wyjdzie, ale z co najmniej półrocznym opóźnieniem. Ale ja i tak mam konsole, więc mam to w dupie
No to daliście się nabrać. HD dla konsoli to 1280x1024. Poza tym granie w strzelanki na padzie to wieczna udręka.
"Current generation video game consoles such as Sony's PlayStation 3 and Microsoft's Xbox 360 can display games and video content in 1080p. Nintendo's Wii U, with a release expected in 2012, will support 1080p via HDMI.[15] For all of the consoles this is done through HDMI connections (in the case of the Xbox 360, HDMI is only available on consoles manufactured after June 2007). Additionally, 1080p video is available on the PlayStation 3 and Xbox 360 via an analog component/D-Terminal (YPBPR) connection,†‡ as well as the VGA connection on the Xbox 360. On the PlayStation 3, developers must provide specific resolution support at the software level as there is no hardware upscaling support, whereas on the Xbox 360 games can be upscaled using a built in hardware scaler chip. Most games on both consoles however do not run at a native 1080p resolution and only a select few allow this option due to other constraints (such as graphical memory), which most developers prefer to invest in different areas.
Both the PlayStation 3 and Xbox 360 provide 1080p video services. Sony provides both the PlayStation Store VOD service and Blu-ray Disc playback.[16][17] Microsoft provides the Zune Video Marketplace for "instant on" 1080p† video content but does not have Blu-ray disc playback capability. It does however support the now-defunct HD DVD disc standard via the Xbox 360 HD DVD Player add-on. Both consoles also offer support for streaming 1080p† content in various formats over home network from other computers, and also via USB connection to external storage devices."
GTA to sandbox a nie strzelanka, a jak widać na przykładzie RDR na padzie strzela się świetnie. Zreszta jest to kwestia przyzwyczajenia
Wy znowu dostaniecie optymalizację po której rok się będziecie zbierać. Zresztą kto gra w gry dla grafiki?
W gry gra się dla GRYWALNOŚCI. Ale do ciężkiej cholery - przestańcie to oddzielać! Dla kogoś gra ze świetną grafiką będzie grywalna, dla innego Tetris. GRYWALNOŚĆ TO NIE TECHNICZNY WSPÓŁCZYNNIK.
Ja bym się tak na waszym miejscu nie podniecał, że macie konsole. Aktualnie możliwości PC są o wiele większe niż konsol. Zresztą PC zawsze przewyższa konsole pod względem grafiki i wydajności, jak i dodatkowych funkcji.
Spoko ale pamiętaj że konsola jest o wiele tańsza od takiego komputera na którym pójdzie ci gta 5 a tym bardziej w cale bym się nie zdziwił jak byś na wersje na pc musiał czekać dłużej niż na konsole.
Tańsza? Chyba żartujesz. Wystarczy, że sobie dokupię 1 GB RAM-u bo mam aktualnie 2 GB, wymienię kartę graficzną na chociażby jakąś z tamtego roku bo najnowsza nie musi być i to nawet nie wiem czy wyniesie chociaż 500 zł, a nawet jakbym chciał całego kompa wymienić to 1000 zł wystarczy bez problemu, a konsola kosztuje więcej. A to, że sobie poczekam to zdaję sobie z tego sprawę, lepiej poczekać i grać z lepszą grafiką, ja jestem cierpliwy.
No, a na co komu bez dysku? Jak już kupować to lepiej mieć full wypas na przyszłość, a nie...
Nie widzę w tym nic śmiesznego. 4 lata temu kupowałem nowego kompa i łącznie z dużym jak na wtedy 19-calowym monitorem wydałem ok. dwóch tysięcy. Poza tym kompa nie trzeba wymieniać całego. Dokupisz ramu, wymienisz kartę graficzną i już jak nowy.
Tak, tak tak, nie pierdziel farmazonów człowieku.
Po pierwsze, to na razie sraj z niepewności jak długo będziesz musiał czekać na wyjście GTA na PC, lub czy w ogóle wyjdzie na PC. Rockstar ma nieco wy*bane na PC ostatnimi laty, więc nie zdziwiłbym się bardzo, jakby GTA V podzieliło los Red Dead Redemption. Choć osobiście uważam, że pewnie gra wyjdzie, tylko że ze znacznym opóźnieniem.
