PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608434}
8,6 49 tys. ocen
8,6 10 1 48833
Grand Theft Auto: San Andreas
powrót do forum gry Grand Theft Auto: San Andreas

GTA SA Vs. Mafia II ?

użytkownik usunięty

zapraszam do pisania swoich opinii. :) j.w

Mafia II raczej nie jest sandoboxem, a liniową grą z dodatkiem otwartego świata. Jednakże jeśli miałbym wybierać to chyba Mafię II, ze względu na świetny klimat. Tego ziomalskiego z SA raczej nie trawię.

jack19

Porównywać można raczej GTA IV, to ono konkuruje z Mafią.

Tak więc wybór: GTA IV vs. Mafia II to dla mnie mimo wszystko mafia.

ocenił(a) grę na 9
jack19

Jak dla mnie to dwie różne gry zbliżone do siebie jedynie na pierwszy rzut oka. Szczerze to oba tytuły, serie to już klasyka gier komputerowych. Mafia to przede wszystkim świetny klimat i fabuła. GTA to gra oparta głównie na jeżdżeniu i strzelaniu a misje są dorzucone po to aby gracz, którego nie zaspokoją to pierwsze miał co robić. Nie chcę tym powiedzieć, że fabuła i poboczne questy są bez znaczenia dla oceny tej gry ale to nie jest najważniejsze. Podstawą serii GTA to wolność, gracz idzie gdzie chce i jak chce.
Kończąc jeszcze raz powtórzę pierwsze zdanie. Dwie różne gry o kultowych tytułach. Ja wybieram obie :)

P.S.
Z tego co się orientuje, a wydaje mi się, że mam do tego powody i wiedzę, to konkurentem GTA jest, był Driver 3 a obecnie to seria Just Cause. Mafia raczej nie miała takich zapędów.

dVinci

Zapomniałeś o Saints Row ;)

ocenił(a) grę na 9
jack19

Nie grałem więc nie wiem ale jeśli tak mówisz. Mogę jedynie powtórzyć czyjąś wypowiedz, mojego kolegi, że ta produkcja nie jest najwybitniejsza ale to wypowiedź z trzeciej ręki.

ocenił(a) grę na 9
jack19

Saints Row jest też dobry ale to nie to samo co GTA albo Mafia :D

użytkownik usunięty

Mafia. I jedynka i dwójka biją całą serię GTA o głowę.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Niszczyciel2000

moj drogi..... o gustach sie nie dyskutuje a jak jeszcze raz będziesz mi ubliżał to zgłoszę to adminom, pozdrawiam

ocenił(a) grę na 10

znalazł się mądry korzystacz filweba !
a tak dla twojej wiadomości możesz ze zgłaszać i tak w każdej chwili mogę sę założyć nowe konto a jak coś nie opasi to nie mów nic :)

ocenił(a) grę na 10
Niszczyciel2000

i żaden " MÓJ DROGI "

ocenił(a) grę na 10
Niszczyciel2000

o gustach się mówi co się chce przede wszystkim się gadulczy !!!

Niszczyciel2000

Zamknij już ten niedomyty ryj.

No nie żartuj.. Gta sa to jedna z najlepszych gier wszechczasow! (Moim zdaniem). Bez porownania

ocenił(a) grę na 10
ktos111

masz rację sa super a z krzynio to lepiej nie gadać bo straszy adminami a z takimi skarżypytami jak krzynio to się nie gada XD

Niszczyciel2000

Oczekiwałeś poklepania po główce, po tym jak nazwałeś kogoś idiotą?

