PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640298}
5,7 990  ocen
5,7 10 1 990
Enemy Front
powrót do forum gry Enemy Front

takiej beznamiętnej beznadziei dawno nie było!!!!!!!

schfyo

dubbing kiepski - cóż ale jest TAK?:) Można zawsze pograć z J angielskim, który jest o niebo lepszy.:) Grunt że jest a może następne gry będą miały lepszy. Jednak większość Producentów skupia się na Anglojęzycznym Dubbingu, jest najbardziej uniwersalny.

ocenił(a) grę na 8
ModyPolok

Niestety trzeba się z tym zgodzić że dubbing jest kiepski ale czy beznadziejny tego bym nie powiedział. Na pewno gra to nie tylko dubbing więc ze względu na jego mankamenty nie powinno się całej gry od razu skreślać. Oczywiście zawsze można sobie włączyć język angielski, który brzmi lepiej.

ModyPolok

Wiesz jest wiele gier gdzie postacie mówią różnymi językami.Arabski brzmi jak arabski,niemiecki jak niemiecki,polski jak polski etc...To nie jest ich pierwsza produkcja więc mogliby dopracować takie szczegóły.Grywalność też jest cieniutka.Po co te giwery z tłumikami jak w środku cichej eliminacji coś idzie nie tak i nap...dalają do nas wszyscy.Bzdet na bzdecie.

schfyo

JA osobiście nie spotkałem się z tak fantastycznymi dubbingami, może dla ciebie grywalność jest kiepska, dal mnie jest wporzo, i tak samo nie spotkałem się z tym co piszesz na temat cichych akcji, po prostu nie potrafisz tego zrobić. Ja robiąc ciche misje z tłumikiem, gasiłem światełka strzelając do nich, kasowałem gości nożem lub strzelając, i nie zdarzyło mi się by ktoś mnie wykrył, bo od tego też jest rzut kamieniem do odwrócenia uwagi. Więc twoje wywody są bezpodstawne. Tak samo mogą cię zauważyć w splinterze jeśli jesteś nieostrożny.

ModyPolok

Gasiłeś światełka w dzień?
Nożem?On leje kolbą.
O kamieniu zapomniałem,to fakt.

schfyo

No nie w dzień oczywiście się nie da to chyba logiczne :) No przecież pisałeś że się nie da zabijać tak by cie nie zauważyli, nuż jest właśnie do cichego zabójstwa - to logiczne :XD. Przecież nie da się kogoś głośno zabić nożem - nóż nie wydaje dźwięku:). Trzeba tylko spokojnie do tego podejść i da się kilka misji przejść nie zauważonym, dodatkowo chowa się ciało by go nikt nie zauważył.

ModyPolok

Dobra,jest nóz,ale tylko przy cichym zabójstwie.

ocenił(a) grę na 8
schfyo

Ja tam jeszcze dużą radochę czerpałem z eliminowania przeciwników ze snajperki. Może i to nie jest takie ciche i efektywne jak zabijanie nożem ale też można zostać niezauważonym. 1 strzał = 1 zabity i chowamy się za ścianą:D CO do chowania ciał gdzieś w krzakach tak żeby po cichym zabójstwie nikt ciała nie zauważył to mi przypomina się Hitman:D Z tą małą różnicą, że w Enemy Front ciało przerzucamy sobie przez ramię, a nie ciągniemy po ziemi:P

Laguraf

Snipe mode,jak w większości gier daje fun.

ocenił(a) grę na 8
schfyo

Zgadzam się z Tobą w 100%:) Dlatego w Enemy Front jak tylko mogłem to sięgałem po snajperkę, a same efekty z headshotów chyba nigdy mi się nie znudzą chociaż były już wykorzystywane wcześniej w innych grach:P

schfyo

STRASZNIE, ledwo co słychać w ogóle gościu mówi sam do siebie. Słowa nie mają sensu.

sewerynsenior

Jak jest misja co czyta "Odezwę do ludu Warszawy"....MASAKRA jak lektor IVO.Ha!,nawet ivo brzmi lepiej.

schfyo

To już pisałem że warto zapodać sobie wersję angielską, jest o wiele lepsza a nie wieże że nie kumacie angielskiego. Lektor jest słaby - tego nawet dobry prawnik by nie obronił:(. Ale reszta gry jest na dobrym poziomie nie jest to tytuł AAA ale także można się dobrze pobawić..

