Pomysł jak dla mnie zapowiada się znakomicie. Faktycznie, odbiega to znacznie od franczyzy Far Cry, brak broni palnej jest sporym odejściem. Jednak przy Far Cry 4 wszyscy mówili o odgrzewanym kotlecie: rozgrywka niemal identyczna jak w FC3, ten sam system wieży radiowych (w wypadku FC4- dzwonnic), strażnic, szalony antagonista itd. Z tym zwykle kojarzymy grę Far Cry. Chcieliście co innego? To macie! Ubisoft w Far Cry Primal daje wam coś całkiem odmiennego i zapowiadającego się naprawdę intrygująco. Pozostaje nam tylko czekać :)
już wolałbym aby ulepszali to co było w Far Cry 3/4
albo żeby wrócili do korzeni i zrobili FPS z prawdziwego zdarzenia, jakim było Far Cry 1 (bez tego całego rolnictwa, ostre napieprzanie)
to takie ganianie w samych gaciach z maczugą za mamutami to trochę jakby James Bond jeździł FIATem 126p i strzelał z procy do przeciwników, w ogóle to do mnie nie przemawia
Jeśli poigrasz to powiedz czy powiedzcie czy pobił Far Cry3 który fabularnie był rewelacyjny dla mnie i sądząc po gameplay jest zdecydowanie lepszy klimat otoczenia i logika zwierząt... Sama tematyka genialna, bo ja kocham prehistorię jestem zajarany nią od dziecka... Sama myśl zdobyć, stworzyć ogień, dzidę, łuk, magia kurdesz no ;] pow, pow, pow! Nawijajcie ale nie zdradzajcie mi fabuły ;] muszę ją mieć!