Wracając do tematu: Raczej SA. Nawet jeśli nie lubi się "ziomalskich" klimatów, to gra jest po prostu tak bogata, że nie sposób się przy niej nudzić. Mafia ma lepiej poprowadzony, bardziej spójny główny wątek(b. dobry, owszem), ale nic poza tym.

ocenił(a) grę na 10
TenDrugiGanjalf

wiesz czasami ludzie się złoszczą nie każdy musi to rozumieć ;p

a co do : " Wracając do tematu: Raczej SA. Nawet jeśli nie lubi się "ziomalskich" klimatów, to gra jest po prostu tak bogata, że nie sposób się przy niej nudzić. Mafia ma lepiej poprowadzony, bardziej spójny główny wątek(b. dobry, owszem), ale nic poza tym. "
zgadzam się z tobą ;p

użytkownik usunięty

mafia bije na głowę nawet gta 4 pod względem grafiki ale mimo tego gta sa ma to coś

ocenił(a) grę na 10

może fabułą bo grywalnością stanowczo NIE !!!

ocenił(a) grę na 10
Niszczyciel2000

Jak widzę w tym temacie to zdecydowanie masz problemy z przyjęciem do wiadomości, że innym ludziom coś innego się może podobać.

Dla mnie porównanie SA i Mafi II mija się z celem. GTA:SA to gra arcydzieło: ogromna, rozbudowana, którą znam na pamięć i przeszedłem 7 razy z czego 3 razy na 100% levelując każdy skill. Mafia to cudowna grafika, świetny klimat, liniowa ale wciągająca fabuła. To tak jakbyś porównywał sieciowy Battlefield 1 z single'owym CoD 1 - nie ma co porównywać, zupełnie inne tryby gry.

ocenił(a) grę na 10
conrad_owl

" Jak widzę w tym temacie to zdecydowanie masz problemy z przyjęciem do wiadomości, że innym ludziom coś innego się może podobać. "
Ja Mówię głównie o sobie ...
Natomiast co do GTA SA ja masz rację nie rozumiem kogoś kto tej gry nie lubi bo jak dla mnie jest zajebista ;p

ocenił(a) grę na 10
Niszczyciel2000

Hmm "" Jak widzę w tym temacie to zdecydowanie masz problemy z przyjęciem do wiadomości, że innym ludziom coś innego się może podobać. "
Ja Mówię głównie o sobie ..." - oj nie mówisz głównie o sobie. Obrażasz, każesz się zamknąć, a jednocześnie uważasz, że każdy ma prawo "gadulczyć".
Polecam Ci Just Cause2 - ogromna dawka adrenaliny na złe dni. O wiele większa frajda chodzić z CKM i rozwalać rafinerię, zbiorniki z paliwem i gazem niż strzelać do przechodniów w GTA. Na godzinną rozrywkę - doskonała pozycja.

ocenił(a) grę na 10
conrad_owl

z tego co ja pamiętam nie kazałem nikomu się zamknąc a jak tak uważasz to przytocz to wypowiedź ;p

ocenił(a) grę na 10
Niszczyciel2000

"a tak dla twojej wiadomości możesz ze zgłaszać i tak w każdej chwili mogę sę założyć nowe konto a jak coś nie opasi to nie mów nic :)" - jawne lekceważenie i nakaz zamknięcia się napisany do drugiego użytkownika.
Chwilę później zaś napisałeś: "o gustach się mówi co się chce przede wszystkim się gadulczy !!!"
Gdzie tu logika? Ktoś mówi o swoim guście, a Ty uważasz, że jak mówi inaczej niż Ty to nie powinien się odzywać. A potem, że o gustach mówi się co chce. Znajdź logikę w swoich postach.

ocenił(a) grę na 10
conrad_owl

"a tak dla twojej wiadomości możesz ze zgłaszać i tak w każdej chwili mogę sę założyć nowe konto a jak coś nie opasi to nie mów nic :)" to nie był nakaz tylko uprzedzenie ;p

na początku gostka zbluźniłem bo mnie poniosło i wiem że to było nie słuszne i straszyłmnie potem adminami dlatego tak napisałem

aha : KRZYNIO PRZEPRASZAM ;p

logika to moje drugie imię pomyśl koleś ;p "o gustach się mówi co się chce przede wszystkim się gadulczy !!!" tu cjhodzi przede wszystkim o to że o gustach się rozmawia a nie wynika że nie szanuje gustó człowieku myśl !!!

