Nie wiem jak można tak bardzo zniszczyć grę. Choć trójka w porównaniu z jedynką i dwójką była przeciętna, to i tak ogólnie można powiedzieć, że była to gra udana. Jednak dodatek to istny horror. Wytrzymałem godzinę, potem usunąłem. Ludzie - w to się nie da grać. Grafika gorsza niż w trójce, co chwila przycina (w trójce też tak było, ale w dużo mniejszym stopniu) bez względu na to jak silną maszynę posiadasz, fabuła totalnie spier*****a, questy to jakiś dowcip, wszędzie bugi (zacinanie się, zniknięcie jakiejś osoby lub przedmiotu niezbędnego do wykonania questa).... Żaden patch tego nie poprawia. Jednym słowem: żal.
No a jednak można zniszczyć. Podziękuj JoWoodowi, który po dość niedopracowanej "trójce" odebrał prawa Piranii. Mimo, iż Gothic 3 był niedopracowany z winy JoWoodu, który ich popędzał. Potem producent dał zlecenie jakimś hindusom, którzy o tworzeniu gier widocznie nie mają pojęcia. Później jakieś niemieckie studio zrobiło przeciętną "czwórkę". I tak oto JoWood znalazł się na skraju bankructwa m.in. przez słabą sprzedaż G3, ZB i G4. I trzeba było odbierać twórcom prawa do serii i przy okazji spieprzyć bardzo dobrze zapowiadającą się serię?! Mam nadzieję, że JoWood zbankrutuje, a Piranha przejmie prawa do Gothic.
A muzyka jest z G3, stworzona przez Kaia Rosenkranza pracującego w Piranii. Więc wszystko co złe w tej grze to wina JoWoodu, który chami się na kasę.
z tego co słyszałem Jowood już splajtował ;)
Ciekawe kto przejmie markę Gothic, może Deep Silver?:P
Jeśli tak to Piranie będą mogły odzyskać markę :))
info z gothic.gram.pl
oraz oświadczenie firmy Jowood:
http://corporate.jowood.com/content/view/224/lang,en/