PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10039650}
6,8 6  ocen
6,8 10 1 6
Escape From Mystwood Mansion
powrót do forum gry Escape From Mystwood Mansion

Przyzwoity escape room, który tak jak niektóre gry z gatunku cierpi na jedną dużą wadę - brak zapisu stanu gry w dowolnym momencie. Jest to o tyle tutaj poważna wada z racji, że pokoje są duże i trzeba sobie zarezerwować przynajmniej godzinkę na pokój. Oczywiście z danym poziomem możemy sobie poradzić szybciej, ale zaczynając go tego nie wiemy. W ten sposób musiałem powtarzać dwa pokoje, bo byłem zmuszony zakończyć w konkretnym momencie rozgrywkę. Dlatego też lepiej mieć pod ręką coś do zapisania rozwiązań- tak na wszelki wypadek. Albo przynajmniej gra powinna zapisywać się automatycznie częściej - w końcu niektóre pokoje składają się z dwóch lub więcej pomieszczeń... Jak też jestem przy minusach, to kolejnym jest brak możliwości powrotu do poprzednich pokoi. Szczególnie podczas zakończenia byłaby to dobra opcja, aby odblokować osiągnięcia (jeśli ktoś chce mieć 100%), odkryć niektóre sekrety itp.
Poza wspomnianymi minusami gra ma też plusy. Głównym jest poziom zagadek - są takie łatwo-umiarkowane, ale przyzwoite, w miarę urozmaicone, choć często pojawia się możliwość odkodowania danego hasła. Poza jedną, nie miałem problemów z pozostałymi. Z podpowiedzi nie korzystałem, bo zazwyczaj staram się w tego typu grach z tego nie korzystać, więc nie wiem jak działa system podpowiedzi w grze, ale coś takiego jest. Graficznie jest miła dla oka, w tle gra nijaka, ale nie-irytująca muzyka. Ogólnie - można zagrać, ale kupować najlepiej na dużej promocji, bo cena w złotówkach zdecydowanie zawyżona.