ocenił(a) grę na 10
Niszczyciel2000

Nie?
Nazwanie idiota kogoś kto Mafię uważa za lepszą od GTA.
Zdecydowany sprzeciw z wieloma wykrzyknikami na temat porównania grafiki Mafii i GTA.
Nie podam po raz kolejny cytatu, w którym NAKAZUJESZ siedzieć cicho komuś kto ma inne zdanie niż Ty. I to

ocenił(a) grę na 10
conrad_owl

napisałem dwa posty wyżej nie umiesz czytać ?
Twój problem ...

ocenił(a) grę na 10
Niszczyciel2000

Raczej Ty nie umiesz. Bo nie dyskutuje się o gustach innych. Rozmawia się, dzieli opinią, ale nie bluzga i nakazuje innym się nie odzywać bo mają inny gust niż Ty.

ocenił(a) grę na 10
conrad_owl

mówię raz jeszcze skoro ciemnota u ciebie panuje : napisałem cztery posty wyżej nie umiesz czytać ?
Twój problem ...

ocenił(a) grę na 10
Niszczyciel2000

Po drugie mnie się raz wymsknęło przeprosiłem a ty robisz wielką aferę ...

ocenił(a) grę na 10
Niszczyciel2000

Ja aferę? :)
Wystarczy przeglądnąć Twoje posty. W tym i paru innych wątkach. Bronisz GTA:SA jakbyś Ty był producentem i twórcą gry. Raz się wymskło? Wystarczy przejrzeć Twoje posty. A przeprosiłeś bo jak uważasz zacząłem robić aferę - otóż to. Nie robię afery, nie jestem naprawiaczem świata. Lubię nalać sobie whiskey, wejść na onet czy filmweb i śmiać się z ludzi oraz wytykać im ich błędy. Każdy przeprasza i mówi, że nie chciał, ale dopiero po reakcji - jakim pięknym miejscem byłaby sieć gdyby nie trzeba było mieć powodów do przepraszania? ;)

ocenił(a) grę na 10
conrad_owl

Tak ty robisz aferę
człowieku mówiłem już co mówiłem i mogę coś dodać na początku przeoczyłem jedną rzecz to jest mafia 2 a nie jeden ...
jedynka mi się nie podobała a w dwójkę nie grałem po za tym trudno jest się do czegoś przyznać prawda ?
A co do SA uwielbiam tą grę i będę jej bronił ;p

Niszczyciel2000

Nie przejmuj się tym trollem. On tak wszystkich poucza, a sam się kłóci z innymi i jeszcze pierwszy prowokuje.

ocenił(a) grę na 10
Mowiacy_do_reki

A na imię mu Mowiacy_do_reki :D
Ten oto człowieczek poczuł się urażony, bo zwróciłem mu uwagę na nienormalne zachowanie w jednym z tematów i opisał OD RAZU W 9 MOICH TEMATACH zupełnie ignorując wątek główny i przyczepiając się do mojej osoby.

Tak więc uwaga!!! TROLL

conrad_owl

Jej, znowu ten żałosny apel. Aleś ty marny i słaby. Sam sobie nie radzisz, a proponujesz spotkanie. Haha, homo. Znowu bym skopiował swój post, który odpowiada na kopię twojego, ale po co? Nie jestem takim dnem, jak ty. Ty pokazujesz, kim jesteś tekstami o obciąganiu ojcu. Może ty to lubisz.

ocenił(a) grę na 10
Mowiacy_do_reki

To teksty o Tobie, naucz się czytać ze zrozumieniem.

