7,7 2,3 tys. ocen
7,7 10 1 2276
Empire: Total War
powrót do forum gry Empire: Total War

Dlaczego do tej pory nie dodano najnowszej części serii? Na dodatek jednej z najlepszych.

KLAssurbanipal

Najlepszy to jest Medieval... ale to chyba może efekt nie do końca udanego Empire. Tak czy inaczej wolę rycerzy w zbrojach walczących na miecze niż cioty w pantalonach strzelające do siebie z muszkietów.

pionas666

"Tak czy inaczej wolę rycerzy w zbrojach walczących na miecze niż cioty w pantalonach strzelające do siebie z muszkietów."
HAHAHAHAHHAHAAHAHHAHH!!!!!!!!

ocenił(a) grę na 8
KLAssurbanipal

Jak już to dotąd najlepszy jest Rome. Oczywiście Medieval II i Empire są świetne (Napoleona i Shoguna 2 jeszcze nie grałem) aczkolwiek to właśnie Rome wprowadził serię w nową erę, skok cywilizacyjny w stosunku do poprzednich dwóch części. I nie ma to jak butnymi rzymskimi legionami podbić pół świata starożytnego:). No i jeszcze Rome ma najlepsze mody.

Ale to tylko moje zdanie, przy całym szacunku dla wielbicieli średniowiecza:).

tc1987

A ja tam pozdrawiam fanów Rzymskich Legionów i muszkieterów Napoleona. XD

pionas666

ja uwielbiam gram w Rome ale nie rzymianami bo to jest banalnie proste....wyzwaniem dopiero jest zagrać germanami, brytami, partami czy też MS....i stawić czoła rzymskiej nawałnicy:) pzdr.

ocenił(a) grę na 7
KLAssurbanipal

Ponoć mankamentem jest niewielka mapa...
A czy poza Empire Total War jest jakaś gra gdzie możnaby na mapie świata zagrać a która to ukazała się po Empire Total War? Bo chyba Napoleon oferuje jedynie gre Francuzami, prawda?
Medieval II Total War owszem fajny był, ale zmęczył mnie jego silnik graficzny... im wiekszy realizm w grafice tym bardziej przeżywa się przed monitorem każdą potyczkę/wojnę.

Na dniach zaczynam na nowo grać w Empire Total War... może i Napoleona spróbuje, choć gra jedynie francuzami na ograniczonej wielkości mapy średnio mi się podoba...