PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606780}

Gothic 3: Zmierzch bogów

Gothic 3: Forsaken Gods
2008
4,6 3,7 tys. ocen
4,6 10 1 3712
Gothic 3: Zmierzch bogów
powrót do forum gry Gothic 3: Zmierzch bogów

Jako fan klasycznych Gothiców nie wierzyłem, że to coś może być aż tak złe, jak się o tym mówiło, ale bardzo uwierzyłem we wszystko co zostało o Zmierzchu Bogów złego powiedziane po zagraniu. Ta gra to obraza Gothica i wszystkich RPGów, jedna z najgorszych gier w jakie grałem, abominacja, która nie powinna istnieć.

Fabuła to jakiś żart pisany na kolanie przez idiotę. Nic się nie trzyma kupy, nic. Wszystkie postacie z Bezimiennym na czele spartolone, dialogi tragiczne, wszystkie wątki są skrótowe i pozbawione logiki, a sposób w jaki zostaje się królem, kompletnie nieklimatyczny.

Wszystkie elementy dodane przez Hindusów, jak nowe potwory i ta cała Bestia są do dupy. Pewnie bez fanowskiego patcha nawet nie dałoby się grać, a nawet z nim grałem na siłę, byleby dotrzeć do outra, które rozczarowuje.

Polska wersja też jest o kant tyłka. Widać tłumacze mieli gdzieś staranie się przy tym czymś. Nawet Jacek Mikołajczak brzmi jakby chciał robić coś innego w trakcie nagrań. Notorycznie mówione kwestie nie zgadzają się z tekstem w oknach dialogowych, albo brakuje głosów.

Wniosek: Unikać tego, a wszelkie kopie fizyczne, które przetrwały do dziś spalić na stosie.