W tym wydaniu gta, rockstar się nie postarał, gra jest średnia brakuje wielu elementów znanych z poprzednich części, brak wsi, samolotów, i wielu innych rzeczy, w gta grałem na pc i na konsoli, nie zauważyłem żadnej różnicy, oprócz tego ,że na kompie mi się cieło :)
Brakuje ci wsi, samolotów? Gdzie chcesz wieś? W samym centrum miasta? Zauważ, że mapa w GTA IV to tylko małe miasto, a nie jak w innych częściach duży obszar terenu. Gdzie chcesz samolotami latać, jak masz jedno lotnisko? Masz helikoptery, na taką mapę to wystarcza. GTA V bedzie na mapie z San Andreas, wiec jeśli tam by nie było samolotów, to mógłbyś narzekac..
Że co???!!!!!! Zgiąłeś mnie przecież IV to odświeżenie oczywiście pod względem lokacji GTA III a tam nie było wsi,samolotów itd. to dopiero było już w pełnej krasie GTA SA dlatego będzie to w V która odświeża nam SA również pod względem oczywiście lokacji.Po drugie IV to przełom pod względem rozbudowanego świata i grafiki jak dawniej w GTA III matko jak można nie zauważyć taki szczegółów gdyby wrzucili wszystko za pierwszym razem to po co tworzyć kolejne części jeśli mielibyśmy to samo?przecież trzeba ciągle wprowadzać jakieś nowości!!! R* wszystko robi pomału by to wszystko smakowało a nie by gracz się udławił za pierwszym razem a potem stękał "ale to już było".Po trzecie cofnij się w czasie i zrób w 2009 taką grę z taką grafiką przecież to był przełom ukazujący że R* ciągle będzie szedł do przodu i wyprzedzał inne marki o kilka lat jak to było dawniej.