PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=704067}
7,6 11 tys. ocen
7,6 10 1 10540
Far Cry 4
powrót do forum gry Far Cry 4

Minimalne wymagania sprzętowe

Procesor: Intel Core i5-750 o mocy 2.6 GHz lub AMD Phenom II X4 955 taktowany częstotliwością 3.2 GHz
Karta grafiki: NVIDIA GeForce GTX 460 lub AMD Radeon HD5850 (1GB VRAM)
RAM: 4 GB
Dysk twardy: 30 GB
Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 9.0c oraz posiadająca aktualne sterowniki
System operacyjny: Windows 7 SP1 lub Windows 8 lub Windows 8.1 (wyłącznie wersje 64 bitowe)

Zalecana konfiguracja sprzętowa

Procesor: Intel Core i5-2400S o mocy 2.5 GHz lub AMD FX-8350 taktowany częstotliwością 4.0 GHz
Karta grafiki: NVIDIA GeForce GTX 680 lub AMD Radeon R9 290X (2GB VRAM)
RAM: 8 GB
Dysk twardy: 30 GB
Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 9.0c oraz posiadająca aktualne sterowniki
System operacyjny: Windows 7 SP1 lub Windows 8 lub Windows 8.1 (wyłącznie wersje 64 bitowe)

ALiEN29

Czy posiadając 3 GB Ram pamięci będę w stanie zagrać w FC4?. Wszystkie wymagania powyżej mój komputer spełnia, jedynie wyjątkiem jest ta nieszczęsna pamięć Ram.

zizej1

Zależy na jakich detalach chcesz grać :P Wymagania zawsze są zawyżone :)

Xanthi

Detale nie są ważne. Dla mnie liczy się tylko to czy gra pójdzie, mogę grać nawet na najniższych wymaganiach.

zizej1

Spokojnie pójdzie :) Nie ma się co obawiać :)

ocenił(a) grę na 9
ALiEN29

Fa Cry 4 idealnie pokazuje jak na pc są sztucznie zawyżane wymagania sprzętowe mianowicie far cry 3 z 2012 wygląda tak samo jak ewentualnie ciut gorzej niż far cry 4 z 2014 a porównajcie sobie wymagania. Czyli grafika w far cry 4 jeżeli się polepszyła to tylko trochę a wymagania wzrosły drstycznie

ocenił(a) grę na 8
Dybybcio

To że wymagania są zawyżane wiadomo nie od dziś, choć mieszczę się w zalecanych bardziej mnie interesuje jak będzie z optymalizacja tej gry ? Bo po Ubisofcie można się spodziewać wszystkiego ;) A nie widzi mi się wydawać 150zł (PC) na zle zoptymalizowaną grę.

ocenił(a) grę na 9
ALiEN29

1gb VRAM to jest ta dedykowana pamięć wideo, tak (pulpit -> ppm -> rozdzielczość -> ustawienia zaawansowane) ? bo u mnie pisze 1024mb więc chyba sie mieszczę xd

ocenił(a) grę na 9
Pablo_O

Wygląda to tak :
Procesor : Intel Core i5-3210M CPU @2.5GHz 2.50 GHz
Zainstalowana pamięć RAM : 6GB
Karta graficzna : AMD Radeon HD 7670M :
- Dedykowana pamięć wideo - 1024MB
- Udostępniona pamięć graficzna - 2791MB
- Całkowita dostępna pamięć graficzna - 3815
Pójdzie na takich ? Dodam, że FC3 ładnie chodziło, bez ścinki :)

ocenił(a) grę na 8
Pablo_O

W sumie jeszcze nie wiadomo jak będzie z optymalizacją ale jeżeli wymagania sa w 100% wiarygodne tak jak podaje producent ;) to pójdzie ci na niskie-średnie

ALiEN29

150 zł??? Wersję Limited Edition idzie kupić za 90 zł :)

Xanthi

W nie których marketach jest cena niższa niz 150 zł w dniu premiery wystawiona

scorpion6

Jak ktoś woli wersję pudełkową to niech płaci więcej :P Ja za cyfrową dałem 90 zł :)

ALiEN29

ogolnie ''weszlo'' by mi na vaio ale chyba jednak standardowo rusze taki tytul na konsolce .