ModyPolok

WieŻę,że kumasz bardziej angielski;D
Polacy w grze,powinni mówić po polsku,Niemcy po niemiecku i Francuzi po francusku.

schfyo

Pewnie że tak mogło by być, na razie musimy cieszyć się tylko dwoma językami:) W EF:) Mi aż tak nie brakuje języków, już się przyzwyczaiłem do tego że większość gier używa Angielskiego, albo w Angielskiego z akcentem niemieckim. Tak w ogóle czy ten język ma aż takie wielkie znaczenie:) Na rozgrywkę raczej nie, jakości w grach też nie, to raczej należy do kosmetyki. W EF mamy niemiecki, polski lub niemiecki i angielski, nie ma źle. Najważniejsze mamy. Może jakość Polskiego nie jest super ale jest, i spokojnie można wszystko zrozumieć nie znając angielskiego..

ocenił(a) grę na 8
schfyo

Przecież mówią po polsku;) A że ten polski kuleje to już wg mnie inna sprawa. Tak jak już wcześniej pisałem gra to nie tylko dubbing więc jak bardzo w uszy kuje by można sobie wyłączyć glosy mowy i włączyć napisy (chociaż przyznam szczerze, że nie sprawdzałem czy jest taka opcja) :P Chociaż w każdej takiej grze powinna być taka opcja.

Laguraf

No tak można ale w sumie po co? wydaje mi się (po kolejnej rozgrywce) że spokojnie można nie zwracać większej uwagi na pierdołki, a skupić się na różnym przechodzeniu gry - oczywiście na ile jest to możliwe. Na pewno idzie włożyć gdzieś J. Angielski i jest on o wiele wiele lepszy niż polski(chodź w sumie ten nie jest najgorszy). Kwestia dubbingu to szczegół, nie przeszkadzający nam w rozgrywce:)

ocenił(a) grę na 8
ModyPolok

Wiadomo że dubbing nie jest aż tak istotną sprawą w całej grze bo na nią składa się dużo więcej bardziej istotniejszych rzeczy. Ja np próbowałem odszukać wszystkich ukrytych oznaczeń ale kiepsko mi to szło szczerze powiedziawszy:P Jedno też jest pewnie, zawsze można polegać na ludziach którzy po prostu doszukują się błędów:P

Laguraf

Tak to prawda To jest FPS - a nie miłość na fali, dubbing jest jaki jest i już trudno, zobaczymy co pokażą w Lords of the fallen ale ja szczerze nie liczę na polski dubbing bo po prostu do takiej gry nie pasuje:)

ocenił(a) grę na 8
ModyPolok

Ja już o dubbingu zapomniałem:P W multi go nie potrzebuję;) Jest jaki jest i my jako gracze nie mamy możliwości go poprawić. Jedyne można mieć nadzieję że CI Games wypuści jakieś łatki do gry. Chociaż osobiście uważam że ostatnią rzeczą jaką by poprawiali był by dubbing:D Co do Lords to chyba jeszcze nawet nie ma daty premiery takiej dokładnej, a po za tym pewnie są do tego tematy przeznaczone;)

ocenił(a) grę na 7
schfyo

Ten Hawkins strasznie gryzie mnie po uszach za każdym razem jak otwiera japę. Ale i tak gram na Polskim dubbingu, bo niech mnie cholera, jeśli miałbym słuchać AKowców nawijającymi po angielsku :D

schfyo

Też przyznam ze Dubing jest Kiepski,ale gra się całkiem przyjemnie