PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684014}
7,7 6,6 tys. ocen
7,7 10 1 6562
FIFA 14
powrót do forum gry FIFA 14

Posiedziałem przy tej grze kilka dni i dzisiaj powiedziałem sobie KONIEC Z TYM. Po genialnej 13 EA Sports zrobiło krok w tył, ta gra ma dużo wad. Gra bramkarzy jest tutaj tragiczna, praktycznie każdy strzał na bramkę to gol bo bramkarzowi nie chce się skoczyć w bok, jedynie gdy piłka uderzona jest prosto w bramkarza to obroni. Normalnie krew mnie zalewa gdy widzę jak piłkarz drużyny przeciwnej lekko draśnie piłkę głową a bramkarz stoi i obserwuje jak piłka leci do bramki, a jeśli nawet spróbuje obronić to podskoczy zaledwie kilka centymetrów w górę jakby miał obciążniki w spodenkach.
Kolejna rzecz która mnie denerwuje, gdy biegnę piłkarzem i ruszę w bok to piłka mi odskakuje i przeciwnik z łatwością może ją przejąć.
Teraz w sytuacji gdy nie mam piłki wcisnę przycisk np. strzału to gdy piłka do mnie doleci zawodnik strzela. Jest to bardzo irytujące. Miałem raz taką sytuację: biegłem z piłką i wcisnąłem przycisk strzału, jednak zawodnik nie zdążył uderzyć ponieważ przeciwnik w ostatniej chwili wytrącił mu piłkę, mimo to dalej byłem w korzystnej sytuacji, tym samym piłkarzem dobiegłem do piłki a on... strzela, bo zadziałał ten przycisk strzału który wcisnąłem wcześniej, jednak nie chciałem strzelać gdyż gdy dobiegłem do piłki to nie byłem już w pozycji strzeleckiej. W FIFA 13 było inaczej. Gdy wcisnąłem przycisk strzału, przeciwnik wybił mi piłkę i tym samym zawodnikiem dobiegłem do niej to nie strzelał, zaczynała się nowa akcja.
Za edycję 14 podziękuję, poczekam rok na następną a tymczasem wracam do 13.

ocenił(a) grę na 7
dirt16

Według mnie też 14 jest dużo gorsza od 13, ale najbardziej wkurza mnie zmiana sterowania zawodnikiem. Jeden z zawodników jest bliżej piłki, ale nie mogę zmienić, bo automatycznie od niej biegnie inny, który oczywiście nie zdąży, bo przeciwnik ją zabierze. Oprócz tego mnóstwo bugów, które denerwują.

ocenił(a) grę na 1
Raskall

pozwol ze wymienie te ktore znam z autopsji :
- podania sa w miare celne mozesz konstruowac niezle akcje ale pod polem karnym przeciwnika co drugie jest niecelne nawet w klarownych sytuacjach
- wciaz jest magnes , po rykoszecie pilka leci przewaznie do cpu
- twoi zawodnicy czesto sie cofaja zamiast biec do pilki , cpu nigdy - zawsze wiedza co robic
- mam wrazenie ze cpu wie gdzie poleci pilka gdyz zawodnik cpu w tym samym momencie wyciagnie noge aby pilke przechwycic - podejrzana sprawa
- strzaly na bramke twoje czesto laduja na plecach wlasnych pilkazy lub sa w przedziwny sposow zatrzymywane
- dosrodkowania mocno bite sa klejone niemal na miejscu przez obroncow cpu , kompletny brak przypadkowosci i brak fizyki odbicia
- w koncu sedzia : nie gwizdze ewidetnych fauli , ciagniecia za koszulke lub wybikjania z rownowagi z ewidetnym faulem , ty zrobisz to samo i karny morowany
to najwazniejsze wady ktore dyskwalifikuja ta gre jako symulator pilki noznej , kpina i nic ponadto

ocenił(a) grę na 8
Raskall

wgl często jeśli piłka jest bezpańska a my biegniemy zawodnikiem z daleka do niej a nasz inny zawodnik (którego nie kontrolujemy) jest bliżej piłki to... curva stoi i się gapi na piłkę, nie podbiegnie do niej automatycznie, jakie to wkurzające.

ocenił(a) grę na 9
dirt16

wydaje mi się że jednak chyba trochę zbyt surowo oceniacie fife 14, chociaż musze przyznać że pierwsze mecze tak ok 20 to nie było meczu żebym nie przeklinał tej gry. Ale później zagrałem te wzywania treningowe trochę się nauczyłem i gra stała się zupełnie inna, na początku też grałem tak jak w fife 13 ale tu mamy coś zupełnie innego inaczej się steruje zawodnicy nie są takimi botami, po prostu w tej grze trzeba myśleć :) dużo podawac czekać na dogodny moment do ostatecznego podania i można klepać naprawdę wyśmienite akcje. Także panowie radzę potrenować nauczyć się na nowo, odejść od starych nawyków ale przede wszystkim być cierpliwym :)

Stallone_filmaniak

ta... mozna konstruowac swietne akcje schemat (pomocnik 85+ passing-podanie do boku-skrzydlowi 90+ pace RW right foot LW left foot-wrzutka-Mandzukic/Gomez/Benteke lub jaki kolwiek inny napastnik dla noobow=Bramka) ot cala filozofia i technika grania w ta wspaniala gre, ja tak grac nie potrafie i dostaje szalu kiedy ktos taki wygrywa ze mna 5-4 przy samych golach z glowek, ja gram szybko i technicznie i u mnie musi byc szybki napastnik i obroncy (musza niszczyc kontry bo czesto zostaja tylko oni dwaj) silni boczni obroncy z duza wytrzymaloscia i Diego mile widziany 5* skiller i przynajmniej 2 4* a jesli nie ma tego 5* to minimalnie trzej 4* lub najlepiej czterech

ocenił(a) grę na 9
Ravill953

Oczywiście zgodzę się z tobą ze można się nauczyć pewnych schematów i strzelać gole samymi główkami. Też bardzo mnie to irytuje jak gram z kimś i ciągle tak samo grają, czyli podanie do boku wrzutka w pole karne . . I gol. . Jednak ja jestem bardziej kreatywny:) lubię grać dużo z pierwszej piłki, rozciagać grę. Później kilka szybkich podań na 30-40metrze, po czym jedno prostopadłe podanie w pole karne do wybiegającego napastnika i albo techniczny strzał albo lob;-) gwarantuje że po takiej akcji satysfakcjc gwarantowana ;-) pozdrawiam

Stallone_filmaniak

zgadzam sie da sie tak grac, ja bardzo czesto klepalem w trojkacie i zawodnicy sie wystawiali na pozycje i bylem wstanie strzelic bramke dalo sie dojsc do 1 ligi ba mozna bylo sie nawet utrzymac grajac tak lecz w dywizji 1 na dluszsza mete nie potrafie sie utrzymac a co dopiero jej wygrac, tym bardziej ze takie konstruowanie akcji zajmuje duzo czasu i nie mozna nim nadrabiac wyniku :)
rowniez pozdrawiam :)