Poza tym, nawet jak wyjdzie, myślisz, że już będziesz miał lepsza grafikę? No raczej nie byłbym taki pewien. Bo GTA V jest robione pod konsole, a nie pod najnowsze technologie z PC. To będzie tylko konwersja(o ile wyjdzie).
Więc na twoim miejscu srałbym w gacie, byle tylko nie spartolili optymalizacji jak w GTA IV, bo wtedy to sobie pograsz, ale chyba na fujarce, a nie po dodaniu 1 GB RAM do swojego obecnego kompa.
PC ma taki plus, że ma mody. Na konsoli nie da się ich robić, ani instalować. Więc pewnie jacyś fani wydadzą patcha upiększającego GTA V, tak jak GTA IV. Ale od Rockstara nie ma co oczekiwać lepszej grafiki niż na konsolach.
Poza tym, nie masz racji twierdząc, że PC zawsze przewyższa konsole pod względem graficznym. Gdy wyjdą nowe konsole, przez 2 lata to one będą na równi, lub nawet będą przewyższały PC pod względem możliwości, w stosunku cena-wydajność, bo za podobnego kompa trzeba by zapłacić pewnie 5000+....
Xbox 360 podczas premiery był piekielnie mocny, teraz jest stary, ale wkrótce wyjdzie nowy model.
Warto zauważyć też, że w GTA nie chodzi o grafikę, jaka by nie była, fani to kupią, dla samej nazwy, fabuły, bohatera, klimatu itd.
I nie traktuj mnie jak fanboya, bo jestem użytkownikiem i PC, i konsoli i traktuję je na równi, dla mnie wojny PC-towców i konsolowów są żałosne i brak mi słów, by opisać głupotę obu stron.
W tym momencie to traktuje Cie jak smarkacza bo po pierwsze, nie wiesz jakiego mam kompa, nigdy nie narzekałem na optymalizację GTA IV, wręcz nie mam do niej zastrzeżeń. Po drugie, RDR nie wyszło na PC bo to była kontynuacja gry z przed kilku lat, która wtedy też nie była na PC - niektóre gry po prostu robią na konsolę, przykładowo jakieś GTA Liberty City Stories itp., jednak takie gry zazwyczaj właśnie przechodzą bez większego echa. Po trzecie Rockstar dopiero co wypuścił L.A. Noire na PC, więc nie mów mi, że mają wy*ebane na tą platformę. GTA V na 100% będzie wydane zarówno na konsole, jak i na PC, a co do tego ile będę musiał czekać to mi to tak szczerze obojętne. Uwielbiam serię GTA, ale jestem cierpliwym człowiek i nic mi się nie stanie choćbym miał czekać rok dłużej, aktualnie i tak mam ważniejsze wydatki niż kupowanie gier. Co do grafiki to owszem, przerośnie konsolę. GTA IV też było robione pod konsolę, a mimo wszystko grafika na PC jest o niebo lepsza. GTA V będzie wyciągało z konsol maksymalne możliwości, a na PC będzie dużo lepiej przez to.
Jak nie masz zastrzeżeń do optymalizacji GTA to chyba jesteś jedynym takim człowiekiem we wszechświecie, gratuluję! Bo nawet kolega który ma uber kompa narzeka, redaktorzy wszelkich serwisów którzy testowali grę i mają na pewno potwory, również narzekali, może korzystasz z kompa Nasa. Albo nie, może w GTA zagrałeś dopiero teraz, 3 lata po premierze. Było zagrać podczas premiery.
I jesteś taki pewny, że grafika bedzie dużo lepsza w GTA na kompie. No tak hahaha. Bo ja jakoś widzialem GTA IV na PC na ustawieniach ultra na żywo, w 1440x480 z AA x4 i jakoś tych ogromnych różnic PC-konsola nie widziałem.
Tylko dzięki fanowskim patchom, różnica jest wielka. W oryginale tych Twoich duuużych różnic nie ma. Więc dalej żyj sobie w innym świecie i przekonuj mnie, że grafika w GTA IV na PC jest o niebo lepsza.
Pozdrawiam.
