Rozumiem że podoba się wam ta gra ale nie jest raczej tak idealna... Nie grałem w nią ale żeby w ciągu kilku dni była na 1 miejscu???
Ja również jeszcze w nią nie grałem, dlatego pozwolę sobie ci odpowiedzieć...
Więc na pewno lepiej żeby to ta gra była na 1 miejscu niż jakieś "Heroes of Might and Magic III", (mniejsze niż Postal z 97... o.O),
które to było zanim się nie pojawiło właśnie to GTA.
Pozdro!!
Nie żebym coś miał do którejś z tych dwóch wyżej wymienionych gierek, sam przecież pamiętam czasy kiedy się zagrywałem w Postala jedynkę z 13 lat temu i było super!! ALE jednak trzeba sobie czasami potrafić odpowiedzieć na proste pytanie, gdzie się twórcy 100 razy bardziej napracowali, przy takim Postalu lub "Heroes of Might and Magic" czy bardziej przy tym GTA?? i to by myślę już było na tyle... :-/)
Dokładnie, idealna nie jest, ale jest szalenie ogromna, dobra mechanicznie i fabularnie. Dla mnie, po The Last of Us, najlepsza gra roku, bez dwóch zdań. Co do listy, to nie traktował bym jej poważnie, lista top gier na filmwebie jest mało wiarygodna, z uwagi na nadmiar niewyżytych małolatów, ograniczoną bazę gier i mało głosów, lepiej poszukać w sieci poważniejszych top list. Na pewno jednak jest to najlepszy sandbox obok Red Dead Redemption, najlepsze i największe GTA ever, więc wysoko powinno być. Tak uważam.
co z tego, że przy gta v więcej się napracowali niż przy h3, liczy się efekt. Bez obrazy i hejtu, bo ja bardzo lubiłem grać w VC ale co nowego niesie w sobie nowe gta? Znów strzelanka, znów rabunki, znów to samo. Tylko miasto większe i ładniejsze. I możesz się podniecić cybercyckami w nocnym klubie. I zjeść coś, jak w simsach. Ale sama koncepcja jest ta sama ;) a to, że zamiast 10 sklepów maperzy stworzyli i 100 sklepów to niewiele zmienia - ot to samo, tylko większe.
A h3 to jednak coś jedynego w swoim rodzaju. Mrowie wymyślnych (nie zawsze ;) ) stworów, twórcze miasta, dopracowany mechanizm gry, wspaniała muzyka, super bitwy i takie tam...
dlatego gta V może być sobie najlepsze wśród GTA ale h3 raczej nie dogoni. Nie ma tej wyjątkowości.
Chyba że coś niesamowitego twórcy jednak wymyślili poza lizaniem pały gracza, nie wiem...