conrad_owl

Kopia vs Kopia
Sam mówiłeś, że w życiu mnie nie widziałeś, więc skoro piszesz takie rzeczy, to znaczy, że jesteś totalnym dnem i dobrze ci z tym. Podobno taki wielce wykształcony. Chwali się tak niesamowicie, jeszcze tą swoją narzeczoną, a jakoś to nie idzie w parze z kulturą i mądrośćią. Mówisz, że mam literówki, a sam tak szybko piszesz. Zastanawiam się. Ty musisz mieć już utarte teksty, które tylko kopiujesz. Sam zacząłeś mówić o wykształceniu, chociaż wmawiasz, że ja, a jak widać przeczysz swojej tezie, wielki matematyku. Królowa nauk. Haha, to chyba ci jest potrzebna do tego, żeby sobie liczyć literówki. Żałosny troll. Prowokuje, a sam sprokowany dostaje szału i szewskiej pasji.
Nie musisz więcej pisać, co robiłeś z rodzicami. To na pewno trudne dla ciebie. Jeszcze to ciągłe zaprzeczanie: "nie bo ty".

ocenił(a) grę na 10
Mowiacy_do_reki

I mówił o kopiowaniu a sam kopiuje. Ech lecz się chory debilu.

conrad_owl

No tak, przed chwilą, mówiłeś, że robisz to co ja, więc ja robię to co ty. Lecz się, lecz sie, lecz się....zasypiam.

ocenił(a) grę na 10
Mowiacy_do_reki

"Nie rozmawiaj z idiotą bo będziesz musiał zniżyć się do jego poziomu, a potem pokona cię doświadczeniem."
w zgodzie z tą sentencją zakończę rozmowę z chorym psychicznie człowieczkiem.

Nie karmić trolla proszę.

conrad_owl

Haha, miałem już nie pisać, ale czytam te twoje posty i nie mogę wytrzymać. Z jakim człowiekiem mam do czynienia. Mówisz o śledzeniu, a to ty czytasz posty innych.
" Lubię nalać sobie whiskey, wejść na onet czy filmweb i śmiać się z ludzi oraz wytykać im ich błędy." Śmiać się z ludzi. Co za porąbaniec. Wytykać im błędy. To już wiadomo, dlaczego broniłeś swojego chłopaka.

ocenił(a) grę na 10
Mowiacy_do_reki

Bo lubię śmiać się z głupoty ludzkiej, niczym Stanisław Lem uważam, że społeczeństwo to idioci w większości, na co wskazuje choćby odwaga jednego "zamachowca" dziś, który nie widział innego wyjścia jak zniszczyć polski rząd, a tylu tchórzy siedzi w domach, chodzi codziennie do pracy i narzekają, narzekają... zamiast wziąć się do roboty i zmienić swoje życie.
Uspokój się :) jeszcze 5 takich postów mam zobaczyć? Ech dzieci :D

conrad_owl

No właśnie, więc już nie zaprzeczysz, że jesteś chory psychicznie. Nie daj Boże, żeby ktoś się z ciebie śmiał, to przestępstwo - a jest z czego. Jak czytam twoje posty, to widzę prymitywnego aroganta, który kozaczy jak nikt, twierdzi, że ktoś inny to robi i jeszcze to debilne zaproszenie. Zapraszam do Krakowa na ulicę Czechowskiego, Pogadamy twarzą w twarz. Haha, nie rozwalaj mnie ci...to. Już widzę tę kobyłkę. A już w ogóle odpowiedzieć ci, jak ty to pierwszy zaatakujesz. To dopiero zbrodnia, nie wolno. Jaki hipokryta. Sam otwarcie przyznaje się do poniżania innych, ale jego samego nie wolno. Co za idiota.
Haha, ja nie narzekam, może ty. Skoro ten zamachowca ci imponuje, to nie trzeba nic dodawać. Wplatasz w to już politykę. Zabawne. No tak, społeczeństwo to idioci. Lem miał na myśli ludzi, którzy między innymi śmieją się z innych, wyzywają, a do tego siebie uważają za święte krowy, mimo, że są przykładem najgorszego chamstwa. Nie łudź się. To co ty piszesz o sobie, świadczy, że jesteś prymitywem. Ciebie miał Lem na myśli, ale nie po tej stronie, której myślisz. O i jeszcze ta minka na dowartościowanie się. Jak miło. Dziecko się dowartościowało. To jakie masz kompleksy?