GTA IV kupiłem może pół roku po premierze, od tamtej pory 3-krotnie przeszedłem fabułę i 2-krotnie zrobiłem na 100%, a oprócz tego mam prawie wszystkie achievementy. Kompa nie mam potwora i znam wiele ludzi co nie narzeka. Nie wiem za bardzo na co... wymagania jak wymagania, jak masz kompa zgodnego z nimi to sobie grasz. Przecież dla komfortowej gry wystarczy Ci nawet 30 fps, a jeśli chodzi o spadki to większe są na Xbox360 chociażby bo widziałem jak nie raz laguje. Ustawienia ultra? Chyba high albo very high. Rozdzielczość 1440 x 480? Chyba 1440 x 900, widzę w ogóle pojęcia o kompach nie masz. Grafika w GTA IV na konsolach wygląda tak jak na ustawieniach medium na PC, a różnica pomiędzy medium a high jest ogromna, wiem przecież bo sobie mogę zmieniać w ustawieniach i porównywać, a na konsolach wiem też jak wygląda. Jak masz ustawienia high to dosłownie miażdży suty. Zresztą nawet na pudełku z tyłu masz napisane:
"Tylko na PC:
- Oszałamiająco szczegółowa grafika w wysokiej rozdzielczości"
Stary nie wciskaj nam ściemy, jeżeli chodzi o gta 4 to nie dość, że wyszła z pół rocznym opóźnieniem to była to jeszcze prosta konwersja bez optymalizacji kodu, wielu graczy z wypasionym sprzętem miało problem z tą grą, a osiągniecie zadowalającej ilość klatek na sekunde było niemożliwe , jeżeli chodzi o HD to sami producenci gry podawali wtedy, że w HD da się grać jedynie na karcie graficznej, która ma 2 giga ramu, nie mówiąc o reszcie sprzętu.
Pocieszające jest to dla tych którzy mają już lepszy sprzęt, że to będzie poprawiony engine z IV.
Nie wciskam żadnej ściemy. Wiem, że niektórzy mieli problemy z grą, ale ja nigdy takowych nie doświadczyłem.
Bo to typowe PIEPRZENIE jak na Vistę. Połowa imbecyli z grą nie miała nic do czynienia a narzeka, "bo inni tak gadają". Prawda jest taka, że gra była z początku ledwie średnio zoptymalizowana. Ale obecnie jest już BARDZO DOBRZE. No chyba, że zamierzanie grać na Voodoo 2 - to wasza sprawa, ale nie szargać opinii gry.
Też grałem z pół roku po premierze PC i nie miałem żadnych problemów, grałem w rozdzielczości 1280x1024, ale komp baaaaardzo średni ;].
"Po drugie, RDR nie wyszło na PC bo to była kontynuacja gry z przed kilku lat, która wtedy też nie była na PC - niektóre gry po prostu robią na konsolę, przykładowo jakieś GTA Liberty City Stories itp"
Oprócz nazwy i dzikiego zachodu nie miał nic wspólnego z Red Dead Revolver. Vice city Stories to gra na PSP której konwersja wyszła na PS2 u jego schyłku.
Chyba tylko Pecetowcy grają dla grafy. Zawsze jest to jedyny argument przemawiający za ich platformą. Po prostu za bardzo ekskluziwami pochwalić się nie można.
Nie, nie gram dla grafy. Np. ostatnio grywam sobie w stare poczciwe Grand Theft Auto I i co, może powiesz, że gram dla grafy? Dla mnie grafa nie jest najważniejsza, PC to po prostu najlepsza platforma. Nie ma nic gorszego od celowania na padzie z konsoli... a sorry, zapomniałem, że lamy na konsolach używają auto-aim. Nie ma to jak klawiatura plus mycha. Poza tym na PC masz więcej możliwości. Możesz tworzyć mody czy robić filmiki (masz na konsoli Video Editor?), no i przede wszystkim jeśli chodzi o GTA to własna stacja radiowa. Bez tej opcji to tak jakby nie było GTA. Plusów PC mogę wymieniać w nieskończoność, natomiast na konsolach nie widzę żadnych plusów. W dodatku inwestycja w porządnego kompa jest dużo bardziej opłacalna niż inwestycja w najnowszą konsolę. Bo konsola jest tylko do filmów, gier i muzyki, a na kompie mogę robić wszystko czego dusza zapragnie.
Nadal twierdzisz, że grafika to jedyny argument?
Nawet się nie będę z kolejnym fanbojem kłócił bez kitu. Z ostatnim się kłóciłem to wyszło że na konsoli grał pół godziny. Nic nie wiecie o rynku, a kłapiecie dziobem xD Nara.
