W tej grze nic nie działa tak jak powinno. 20% podań idzie nie do tego zawodnika do którego chciałem. A jeszcze więcej procent jest wykonane nie tak jak chciałem. Naciskam podanie do nogi,zawodnik podaje na dobieg... Gdzie w tym sens? Do tego bardzo często zdarza się, że mimo iż piłka leci w stronę mojego zawodnika to on nie zrobi kroku do przodu by przejąć piłkę o nie, będzie stał i czekał aż przeciwnik mu ją zabierze. Gra w UT jest do niczego. Ostatnio gra nie może znaleźć przeciwników (z czym nie maiłem problemu w 14) i nic dziwnego, że nikt w to coś nie chce grać. Zespół po zagraniu dwóch sezonów nie nadaje się przez pare meczów do gry. Zawodnicy nie mogą trafić do bramki, są wolniejsi od przeciwników. Są mecze, które trzeba przegrać, bo gra tak założyła i tyle. Nieraz w meczu UT byłem o niebo lepszy od przeciwnika i powinienem wygrać przewagą 4-5 bramek, ale gra nie pozwoliła mi strzelić. Później on wyskakiwał z jedną akcją i przegrywałem 1:0.
Są jeszcze lagerzy dla których fifa jest bardzo łaskawa. Sam mam dobrego neta i nie miałbym żadnych problemów z grą. Co z tego, skoro łączy mnie z lagerem to mecz zmienia się w pokaz slajdów z jego winy, a ja nic nie moge z tym zrobić. Jeśli wyjdę to mam porażkę i mniej monet, więc męczę się. Poważnie nie dało się tego zrobić inaczej tylko trzeba niszczyć grę obu graczom?