PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620533}
8,3 23 tys. ocen
8,3 10 1 23334
Far Cry 3
powrót do forum gry Far Cry 3

strona fabularno wizualno muzyczna prezentuje się bez zarzutu. co prawda mi osobiście ani jedno ani drugie zakończenie nie spodobało się zanadto. dobre było zbyt oczywiste, złe już bardziej dawało radę.
nie ma takiej monotonii jak w 2, ale i tak niewiele lepiej. można pochodzić poeksplorować pobawić się, ale w końcu wszystko staje się nudne. wszystkie zadania poboczne choć bardzo różnorodne, to na jedno kopyto. oprócz dwóch trzech na początku, nie zrobiłem żadnych pobocznych do końca gry, wyłączając polowanie na zwierza - dla skór.
wydaje mi się że gra jest zbyt prosta, na najtrudniejszym poziomie nie było z nią żadnego problemu. praktycznie każdy posterunek zdobyłem snajperką z tłumikiem, a przeciwnicy kręcili się tylko nieporadnie jak bąki.

a co najbardziej mnie bolało - odnawianie się wszystkiego. wystarczyło skorzystać z szybkiej podróży i wrócić na zdemolowany teren aby wszystko było świeżutkie i nowe. to jest największy minus, i psuje przyjemność z gry. moim zdaniem wszystkie zasoby, każda kula, powinna być na wagę złota, przeciwników powinno być mniej, ale powinni sprawiać trudności. grając i pokonując praktycznie chmary piratów, przyjmując setki kul na klatę, czułem się jak jakiś nieśmiertelny rambo. to zbyt nudne. powinno być bardziej survivalowo.

odnośnie przebiegu fabuły, chociaż źle nie było, to oczekiwałem więcej niespodzianek. fajny był buck, nóż, i jego dziewczyna, vaas też nawet niezgorszy. linowa fabuła boli, bo skoro świat otwarty to i fabuła powinna dawać więcej wolności, np wybór w przypadku hoyta czy do niego dołączyć itp.