Powiedz lepiej dziecko, że brak Ci argumentów, a nie nazywasz mnie fanbojem. Ja na konsolach się nagrałem wystarczająco dużo, miałem kiedyś PlayStation, a u kumpla grywałem regularnie na Xboxie.
Argument PC jest najlepszy bo na nim gram do mnie nie przemawia. A, dzieckiem to chyba to ty jesteś co już na forum nowej wersji "Omena" udowodniłeś. Z tamtym wywaliłem argumenty to wszystko interpretował na swoją korzyść. Niestety na fanbojów nie ma rady.
Lol, to oczywiste, że gra się na tym co się uważa za najlepsze, jednak to nie jest argument. Kompletny brak logiki z Twojej strony. Argument to coś, co przemawia za tym dlaczego gram na PC i podałem tych argumentów wiele, a Ty nie potrafisz podać argumentów za konsolami. I nie wiem co ma do tego Omen - to, że podoba mi się remake nie znaczy, że jestem dzieckiem, tylko po prostu potrafię docenić współczesne filmy, a nie same starocie.
Ja gram na 19" bo tyle mi wystarcza, ale są przecież większe monitory, zresztą telewizor też można podpiąć jakbyś tak nie wiedział, a widać nie wiesz, więc jak nie masz na tyle wiedzy to nie próbuj zabłysnąć. Osobiście nie grałoby mi się dobrze na 40", musiałbym siedzieć 5 metrów od ekranu, żeby objąć to wzrokiem.
"Osobiście nie grałoby mi się dobrze na 40", musiałbym siedzieć 5 metrów od ekranu, żeby objąć to wzrokiem." - wzrokiem? a może rozumem!
jaką odległość do grania proponujesz przy 52"?
Oho, widzę zabrakło argumentów (jak powiedziałem, że tv można podłączyć do kompa) to zaczyna się obrażanie. Ale spoko, pokazujesz tylko na jak niskim jesteś poziomie.
Zauważ iż telewizory z tyloma calami służą głównie do oglądania filmów (w HD oczywiście), a powiedz mi czy oglądając jakiś film siedzisz pół metra przed telewizorem czy raczej na kanapie na drugim końcu pokoju i zajadasz sobie popcorn? Myślę, że bardziej to drugie, a nie uśmiecha mi się ciągnięcie przez cały pokój kabli od konsoli (o ile w ogóle mają na tyle długie te kable), ani też nie zamierzam siedzieć pół metra przed takim dupnym ekranem. Dlatego też wolę mój 19" bo w zupełności mi wystarcza. Wszystko jest wystarczająco duże i wyraźne, nie jestem maniakiem jak największych cali, to zwykłe szpanerstwo. "A ja mam telewizor 52 cale, a ty nie" - tak Cię widzę w tym momencie.
"a nie uśmiecha mi się ciągnięcie przez cały pokój kabli od konsoli (o ile w ogóle mają na tyle długie te kable)"
pady są wireless, nie wiem komu chcesz ciągnąć...
"Dlatego też wolę mój 19" bo w zupełności mi wystarcza." - mam małego i się tego nie wstydzę, ale wiesz że każda dziewczyna woli większego...
Co mnie obchodzi wielkość Twojego penisa? Jak chcesz się wyżalić, że masz małego to trafiłeś na niewłaściwe forum. Jesteś żałosny synku. Aż wstyd, że GTA ma takich fanów jak Ty..
masz 19" ja 50" czyli MÓJ JEST WIĘKSZY!
zakładając że nie jesteś idiotą(skończonym?!) wybierz się do MEDIA MARKT i sprawdź jak wyglądają konsole w akcji, nie będziesz potem wypisywał że chcesz pociągnąć długiego kabla a 50" jest do filmów...
WIĘKSZY JEST ZAWSZE LEPSZY!
Nie musisz mi mówić co jest większe ćwoku, a z tym ostatnim się nie zgodzę bo co za dużo to niezdrowo. Widziałem u znajomych jak na 40 calach wygląda ta cała telewizja HD. Rozjeżdża się to albo nagle widać jakieś kwadraty (pikselami tego nazwać nie można). Za to na 21 calach telewizja HD wygląda miodzio.
I uważasz, że 50" nie jest do filmów? Kupmy telewizor 50" do grania w GTA V, do niczego innego, lol.