ocenił(a) grę na 10
Mowiacy_do_reki

Zajrzyj do słownika i zobacz znaczenie słowa IRONIA.
I zamknij w końcu śmierdzącą mordę psie.

conrad_owl

Ojej, śmierdząca morda, pies. Ale zabawne. Psychol i nerwus. Ale jak psychol, to nie trzeba dodawać, że nerwus. Wystarczy, że poznałem twoją definicję tego słowa. Wow, kolejny temat, gdzie mogę odpisać, bo już tak nie bombardujesz postami.

ocenił(a) grę na 10
Mowiacy_do_reki

"Nie rozmawiaj z idiotą bo będziesz musiał zniżyć się do jego poziomu, a potem pokona cię doświadczeniem."

Nie karmić trolla proszę.

conrad_owl

Troll skopiował wszędzie ten sam post. Co za bałwan. I jeszcz ma czelność innych wyzywać od trolli. Haha, co za kabaret.
Jeju, co za troll. Wszędzie kopiuje ten sam post. Co za matoł. Jakim debilem trzeba być?!
Trollem jest ten, kto pierwszy chamsko i złośliwie atakuje, prowokuje, zaczepia i wyśmiewa. Trollem jest kłamca, taki jak ty. Miałeś już nic nie pisać, a jesteś uparty jak troll i kłamiesz, jak najęty. Wróciłeś tylko po ty, by skopiować post, który i tak już wcześniej kopiowałeś.
Umrzesz z głodu, trollu, skoro nikt nie będzie cię karmił.
Ja podjudzam takimi tekstami? W takim razie ty jesteś nałogowym podjudzaczem. Teraz mnie rozwaliłeś, hipokryta do kwadratu. Przecież każdy twój post skupia się na podjudzaniu. Po to "siedzisz w necie, żeby czyt...". Jakoś nie pokonałeś swoim doświadczeniem.
Kłamca. Ile razy jeszcze będziesz coś mówił, co nie jest prawdą?
Tak, jesteś chory. Choroba postępuje.
Biedactwo, poczuło się urażone i musiało wrócić. Minęło kilka godzin i stwierdziło, jednak, że duma trolla nie pozwala mu nic nie napisać.
Troll wyzywa innych do trolli. Haha, co za ubaw.
Psychiczny podjudzacz, jak to mówisz. A gdzie teksty o czynnościach, jakie wykonujesz z rodzicami?
Miałeś zakończyć rozmowcę, a wróciłeś, żeby wszędzie skopiować ten sam post. Żałosne. No już, prowokuj dalej i zaczepiaj, dresiku i homosiu.

ocenił(a) grę na 10
Mowiacy_do_reki

conrad_owl

Haha, jaki kłamca, od tego trolla nie da się uwolnić.
Miałeś kończyć w poprzednim poście, to jednak kłamałeś i w kolejnym poście powtarzasz to samo. Psychol do potęgi. Chory koleś i nic więcej. Zacznij leczenie, nie wspominając już o tym, że w każdym temacie kopiujesz ten sam post.
Sam zaczął i będzie teraz prześladował. Jemu nie można odpowiedzieć, tylko on może robić chamskie złośliwe uwagi, mimo że jego się nie zaczepia. Przestaniesz kłamać i zrobisz, to co obiecujesz od poprzedniego posta, którego kopiowałeś w każdym temacie?
Troll/

ocenił(a) grę na 10
Mowiacy_do_reki

"Nie rozmawiaj z idiotą bo będziesz musiał zniżyć się do jego poziomu, a potem pokona cię doświadczeniem." - zatem dyskutować ze śmieciem nie zamierzam.