi się go przejść. Podobnie w sekiro - panią motyl przechodziłem kilka dni. Tymczasem tutaj, na samej eksploracji tak rozwinąłem postać że większość bossów przeszedłem z marszu. A samą malenie, korzystając z prochow mimica przeszedłem za drugim podejściem.