"Widziałem u znajomych jak na 40 calach wygląda ta cała telewizja HD. Rozjeżdża się to albo nagle widać jakieś kwadraty (pikselami tego nazwać nie można). Za to na 21 calach telewizja HD wygląda miodzio."
...
"Psychologowie, psychiatrzy i inni specjaliści zajmujący się zdrowiem psychicznym, zgadzają się co do faktu, że homoseksualność nie jest chorobą, zaburzeniem psychicznym czy problemem emocjonalnym. Ponad 35 lat obiektywnych, dobrze zaprojektowanych badań naukowych wykazało, że homoseksualność, sama w sobie, nie wiąże się z zaburzeniami psychicznymi lub emocjonalnymi czy społecznymi problemami. Homoseksualność niegdyś była uważana za chorobę, ponieważ specjaliści zajmujący się zdrowiem psychicznym i społeczeństwo dysponowali nierzetelnymi, opartymi na uprzedzeniach, informacjami.
W 1973 roku Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne uwzględniając nowe, lepiej zaprojektowane badania, usunęło homoseksualność z listy zaburzeń psychicznych i emocjonalnych. Dwa lata później, Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne podjęło uchwałę popierającą to usunięcie."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm
jesteś skromnie obdarzony, ale to nie powód żeby szerzyć kłamstwa...
Nie wiesz jak jestem obdarzony, nie spałem z Tobą zboczeńcu. I dla mnie i tak to było, jest i będzie chorobą. To jest wbrew naturze. Czemu? Bo nie możecie mieć dzieci, więc nie powinno być takich związków. Bóg stworzył ludzi jako mężczyznę i kobietę, a nie geja i geja (bo was nie można nawet mężczyznami nazwać). Kończę wywody nie na temat, eot.
znów się mylisz! w Belgii geje mogą adoptować dzieci, a wesołe wywody o bogu zostaw na spotkanie w oazie, poza tym nie sypiam ze skromnie obdarzonymi brzydalami!
masz tylko 19" a ja 50"!
No i w tym sęk, że nie powinniście mieć takich praw z prostej przyczyny, że sami nie możecie mieć dzieci, więc jakim prawem chcecie je wychowywać? Polska to nie Belgia. Widzę masz ogromne kompleksy na punkcie swojego ptaszka, że tak ciągle o tym piszesz. Swoją drogą nie wiedziałem, że mierzy się go w calach. Widać geje nie potrafią myśleć i mylą rozmowę o telewizorach z penisami. Hitler by z Tobą porządek zrobił.
mam 50" i gram na 50" a 19" rodzi tylko frustracje...
"Adopcja przez pary osób tej samej płci jest legalna w Guamie, Andorze, Belgii, Islandii, Holandii, Szwecji, Republice Południowej Afryki, Hiszpanii, Wielkiej Brytanii, Norwegii oraz w niektórych regionach Australii, Kanady, USA. W Danii[37], Finlandii, Niemczech i Izraelu dozwolona jest adopcja dziecka partnera partycypującego w związku partnerskim. Wiele innych krajów (w tym Polska) dopuszcza adopcje dzieci przez samotne osoby nie wnikając w orientację seksualną przybranego rodzica. W takiej sytuacji pary jednopłciowe mogą de facto wychowywać wspólnie dzieci, choć ich legalnym opiekunem będzie tylko partner, który dokonał prawnej adopcji.
Według sondażu Eurobarometr wykonanego na zlecenie Unii Europejskiej w 2006 roku 7% Polaków odpowiedziało, iż popiera prawa adopcyjne dla par jednopłciowych. Obok Malty był to najniższy odsetek w UE. W innych krajach Unii procent ten wynosił: Holandia 69%, Szwecja 51%, Dania 44%, Austria 44%, Belgia 43%, Hiszpania 43%, Niemcy 42%, Luksemburg 39%, Francja 35%, Wielka Brytania 33%, Irlandia 30%, Włochy 24%, Finlandia 24%, Czechy 24%, Portugalia 19%, Słowenia 17%, Estonia 14%, Węgry 13%, Litwa 12%, Słowacja 12%, Bułgaria 12%, Grecja 11%,Łotwa 8%, Rumunia 8%. Średnia dla wszystkich mieszkańców Unii Europejskiej (bez Bułgarii i Rumunii) wyniosła 32%[38]."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rodzicielstwo_zwi%C4%85zk%C3%B3w_jednop%C5%82ciowyc h